Tuinarchitect kosten

Een grote of kleine tuin, het maakt niet zoveel uit als deze niet gezellig is. Heeft u ook zo’n tuin die uit tegels en wat potten met planten bestaat? Of heeft u wel een mooi tuin maar mist deze een lekker knus hoekje waar u heerlijk in de zomer met een drankje in de hand kunt genieten van de zon? Als u geen idee heeft hoe u een knus hoekje in uw tuin creëert of geen idee heeft hoe u uw tuin het beste in kan delen is een tuinarchitect van Tuinman Concurrent zeker een aanrader. Wij bespreken uw wensen en maken een prachtig ontwerp voor u waarin al uw wensen terug komen!

Wat zijn de kosten voor een tuinontwerp gemaakt door een tuinarchitect?

Misschien denkt u dat een tuinarchitect alleen voor mensen met een flink budget is weggelegd. Toch kunt u vanaf € 250,- al een tuinontwerp laten maken! Voor dit bedrag krijgt u een plattegrond van uw tuin tot 100m2 met een prachtig ontwerp in het zwart wit uitgetekend. Heeft u een grotere tuin of wilt u een 3D ontwerp of een plan waarin ook de beplanting helemaal voor u wordt uitgedacht dan bent u iets meer kwijt.

Hieronder vindt u een handig overzicht waarin we wat prijsvoorbeelden voor u uitschrijven zo heeft u een idee van de kosten voor een tuinarchitect.

Prijsvoorbeelden tuinontwerp

Wat kost zo’n mooi tuinontwerp door een tuinarchitect van Tuinman Concurrent dan precies?

Natuurlijk is dit afhankelijk van hoe groot uw tuin is en wat uw tuinwensen zijn. Maar ook hoe uitgebreid u het tuinontwerp wilt hebben. Hieronder geven we u een paar voorbeelden. Zo kunt u een inschatting maken welk voorbeeld op uw situatie lijkt en wat dit u ongeveer gaat kosten.

Budget tuinontwerp

Bij een budget tuinontwerp tekent onze tuinarchitect alleen de indeling voor u uit. Zo tekenen we waar de bestrating, beplanting, bloempotten, gras en loungeset of eettafel moeten komen. De details hierin kunt u zelf invullen, u bepaalt zelf de soort bestrating, welke planten er komen en wat voor soort eethoek u uitkiest. Een budget tuinontwerp kunnen we al voor € 250,- voor u maken.

Gemiddeld tuinontwerp

Als u kiest voor een gemiddeld tuinontwerp krijgt u een ontwerp waarbij onze tuinarchitecten ook de details voor u uitdenken. Zo vertellen we u precies welke soort planten perfect in uw mediterrane tuin passen. Ook bekijken we samen met u voor welke soort hout u het beste kunt kiezen voor uw overkapping en welk soort tuinset er voor zorgt dat het een compleet plaatje wordt. En met plaatje bedoelen we dan ook echt een plaatje met een gemiddeld tuin ontwerpt realiseert u een tuin zoals die uit een tuinmagazine! Een gemiddeld tuinontwerp kunt u al vanaf € 300,- laten maken.

Uitgebreid (3D) tuinontwerp

Wilt u dat uw tuin helemaal voor u uit wordt gedacht door onze tuinarchitecten maar u deze ook vanaf elke hoek kunt bekijken? Kies dan voor een 3D tuinontwerp! Door uw tuinontwerp in 3D te laten maken is elk detail goed te bekijken, u kunt zich makkelijk een voorstelling maken van de hoogte en diepte van bijvoorbeeld uw overkapping maar ook uw terras of vijver kunt u goed van alle kanten bekijken. Vanaf € 500,- maken wij voor u een super gedetailleerd uitgebreid 3D tuinontwerp!

Waarom Tuinman Concurrent

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Tuinontwerp door een tuinarchitect kosten; prijsbepalende factoren

Een grote of kleine tuin

Natuurlijk is de grootte van uw tuin de factor die het meest de prijs bepaald. Met een tuinontwerp voor een kleine tuin is onze architect sneller klaar als voor een grote tuin. Dit is overigens niet in alle gevallen zo want als u voor veel extra opties kiest kan een kleine tuin ook nog best bewerkelijk zijn. Om de prijs voor het tuinontwerp te bepalen kijken we meestal naar het aantal vierkante meters maar omdat elke tuin maatwerk is kan dit per tuin verschillen.

Wilt u een beplantingsplan of niet?

U heeft bij ons altijd de keuze of uw tuinontwerp met of zonder beplantingsplan wilt afnemen. Eigenlijk raden wij altijd aan om een tuinontwerp met beplantingsplan af te nemen omdat een beplantingsplan vaak het moeilijkste stukje van het hele ontwerp is. Een mooi aangelegde border vergt naast een hoop creativiteit ook een hoop kennis van allerlei soorten planten. Zo kijkt onze tuinarchitect of de planten in de zon of in de schaduw moeten komen, sommige planten groeien namelijk beter in de zon en andere weer in de schaduw. Ook kijkt hij welke plantengroepen goed te combineren zijn en of ze wel in uw tuin goed zouden groeien. Ook wordt er gekeken naar de bloeitijd, de wens is om in elk seizoen planten in bloei te hebben zodat u het hele jaar door kleur in uw tuin heeft.

Natuurlijk kijkt onze architect ook wat de gewenste hoogte van planten is in uw tuinontwerp of ze niet giftig zijn voor kinderen of dieren en of de kleuren goed combineren. Daarnaast vergen sommige planten veel onderhoud maar zijn er ook nagenoeg onderhoudsvrije planten. Kortom een hoop kennis die veel mensen niet in huis hebben.

Extra opties of niet?

Misschien heeft u voor uw tuin wat extra wensen die onze tuinarchitect voor u uit mag denken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een buitenkeuken met handige opbergruimte, een gft bak kast of misschien een overkapping. Het ontwerpen van dit soort specifieke wensen op maat gemaakt voor uw tuin kost onze architect extra tijd en dit brengt ook wat extra kosten met zich mee. Omdat het hier om maatwerk gaan wordt de prijs hiervoor ook altijd op maat gemaakt. Natuurlijk tegen een scherp tarief en in overleg zodat u nooit voor verrassingen komt te staan!

Werkwijze van een tuinarchitect

Hoe gaan onze tuinarchitecten dan te werk? Want niet elk tuinontwerp vind u mooi of past bij uw stijl en niet elk mooi ontwerp is mogelijk in uw tuin.
Dit snappen wij helemaal en daarom doorlopen we met u ook een aantal stappen alvorens we aan de ontwerptafel gaan zitten.

1. Wie bent u en wat vind u mooi?

Allereerst willen we kennis met u maken. In dit gesprek willen we graag weten waar de tuin aan moet voldoen en wat u in uw tuin graag doet. Zo komt er uit zo’n gesprek al snel naar voren of u graag kookt of barbecuet in de tuin, of u graag in de zon zit of liever in de schaduw. Of de tuin geschikt moet zijn voor kinderen en of er misschien zelfs een speelhoek gecreëerd moet worden of een zandbak of trampoline. Ook willen we graag van uw weten welke stijl tuin u mooi vind. En of er veel of weinig planten in moeten komen en wat voor soort planten moeten dit dan zijn? Houd u van tuinieren of heeft u liever een onderhoudsvrije tuin. Ook bespreken we welke soorten bestrating er mogelijk zijn. Natuurlijk vraagt onze tuinarchitect u ook naar het budget voor uw tuin zodat we een ontwerp kunnen maken dat niet alleen mooi is maar ook binnen uw budget past.

Als de maten van de tuin dan goed opgemeten zijn kunnen we aan een voorontwerp beginnen.

2. Het voorontwerp

Na dit uitgebreide gesprek waar we kennis met u hebben gemaakt en uw wensen duidelijk zijn begint onze tuinarchitect aan het voorontwerp. Dit is eigenlijk een schets van het definitieve ontwerp. Als deze op papier staat hebben we nog een keer een gesprek. We laten u dan dit voorontwerp zien en bespreken het voorontwerp met u. U kunt in dit gesprek aangeven wat u nog gewijzigd wilt hebben.

3. Het ontwerp is klaar!

Na het doorvoeren van de wijzigingen is het ontwerp klaar. Afhankelijk van het soort ontwerp dat u heeft gekozen presenteert onze tuinarchitect u het budget, gemiddeld of uitgebreide 3D ontwep. Alles is netjes ingekleurd en afhankelijk van het gekozen pakket krijgt u ook een beplantingsplan of kunt u virtueel door uw tuin lopen. Ook zit er een offerte bij zodat u gelijk kunt zien hoeveel uw droomtuin u gaat kosten.

Tuinarchitest kosten

Waarom een tuinontwerp laten maken?

Een tuin van voor naar achter opnieuw laten bestraten en beplanten kost veel geld. Het zou natuurlijk zonde zijn als u na het opknappen van uw tuin niet tevreden bent met het resultaat. Daarom vinden wij dat een tuinontwerp laten maken door een goede tuinarchitect een uitgave is die zich dubbel en dwars terug verdiend. Het is een kleine uitgave als u kijkt naar het totaalbedrag voor het opknappen of aanleggen van uw tuin en door deze uitgave kunt u van te voren goed zien hoe de toekomstige tuin eruit komt te zien. Onze architecten hebben jarenlange ervaring op het gebied van tuinontwerpen en weten dan ook voor elke tuin wat een goede indeling is en op welke manier u een stijlvolle tuin kunt aanleggen. Ook rekenen onze tuinarchitecten uit wat de aanleg van uw tuin gaat kosten, hierin rekenen ze het materiaal en de arbeidsuren ook mee.

Handige bespaartips

  • Ga altijd naar een ervaren en erkende tuinarchitect. Een goede tuinarchitect luistert naar uw wensen en begrijpt wat u met uw tuin wilt en welke stijl tuin bij u past. Bij Tuinman Concurrent werken architecten die jarenlange ervaring in het ontwerpen van tuinen hebben, door deze jarenlange ervaring weten ze precies welke tuin goed bij u past en hebben ze kennis van de laatste trends en ontwikkelingen op tuingebied.
  • Heeft u een hele grote tuin maar is het maar een klein gedeelte van de tuin waar u een ontwerp voor nodig heeft? Laat dan alleen voor dat gedeelte door onze tuinarchitecten een tuinontwerp maken, zo betaald u voor een klein tuinontwerp.
  • Laat de aanleg aan een goede ervaren tuinman of hovenier over; Misschien bent u zelf heel handig en kunt u zelf de aanleg van uw tuin in handen nemen. Maar als u minder handig heeft is het inschakelen van een goede tuinman of hovenier altijd een goede investering, zo weet u namelijk zeker dat dat mooie tuinontwerp ook jaren goed blijft en dat is belangrijk zeker in de Nederlandse weersomstandigheden waarbij wind en regen geen vreemd verschijnsel zijn.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Veelgestelde vragen aan Tuinman Concurrent

De kosten voor een ontwerp worden bepaald door de grote van uw tuin, of u wel of geen beplantingsplan wilt en of u extra wensen of opties wilt toevoegen. Vaak is een tuinontwerp ook maatwerk dus de exacte prijs wordt vaak gemaakt nadat er contact is geweest en de wensen zijn besproken.

Jazeker! Dat is de kracht van Tuinman Concurrent doordat wij niet alleen een hoveniersbedrijf zijn maar ook architecten in dienst hebben die tuinontwerpen kunnen maken en onderhoud verzorgen kunnen wij u precies vertellen wat het door onze architect uitgedachte tuinontwerp u gaat kosten én kunnen we u desgewenst een scherp tarief aanbieden voor onderhoud van uw tuin. Zo kunnen we u van A tot Z van dienst zijn en uw tuin door de jaren heen verzorgen zodat deze er altijd geweldig uit ziet!

Ook dit doen wij, onze tuinarchitecten ontwerpen ook pergola’s, buitenkeukens zandbakken en speelhoeken. Onze tuinmannen en hoveniers kunnen deze ook voor u bouwen!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u ook op zoek naar een bedrijf dat u van a tot z kan helpen. Dat het tuinontwerp voor u maakt maar ook de uitvoering hiervan realiseert en misschien zelfs het toekomstige onderhoud van uw tuin? Neem dan eens contact op met Tuinman Concurrent, Wij werken met ervaren en erkende tuinarchitecten, hoveniers en tuinmannen. Wij luisteren naar uw wensen en realiseren graag samen met u uw droomtuin!

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl