Tuinman concurrent

Betaalbaar en betrouwbaar

Kosten tuin aan laten leggen

Een tuinaanleg om uw tuin te vernieuwen of compleet nieuw vorm te geven hoeft  qua kosten niet hoog uit te vallen. In de praktijk worden de kosten voor professionele tuinaanleg door een hovenier per m2 of per uur berekend.  Daarbij komen er kosten voor het aanleveren per m2 van het door u gewenste materiaal. Optioneel komen er kosten bij voor extra toevoegingen zoals een vijver of pergola. Het laag houden van de kosten voor tuinaanleg door zelf (deels) het werk te verrichten is natuurlijk ook mogelijk. In ieder geval is het noodzakelijk om eerst goed een plan te trekken voordat u begint.

Als u heeft vast gesteld wat uw budget voor de tuinaanleg is kan u gaan nadenken over welke elementen u wilt en kunt verwezenlijken. Wat u moet inzien is dat het hoveniers vak een eeuwenoud beroep is, dat zowel fysiek zwaar kan zijn als mentaal bevredigend.

Waarom een tuinaanleg

De natuur is mooi zoals ze is, toch kan u uw tuin net wat meer laten sprankelen met een nieuwe tuinaanleg. U kan alle kanten op om de tuin functioneler te maken, om deze beter bij uw leef wensen te laten aansluiten. Een tuin zonder onderhoud kan een uitkomst zijn voor mensen met een druk bestaan. Als u juist veel tijd in de tuin doorbrengt kan u ook eens denken aan een moestuin.

Groenbeplanting en gazon of een terras zijn uiteraard essentieel. Een patio hier, een bloembed daar, een vijver aanleggen, of een handig tuinhuisje of schuur voor al uw gereedschap erbij bouwen. U kan zelfs gaan denken aan een tuin in een bepaalde stijl, zoals een Engelse, Franse of Japanse stijl. We denken graag met u mee, in feite hoeft u voor een tuinaanleg niet veel kosten te maken.

Boom snoeien

Voorwerk en beginsituatie

Een tuin aan het water heeft altijd wat meer onderhoud nodig, zo kan de aarde aan waterkant na verloop van tijd verzakken. Zeker bij kleigrond zult u regelmatig nieuwe aarde aan de waterkant moeten storten om gaten op te vullen. Bij zachtere grondsoorten kunnen wij zorgen voor versteviging zodat er bijvoorbeeld genoeg steun is voor het plaatsen van schuttingen of een terras. Een vijver aanleggen vergt altijd gedegen voorwerk, een natuurlijke vijver is het eenvoudigst te plaatsen, een grote moderne koi vijver of zwemvijver plaatsen is een wat ingewikkeldere klus.

Het voorwerk bestaat normaal gezien uit het leeghalen van de tuin en het egaliseren van de ondergrond. Eventueel wordt er een verstevigende structuur of ondergrond aangebracht of ingegraven ter voorbereiding op het plaatsen van schuttingen, tuinhuis, schuur, etc. Vervolgens is het handig om het te gebruiken materiaal en de machinerie op locatie te hebben zodat er direct aan de slag kan worden gegaan. Eventueel kan de klus in fases worden uitgevoerd.

Materiaalkeuze

Bij een tuinaanleg met grind heeft u een vrij eenvoudige en kostenbesparende oplossing, wel dient u meestal na verloop van tijd het grind bij te vullen. Ook is het beter om eerst een folie aan te brengen onder het grind, hierdoor blijft de oppervlakte langer onderhoudsvrij. Het grind kan eventueel worden afgezet met een border om verspreiding te voorkomen.

Het aanleggen van (sier)gras, kunstgras bij tuinaanleg is evengoed vrij eenvoudig te verrichten. Er kan met grasmatten worden gewerkt Opties zijn een monocultuur van gras of het toevoegen van bijzonder gras, bloemen of klaver voor een insectvriendelijk gazon met een natuurlijke uitstraling. Daarnaast kiest u eventueel voor bepaalde groenbeplanting van kleinere planten, middelgrote tot grotere struiken en bomen.

Om tuinpaden of terrassen aan te leggen kan er gewerkt worden met keien, klinkers en tegels (keramisch, natuurlijk, beton). Er kan ook worden gewerkt met patronen. Ter voorbereiding kan er folie of onkruidmatten worden gelegd. Daarnaast kan er een beton laag worden gestort voordat er een terras wordt aangelegd.

Tuin gerenoveerd en onderhouden

Hoe worden de kosten voor een tuinaanleg berekend?

Als eerste zal er een ontwerp worden gemaakt voor uw tuinaanleg, kosten hiervoor variëren. De kosten voor een tuinaanleg worden berekend op grond van het soort materiaal dat u wilt plaatsen. Een indicatie voor de prijsberekening is de oppervlaktegrootte van het te bewerken deel van uw perceel. Naast materiaalkosten betaalt u bij uitbesteding van de tuinaanleg voor arbeidskosten van de uitvoerend hovenier. Deze kan al dan niet het voorwerk voor u verrichten en de klus volledig naar uw wens voltooien.

Besparen op de kosten

U kan besparen op de kosten voor een tuinaanleg door zelf uw ideale tuin te ontwerpen, u bespreekt met de hovenier vervolgens wat er mogelijk is. U bespaart ook door voorwerk zoals het verwijderen van oude bestrating en beplanting zelf te verrichten. Deze materialen kan u vervolgens zelf afvoeren en storten bij uw lokale milieustraat. U kan samen met de hovenier werken in de tuin om zijn werkzaamheden te bespoedigen, bijvoorbeeld door de stenen voor de bestrating aan te geven of mee te helpen met de beplanting van bomen. Ook kan u de klus ten dele uitbesteden en de rest zelf doen.

Full-service hoveniersbedrijf

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Materiaalkosten

Bij een tuinaanleg kosten bepaalde materialen meer dan andere. Grasgazonaanleg of beplanting is bijvoorbeeld minder prijzig dan tegels of klinkers leggen. De prijs is hiernaast afhankelijk van de soort beplanting die u kiest.

  • De aanleg van grasmatten/graszoden kost rond de 10 euro per m2, het nieuw laten inzaaien van gras kost rond de 7 euro per m2.
  • Het aanleggen van grind kost rond 7,50 euro per m2.
  • Het bestraten kost tussen de 50 tot 150 euro per m2.
  • Voor kleine grond bedekkende planten betaalt u gemiddeld 12 euro per m2, bij grotere bomen en struiken kan dit oplopen tot wel 30 euro per m2.

U kan met deze basisingrepen beginnen, zo hoeft u voor een tuinaanleg geen grote kosten te maken. Gras, een tuinpad en een aantal mooie planten. De prijzen hierboven zijn indicaties van wat u ongeveer kwijt bent voor een eenvoudige tuinaanleg. De uiteindelijke kosten worden in overleg en na het opnemen van de beginsituatie bepaald.

Arbeidskosten

Het aanleggen van een tuin kan een intensieve en fysiek aan strengende klus zijn. Bij uitbesteding van de tuinaanleg maakt u kosten voor de hovenier, eventueel voor de tuinarchitect ofwel ontwerper. Het uurtarief voor een hovenier is gemiddeld 40 euro, mogelijk rekent deze extra voor gecompliceerd gespecialiseerd werk. Een ontwerp laten maken voor uw tuin kost normaal tussen 200 en 350 euro.

Onze sterke punten

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.

Alle diensten:

Kan uw tuin wel een flinke opknapbeurt gebruiken, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Onze professionals hebben jarenlange ervaring op het gebied van tuinieren en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk kunt genieten van uw droomtuin.
Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen kan genieten van een prachtige tuin. Daarom doen we er alles aan om onze kosten altijd zo laag mogelijk te houden.
Als u vindt dat uw tuin toe is aan een flinke opknapbeurt, kunt u bij Tuinman concurrent nu snel en eenvoudig een hovenierofferte aanvragen voor uw tuinklus.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl