Tuinaanleg

Of u uw tuin nu wilt laten renoveren of herinrichten, of dat er een compleet nieuwe tuin moet worden gerealiseerd: er komt veel kijken bij een tuin aanleggen. Onze hoveniers hebben een passie voor tuinen én groene vingers. We hebben bovendien tientallen jaren ervaring in het aanleggen van tuinen. Wat uw wens of budget ook is: wij helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin!

Het aanleggen van een tuin

Bij het aanleggen van een tuin komt behoorlijk wat kijken. Toch is dat ook grotendeels afhankelijk van uw wensen. Wilt u een simpele tuin met alleen bestrating en wat plantenbakken? Wilt u veel groen in de tuin of wilt u een extravagante tuin met een vijver, prieel en tuinverlichting?

Wat uw idee of ontwerp ook is, wij kunnen uw droomtuin realiseren. Uw nieuwe tuin begint met een tuinontwerp. Daarna gaan we dit ontwerp bespreken en komen onze tuinmannen langs om de tuin aan te leggen.

Tuinaanleg: welke keuzes moet u zoal maken?

Laat u een tuinontwerp maken door een architect, of doet u het zelf?

Een tuin aanleggen begint bij een ontwerp. Wellicht wilt en kunt u zelf de tuin ontwerpen, maar u kunt het ook laten doen door een tuinarchitect. Hij of zij tekent een compleet nieuw tuinontwerp en houdt daarbij rekening met alle praktische aspecten en afmetingen. Ook kan er een beplantingsplan worden opgesteld. Het grote voordeel van een tuinontwerp is dat de tuin direct kan worden aangelegd. Een tuinontwerp laten maken door een tuinarchitect kost gemiddeld € 350,- tot € 900,-.

Kiest u voor bestrating, gras of hout?

De basis van uw tuin wordt bepaald door de ondergrond. Kiest u voor gras, bestrating of houten vlonders? Of misschien wel allemaal? Er zitten grote prijsverschillen tussen de verschillende ondergronden. Slim dus om hier rekening mee te houden in uw budget.

Wilt u een overkapping?

Veel mensen kiezen voor een overkapping in de tuin. Zo kunt u in ieder seizoen heerlijk van uw tuin genieten. In de zomer biedt een overkapping beschutting tegen de zon, in de winter juiste tegen kou en regen. Er bestaan verschillende soorten overkappingen. Kies bijvoorbeeld voor een overkapping die aan de woning vast staat, een vrijstaande overkapping, een pergola of prieel.

Heeft u een tuinhuis nodig?

Niet iedereen wil er één in de tuin, maar het is natuurlijk wel erg praktisch: een tuinhuis. Ideaal wanneer u veel spullen, speelgoed, fietsen of gereedschap wilt opbergen. Tuinhuisjes kunnen worden gemaakt van hout, metaal of kunststof.

Wilt u een vijver in de tuin?

Een vijver vormt een oase van ontspanning en rust en is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Omdat een vijver een vrij prominente plek inneemt in een tuin, is dit iets om op tijd mee te nemen in het tuinontwerp.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Werkzaamheden tuin aanleggen

Bij een aanleggen van een tuin komen veel werkzaamheden kijken. De hoeveelheid werk is natuurlijk geheel afhankelijk van uw wensen. Hieronder een kleine selectie van de werkzaamheden die wij uitvoeren:

Tuin aanleggen

Tuin aanleggen kosten

Wat kost een tuin aanleggen? Dat is geheel afhankelijk van uw wensen, de grootte van uw tuin en de gekozen materialen. De prijzen voor het aanleggen van een tuin variëren grofweg tussen de € 400,- en € 20.000,-.

Goed om te weten is dat wij voor vrijwel ieder budget een tuin aanleggen!

Wilt u graag een indicatie van de kosten voor het aanleggen van een tuin? Onderstaand schema geeft u een richtlijn wat de verschillende elementen in een tuin kosten.

Tuinman€ 35 – € 55 per uur
Aanleggen gazon€ 5 – € 10 per m2
Beplanting€ 10 – € 30 per m2
Houten terras€ 70 – € 200 per m2
Vijver€ 1000 – € 40.000
Verlichting€ 80 – € 100 per m2
Tuinhuisje€ 200 – € 10.000
Pergola€ 800 – € 5000
Prieel€ 1000 – € 6000
Schutting€ 60 – € 200 per meter
Bestrating€ 50 – € 150 per m2

Wilt u goedkoop een tuin aanleggen, dan kiest u voor een tuin met enkel bestrating en beplanting. U bent dan gemiddeld € 75,- per m2 kwijt. Wilt u daarbovenop graag een overkapping en verlichting, dan betaalt u al snel € 100,- per m2. Kiest u voor een luxe tuin met een vijver en hardhout, dan betaalt u al snel zo’n € 250,- per m2.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Offerte aanvragen voor tuin aanleggen

Een tuin aanleggen is maatwerk. Benieuwd wat het kost om uw droomtuin te realiseren? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek of een bezoek op locatie? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl