Tuinman concurrent

Betaalbaar en betrouwbaar

Drainage aan laten leggen

Voordelen afwatering

Waarom drainage aanleggen een goed idee is? Dat heeft alles te maken met het klimaat van Nederland. Regen, regen en nog eens regen. Dat is hoe we het misschien wel het beste kunnen omschrijven. Natuurlijk zijn we dit allemaal allang gewend en weten we er over het algemeen goed mee om te gaan. Helaas kan het in sommige gevallen toch nog wat vervelende problemen veroorzaken. Zoals bijvoorbeeld in uw tuin. Veel mensen hebben namelijk last van te natte grond of zelfs plassen in hun tuin. Dat is natuurlijk alles behalve gewenst en zorgt voor veel irritatie. Gelukkig hebben wij de oplossing. Tuinman concurrent is namelijk een betrouwbaar en efficiënt bedrijf gespecialiseerd in het aanleggen van drainage. Zo blijft uw tuin altijd mooi en droog. Wat wilt u nog meer?

Wat is een drainagebuis?

Wanneer uw tuin vaak onder water staat na een zware regenbui, zult u gaan merken dat dit invloed heeft op de gezondheid van uw planten en struiken. Een natte tuinbodem of gazon leidt tot rottende wortels, wat er uiteindelijk voor zal zorgen dat het groen langzaam afsterft. Bovendien is het natuurlijk ook niet prettig als uw tuin na elk buitje verandert in een grote modderboel. Dit kunt u allemaal voorkomen door goede drainage te laten aanleggen.

Tuinonderhoud

Soorten drainage

Elke tuin is anders en wij hebben er dan ook voor gezorgd dat onze werknemers verschillende soorten drainage kunnen aanleggen. De drie meest gebruikte technieken zijn:

  1. Dit is met name een goede oplossing als bepaalde plekken in uw tuin zeer nat zijn en zo voor problemen zorgen. Bij deze techniek worden de buizen zo’n 50 tot 70 cm onder de grond geplaatst om zo de afwatering te bevorderen.
  2. Dit is een modern afwateringssysteem dat steeds meer aan populariteit wint. En dat is ook niet zo gek. Hydroblob heeft namelijk geen afvoer nodig. Het overtollige water wordt simpelweg opgeslagen zolang het nodig is. Zodra de omringende grond dit weer aankan, wordt datzelfde water opnieuw afgegeven. Met deze milieuvriendelijke manier voorkomt u dus niet alleen wateroverlast, maar bespaart u ook water. Ideaal, toch?
  3. Deze laatste techniek wordt vaak gebruikt onder en rondom woningen en is iets duurder dan de bovenstaande alternatieven.

Wat kost drainage laten aanleggen?

Hoewel een drainage goed aanleggen veel werk en tijd kost, doen wij van Tuinman concurrent er alles aan om de prijs van onze service zo laag mogelijk te houden. Dit doen we onder andere door onze materialen in bulk in te kopen en ervoor te zorgen dat we telkens goed voorbereid aan de slag gaan. De uiteindelijke prijs die wij rekenen als we de drainage aanleggen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de omvang en de lengte van de buizen en het gewenste drainagesysteem. Ook de gekozen omhulling speelt hierbij een rol. Uiteindelijk zal het voor een kleine buis ongeveer uitkomen op een prijs van €70 tot €80 per 40 meter en voor een grotere buis tussen de €100 en de €140 per 40 meter. Dit is exclusief het opvullingsmateriaal, dat apart per m³ wordt berekend.

Hoveniersbedrijf medewerker aan het werk

Grondsoort en afwatering

Naast de verschillende technieken die we eerder noemden, is het ook nog van belang om de juiste omhulling van de buis te kiezen. Hiervoor bieden wij twee mogelijke opties:

  1. Als wij drainage aanleggen met een omhulling van kokos, kunt u ervan uitgaan dat de buis een levensduur van minstens een halve eeuw heeft. Een kokosomhulling is met name een goede keuze als de buizen in veengrond of zand worden geplaatst.
  2. Een omhulling van polypropeen is daarentegen geschikter voor buizen die in een kleibodem worden geplaatst. Dit heeft alles te maken met de kunststofvezels in het polypropeen, die ervoor zorgen dat de buis minder snel zal rotten in de zure kleigrond.

Nadat zowel de drainagetechniek als het soort omhulling zijn uitgekozen, is het tot slot van belang om naar de opvulling van de gleuf rondom de buis te kijken. Deze opvulling moet onder andere waterdoorlatend en duurzaam zijn. De meest voorkomende keuze is een vulmateriaal bestaande uit schelpen. Dit natuurlijke materiaal is zeer efficiënt, maar kost dan ook het meest. De andere twee opties zijn grind en zand. Dit zijn voor de meeste tuinen prima alternatieven.

Drainage tuin

Als u de bovenstaande keuzes liever aan een professional overlaat, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen namelijk niet alleen uw drainage aanleggen, maar ook van tevoren uw tuin afgraven en deze achteraf mooi bestraten. Bovendien kunt u bij ons ook nog een onderhoudsabonnement afsluiten, wat inhoudt dat onze medewerkers eens in de zoveel tijd langskomen om uw tuin bij te werken. Dit scheelt u een hoop tijd en geeft ook nog eens de garantie dat de drainage sowieso tientallen jaren meegaat. Wat wilt u nog meer?

Plaatsen van drainage

Als u ons inhuurt voor het aanleggen van uw drainage, gaan wij als volgt te werk:

  1. We beginnen met een persoonlijk huisbezoek. Hierbij bespreken we uw wensen, bekijken we de tuin en geven we u een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Uiteraard wordt dit bezoek uitgevoerd door één van onze professionals en u kunt tijdens deze afspraak dan ook alle vragen stellen die in u opkomen.
  2. Zodra we alle informatie over uw tuin hebben verzameld, is het tijd om een plan op te stellen. Hierin zetten we uiteen wat er precies gedaan moet worden, hoelang dit ongeveer zal gaan duren en wat u kunt verwachten qua kosten.
  3. Nadat het plan is opgesteld, leggen we dit aan u voor ter goedkeuring. Pas als u helemaal tevreden bent, gaan we ook daadwerkelijk aan de slag met de werkzaamheden. Indien we tijdens het proces te maken krijgen met onverwachte gebeurtenissen of vertragingen, brengen we u hier zo snel mogelijk van op de hoogte. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.
  4. De allerlaatste stap is de nazorg. Ons werk stopt niet zodra we klaar zijn met de drainage aanleggen. We voorzien u namelijk ook nog van tips om uw tuin zo goed mogelijk te onderhouden en geven u zelfs de mogelijkheid een onderhoudscontract af te sluiten. Zo garanderen wij dat u nog jarenlang kunt genieten van uw prachtige tuin.

Full-service hoveniersbedrijf

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Waar kunt u een afwatering voor gebruiken?

Hoewel we het hier voornamelijk hebben over de afwatering van tuinen, stellen we ons ook beschikbaar voor het aanleggen van drainage op andere plekken in en rondom het huis. Heeft u bijvoorbeeld problemen met wateroverlast in uw kelder, kruipruimte of onder het terras? Geen probleem. Onze werknemers weten altijd wel een geschikte oplossing te vinden om uw specifieke situatie te verbeteren.

Drainage tuin: diepte

Voordat wij de drainage kunnen aanleggen, dient u wel de nodige voorbereidingen te treffen. U dient zelf een gleuf te graven waar de buis in komt te leggen. Deze gleuf dient, afhankelijk van het soort drainage dat u wilt laten aanleggen, tussen de 50 en de 70 cm diep te zijn. Zo zorgt u ervoor dat de buis volledig onder de grond komt te liggen en later niet voor problemen zal zorgen. Het is zeer belangrijk dat de gleuf helemaal recht is, aangezien de buizen uiteraard niet flexibel zijn. Daarnaast dient u er ook nog voor te zorgen dat gleuf opgevuld wordt met het juiste materiaal, zoals besproken in de vorige alinea.

Onze sterke punten

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.

Alle diensten:

Kan uw tuin wel een flinke opknapbeurt gebruiken, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Onze professionals hebben jarenlange ervaring op het gebied van tuinieren en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk kunt genieten van uw droomtuin.
Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen kan genieten van een prachtige tuin. Daarom doen we er alles aan om onze kosten altijd zo laag mogelijk te houden.
Als u vindt dat uw tuin toe is aan een flinke opknapbeurt, kunt u bij Tuinman concurrent nu snel en eenvoudig een hovenierofferte aanvragen voor uw tuinklus.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl