Tuinman concurrent

Betaalbaar en betrouwbaar

Kosten boom laten kappen

Ontdek hoeveel het u gaat kosten om een boom te kappen

Bent u benieuwd hoeveel het u gaat kosten om een boom te laten kappen in uw tuin? Lees dan gauw verder. Tuinman concurrent is een specialist op het gebied van allerlei tuinwerkzaamheden, inclusief het verwijderen van bomen, boomstronken en boomwortels. Wij kunnen u dus van begin tot eind helpen en dat ook nog voor een lage prijs. Bovendien zijn we ook beschikbaar voor uw andere tuinklussen. Onze hoveniers hebben jarenlange ervaring en kunnen al uw dromen moeiteloos uit laten komen. Wat wilt u nog meer?

Vergunning boom kappen

De eerste stap die u moet zetten wanneer u besluit een boom te (laten) verwijderen, is het aanvragen van een vergunning. U kunt een boom namelijk niet zomaar kappen zonder hiervoor toestemming te ontvangen van de gemeente. Hoewel het aanvragen van de vergunning in sommige gemeentes gratis is, zult u er in anderen een klein geldbedrag voor moeten betalen. Hierbij geldt vaak dat een vergunning voor het kappen van een grote boom duurder is dan die voor een kleinere boom. Het is handig om dit ruim voordat u ons inhuurt voor de werkzaamheden goed uit te zoeken en te regelen. Zo weet u zeker dat wij ook daadwerkelijk meteen aan de slag kunnen, zonder dat u in de problemen komt met de gemeente.

Boomstronk laten verwijderen

Stappenplan boom kappen

Wanneer u de vergunning heeft gekregen en ons heeft ingehuurd, gaan we als volgt te werk:

  1. We beoordelen de specifieke situatie in uw tuin. Dit doen we door een persoonlijke of telefonische afspraak met u te maken, waarbij we alle belangrijke informatie kort bespreken. We vragen u vaak ook een foto van de boom en de directe omgeving te maken, zodat we goed weten waar we mee te maken hebben. Wanneer we alle benodigde gegevens hebben ontvangen, krijgt u een overzicht van wat het u gaat kosten om de boom te kappen en maken we een afspraak voor het kappen van de boom.
  2. Vervolgens gaan we aan de slag met het kappen van de boom. Wanneer we te maken hebben met een grote, maar vooral ook hoge boom, kunnen we besluiten een hoogwerker te gebruiken. Dit is echter wel afhankelijk van de toegankelijkheid van uw tuin en de ruimte rondom de boom.
  3. Uiteraard is de klus niet geklaard zodra we de boom hebben gekapt. Dit zou namelijk betekenen dat u achterblijft met een enorme, losse boom in uw tuin. Dat kan natuurlijk niet. Daarom zorgen wij ervoor dat de boom altijd netjes wordt afgevoerd.

Boomstronk ook verwijderen

Nadat we de boom hebben gekapt, is het aan u om te besluiten of u ook wilt dat we de boomstronk verwijderen. Zo ja, dan gaan we aan de slag met een stobbenfrees. Dit is een machine die speciaal is ontwikkeld voor het verwijderen van hardnekkige boomstronken. Dankzij de enorme kracht van de zwenkarm en het freeswiel, kunnen wij het hout binnen no-time vermalen tot kleine snippers. Ditzelfde geldt voor de boomwortels. Zo zorgen wij er binnen een paar uur voor dat het lijkt alsof de boom er nooit heeft gestaan.

Na het verwijderen van alle delen van de boom, zijn we ook nog beschikbaar voor het opknappen van uw tuin. We kunnen ervoor zorgen dat de bodemlaag netjes afgevlakt wordt, zodat u meteen kunt beginnen met betegelen. Natuurlijk kunt u ook dit laatste gerust aan ons overlaten. Dit wordt dan toegevoegd aan het bedrag dat het u gaat kosten om de boom te kappen. Al met al komt het erop neer dat u ons kunt inhuren voor al uw tuinwerkzaamheden, die u van begin tot eind met een gerust hart aan ons kunt overlaten.

Tuin gerenoveerd en onderhouden

Wat kost het laten kappen van een boom?

Het is moeilijk van tevoren te zeggen wat voor kosten wij rekenen om een boom te kappen. Dit hangt namelijk af van een heleboel verschillende factoren, zoals:

  • De hoogte van de boom. Zoals eerder al werd genoemd, kunnen we ervoor kiezen een hoogwerker te gebruiken als de boom erg hoog is. Dit heeft uiteraard invloed op de kosten.
  • De breedte van de boom. Hoe breder de boom, hoe meer werk het is om hem in zijn geheel te verwijderen. Dit zal dus ook bijdragen aan een hoger prijskaartje.
  • Of u alle delen van de boom wilt verwijderen, inclusief boomstronk en wortels.

Als we uiteindelijk een schatting moeten geven van hoeveel het u gaat kosten om een boom te laten kappen, komt dat op het volgende neer:

  • Een kleine boom met genoeg ruimte eromheen, zodat we hem kunnen laten omvallen: €300,-.
  • Een middelgrote boom die makkelijk te verwijderen is: €500,-.
  • Een grote, brede boom met te weinig ruimte om hem te laten omvallen: €700,-.

Zelf de boom kappen

Uiteraard is het een mogelijkheid om de boom zelf te kappen. Dit is natuurlijk een aantrekkelijk alternatief, aangezien het minder zal kosten dan een boom laten kappen. Toch is dit in veel gevallen een gevaarlijke klus. Niet elke boom is hetzelfde en er is vaak toch wel iets van deskundige kennis nodig om te beoordelen wat de beste manier is om de boom te kappen. Zo dient u bij een zieke boom rekening te houden met eventuele zwakke plekken en zal het bij een hele oude boom moeilijk zijn om alle wortels op de juiste manier te verwijderen. Kortom, er is wel de nodige voorbereiding nodig om de klus veilig te klaren.

Wanneer u onzorgvuldig of onvoorbereid te werk gaat, kan dit leiden tot zeer gevaarlijke situaties. De boom kan bijvoorbeeld verkeerd vallen, er kunnen onverwacht takken afbreken of u kunt zichzelf verwonden met de elektrische zaag. Allemaal problemen die u kunt voorkomen door een professional in te huren. We begrijpen dat het qua prijs aantrekkelijker is om het zelf te doen, maar Tuinman concurrent laat zien dat het niet altijd veel hoeft te kosten om een boom te laten kappen. Benieuwd naar wat wij bieden? Wij leggen het uit.

Full-service hoveniersbedrijf

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Een boom laten verwijderen

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen een boom te laten kappen. Het kan zijn dat u bent verhuisd naar een nieuwe woning en de inrichting van de tuin graag helemaal wilt veranderen. Of misschien is de boom in uw achtertuin inmiddels wel zo groot geworden dat er bijna geen zonlicht meer uw woonkamer binnenkomt. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een boom ziek wordt of dood gaat. In dat geval is het niet meer dan logisch dat u hem laat verwijderen, aangezien een instabiele boom heel gevaarlijk kan zijn. Wat de reden ook is, het is altijd een goed idee om deze klus aan een professional over te laten. Gelukkig hoeft het bij Tuinman concurrent niet veel te kosten om een boom te laten kappen. Ideaal, toch?

Goedkoopste oplossing

Wij van Tuinman concurrent bieden u de mogelijkheid om het hele proces van begin tot eind uit handen te geven. We beoordelen de mogelijkheden, kappen de boom, verwijderen de boomstronk en zorgen dat u ook geen last meer heeft van achtergebleven wortels. Bovendien kunnen we u ook nog helpen bij het opknappen van de tuin na het weghalen van de boom. Denk hierbij bijvoorbeeld aan egaliseren, bestraten en het plaatsen van beplanting. Uiteraard betaalt u hiervoor wel meer dan alleen de kosten voor de boom die we kappen, maar het uiteindelijke bedrag is bij ons over het algemeen nog steeds een stuk lager dan bij veel van onze concurrenten.

Onze sterke punten

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.

Alle diensten:

Kan uw tuin wel een flinke opknapbeurt gebruiken, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Onze professionals hebben jarenlange ervaring op het gebied van tuinieren en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk kunt genieten van uw droomtuin.
Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen kan genieten van een prachtige tuin. Daarom doen we er alles aan om onze kosten altijd zo laag mogelijk te houden.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl