Goedkope sierbestrating

U bent op zoek naar opties voor goedkope sierbestrating om te laten leggen binnen uw huis of buiten uw huis, in de tuin of op uw oprit. U heeft op het gebied van sierbestrating veel keuze wat betreft soort bestrating, van laag tot hoog segment kwaliteit tegels, met een motief of print. Er kan een traditioneel of modern patroon worden gelegd maar u kan de print ook heel gemakkelijk zelf ontwerpen en leggen of laten leggen. Laag geprijsde sierbestrating, zoals klinkers, zal er ook heel netjes uit komen te zien. Maar een goedkope sierbestrating is, laten we maar zeggen, niet altijd voor iedereen gepast.

Er is altijd grondig voorwerk nodig voordat er wordt begonnen aan de aanleg van sierbestrating, zoals het ophogen en egaliseren van de tuin of oprit. U kan besparen op de kosten door zelf te leggen, u betaalt dan geen arbeidskosten voor het laten leggen en u kan de kosten relatief laag houden.

Afgezien van esthetische overwegingen is het bovendien ook niet altijd goed om goedkope sierbestrating te (laten) leggen zeker als het gaat om een bestemming met intensief gebruik zoals een oprit of garagevloer.

Goedkope sierbestrating buiten laten leggen

Als u de bestrating afwisselt met grind of kiezel stenen kan u besparen omdat deze materialen nu eenmaal voordeliger zijn dan sierbestrating. Als u liever iets meer goedkope sierbestrating wilt laten leggen kan u het beste kiezen voor klinkers of betontegels. Deze zijn voor sierbestrating met print en motief of patronen evengoed gepast. Wellicht kan u door zorgvuldig speurwerk en het in de gaten houden van aanbiedingen ergens een goede deal vinden. U hoeft het voor de prijs dus niet na te laten, het leggen van goedkope sierbestrating is heel goed mogelijk.

Een andere wijze om de sierbestrating op goedkope wijze te laten leggen, is om goed onderscheid te maken tussen de gedeelten van het terras waarvan alleen licht gebruik worden gemaakt en de gedeelten die intensief worden gebruikt. Bij intensiever gebruik is er een fundering nodig, dit zorgt altijd voor meerkosten. Voorts heeft u enorm veel keuze in termen van maten, vormen en effen basiskleuren bij het laten leggen van sierbestrating. Goedkope oplossingen zijn te vinden, ook voor ronde tegels, bij een rond terras, en voor een oprit.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Sierbestrating binnen

Voor sierlijke tegels in huis, voor een betegelde binnenruimte, zoals een bijkeuken of keuken, kan er evengoed worden gewerkt met gekleurde effen bestrating of met een motief of patronen. Ook hier geldt dat er bestrating te vinden is in verschillende maten en vormen. Er zijn zo veel materialen om uit te kiezen. Het hangt er maar net van af in welke prijsklasse u wilt zitten. Binnenshuis goedkope sierbestrating laten leggen is ook heel goed mogelijk, het is echt zaak om de aanbiedingen bij bouwmarkten of producenten van bestrating in de gaten te houden.

Materialen voor sierbestrating

Bij het laten leggen van goedkope sierbestrating, zoals betontegels of eenvoudige gebakken tuinklinkers, of het laten leggen van natuursteen of flagstones, ligt de prijs nogal wat uiteen. Voor klinkers betaalt u gemiddeld een zachte prijs van tussen 10 tot 30 euro per m2. Voor betonnen tuintegels liggen de prijzen tussen de 15 tot 35 euro per m2. Voor gebakken tuintegels betaalt u tussen de 20 tot 30 euro per m2. Voor natuurstenen tegels betaalt u al snel tussen de 25 en 50 euro per m2. Voor Flagstones rekent u op een prijs tussen 30 en 60 euro per m2.

Daarnaast dient u onder andere rekening te houden met kosten voor bijvoorbeeld ophoog of voeg zand, afsluitbanden en worteldoek. Voor terrastegels is meestal een zandbed nodig van minimaal 10 cm dik. Dit zandbed kan met de hand of voet worden aangestampt, het is echter veel beter om voor de aan dichting een trilplaat te gebruiken.

Voordat dit zandbed kan worden voorbereid, dient er een uitgraving te worden verricht op de uitgemeten plaats voor het terras. Daarom zullen er bij uitbesteding van deze klus kosten in rekening worden gebracht voor het voorwerk, zoals het leeghalen van het te bestraten oppervlakte, het uitgraven en afvoeren van een toplaag en het storten en nivelleren van zand.

Voor het op maat snijden van de bestrating heeft u een snijmachine nodig.  Daarom zullen er kosten worden gemaakt voor materiaalhuur. Eventuele bijkomstige materialen voor fundering, voor afwatering of voor onkruidvrije fixatie zullen apart worden berekend. Het is niet altijd mogelijk om de sierbestrating op goedkope wijze te leggen. Laten leggen is uiteraard prijziger maar in bepaalde gevallen zeer raadzaam.

Tuin onderhouden en aanleggen

Bestrating leggen, zelf doen?

Zelf de sierbestrating leggen of laten leggen, goedkope oplossingen zijn er eigenlijk niet voor goed kluswerk, tenzij u kan besparen door dingen zelf te doen. Weet wel dat u dan begint met een klus waarbij u de bestrating op maat moet zagen of knippen, eventueel voegmortel dient te mengen, en soms ook zware machines moet gebruiken. Het bestraten is een vrij zware klus,  het is inspannend voor het lichaam. Ook dient u een patroon heel goed van te voren uit te denken, voor te tekenen en een planning te maken zodat u over het gehele oppervlakte van de sierbestrating goed uitkomt.

Denkt u alstublieft aan beschermende kleding zoals schoenen en werkkleding. U zult veel tijd doorbrengen op uw knieën, kniebeschermers zijn geen overbodige luxe. Verder zijn een kruiwagen, een schep, een hark en een lange lat essentieel, naast een waterpas en meetpaaltjes en draad.

Stappenplan zelf leggen

Voor een eenvoudige bestrating zonder intensief voorwerk en voor normaal gebruik kan er met een beetje handigheid ook zelf een prima ontwerp worden gelegd. U gaat dan als volgt te werk.

 1. Als eerste gaat u de tuin opmeten en een formaat bepalen voor het
 2. U tekent vervolgens eerst een ontwerp voor het terras. Daarbij houdt u rekening met de formaten van het materiaal dat u zou willen gebruiken.
 3. Vervolgens gaat u de grond afgraven (ongeveer 20 cm diep) op de uitgekozen plek.
 4. U brengt een laag wit zand aan (min. 10 cm dik) en strijkt deze zandlaag af met een lat.
 5. U dient altijd rekening houden te met afschot (aflopend hoogteverschil voor regenwaterafvoer).
 6. Vervolgens gaat u de ondergrond stevig aandrukken, eventueel met trilplaat.
 7. Zo nodig legt u kant opsluiting of afsluitband.
 8. Nu kunt u de tegels gaan plaatsen, bij het leggen van een patroon houdt u zich strikt aan uw ontwerp.
 9. U dient iedere tegel individueel bij het leggen af te tikken met een rubberen hamer.
 10. Het is belangrijk om een afstand van 3 mm tussen de tegels aan te houden voor uitzet en krimpen.
 11. Tijdens en na het leggen dient u zand over de tegels te strooien en in te vegen om de voegen tussen de tegels te dichten.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Sierbestrating uitbesteden

Een professioneel stratenmaker kan zowel een effen sierbestrating zonder patroon leggen, als een volledig uniek patroon ontwerpen voor in uw tuin. Deze zal een uurtarief rekenen van rond de 30 tot 40 euro per uur, of een vierkante meter prijs rekenen van rond de 15 tot 25 euro per m2. Dit tarief is exclusief materiaalkosten, ex. materiaalhuur zoals een graafmachine en lasermeter, en ex. gespecialiseerd voorwerk zoals het storten van een betonnen ondergrond of het leggen van synthetische fundering en opvulling zoals Tempex.

Patronen en motieven

Een patroon zelf uitdenken is evenwel mogelijk, u kan een uniek en sfeervolle oppervlakte vormgeven, waarin kleurverschil en materiaalvariatie zijn doorgevoerd.  Een patroon zoals een cirkel is heel goed op grotere oppervlakten te realiseren. Een motief dat zich telkens herhaalt kan ook een heel fraaie uitstraling hebben. Ook bij lagere budgetten kan de sierbestrating heel mooi worden. Een tuin laten aanleggen met goedkope sierbestrating zoals klinkers is een prima oplossing. U kan ook de goedkope sierbestrating op maat laten leggen door een stratenmaker.

All-in prijs

Goedkope sierbestrating laten leggen zoals klinkers, kost per m2 minimaal 10 euro voor het materiaal, daarbij telt u de arbeidskosten van minimaal 20 euro per m., en de kosten voor het aanleveren van zand van minimaal 3 euro per m2. , tot slot bijkomende kosten zoals aflsuitbanden voor minimaal 3 euro per m2. Dan komt u voor deze klus uit op een minimale prijs van 36 euro per m2. Dit is de absolute basisprijs voor de meest eenvoudige sierbestrating.

Alternatieven

Als u belangstelling heeft voor goedkope alternatieven, sierbestrating laten leggen is namelijk inclusief de arbeidskosten niet de meest voordelige klus, denk dan eens aan een standaard bestrating met betontegels of klinkers of een betonvloer. Hierbij wordt er geen ingewikkeld patroon of motief uitgedacht, er wordt een standaard bestrating gelegd. Of er wordt gewoonweg een ondergrond gestort en uitgestreken.

Vrijblijvende offerte

Neem contact met ons op om uw wensen en gedachten met ons te bespreken, weij stellen daaropvolgend een offerte op waarin u de prijsindicatie voor elk afzonderlijk deel, incl. materiaalkosten in overzicht krijgt. Als u onze offerte met die van anderen vergelijkt zal u zeker opvallen dat wij concurrerende tarieven rekenen voor onze werkzaamheden. Uw tevredenheid staat natuurlijk op nummer 1 voor ons, we leveren nooit in op kwaliteit en servicegerichtheid.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl