Schuur renoveren

Door een ongelukje, weersomstandigheden of door slijtage kan het nodig zijn om uw schuur te renoveren. Bij ons kun u terecht voor ieder type schuurrenovatie: dakrenovatie, gevelrenovatie, asbestsanering of het plaatsen van zonnepanelen. U bent verzekerd van de beste materialen en specialisten die hun vak verstaan. Met welke renovatie mogen we jou van dienst zijn?

Waarom uw schuur renoveren?

Als uw schuur verouderd is of niet meer aan de eisen of wensen voldoet heeft u grofweg twee opties. U sloopt de schuur en bouwt een nieuwe, of u laat uw huidige schuur renoveren.

Vaak is renoveren de goedkopere optie. U laat vervangen en aanpassen wat nodig is en de rest blijft intact. Heeft u asbest in uw oude schuur? Dan is asbest laten verwijderen ook meestal goedkoper dan een compleet nieuwe schuur bouwen.

Wij komen graag bij u langs om de staat van uw schuur te inspecteren en uw wensen door te nemen. Zo kunnen wij een goede indicatie geven van de verwachte kosten.

Waarom Tuinman Concurrent

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Schuur renoveren: verschillende werkzaamheden

De ene schuur heeft alleen een nieuwe raam nodig, de andere compleet nieuwe gevels. En de derde schuur blijkt vol asbest te zitten. Zoveel schuren, zoveel type renovaties. Hieronder sommen we overzichtelijk op welke schuurrenovaties we uitvoeren.

Dakrenovatie schuur

Is het dak van uw schuur verouderd? Ontstaan er lekkages of andere ongemakken? Wij repareren schuurdaken op een professionele manier, waardoor u verzekerd bent van een mooi nieuw dak en een 100% waterdicht resultaat.

Asbestsanering schuur

Bij oude schuren, tuinhuisjes, hallen, loodsen en stallen zien we vaak asbesthoudende dakbedekking. Tot 1993 waren asbesthoudende golfplaten een populaire manier om uw schuur te voorzien van een dak. Later is gebleken dat asbest zeer gevaarlijk is voor de volksgezondheid. U doet er slim aan om oude daken die nog asbest bevatten te laten vervangen.

Verwijder asbest bij voorkeur niet zelf! Inademen kan zeer schadeqlijk zijn en asbest bevat kankerverwekkende stoffen. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van asbesthoudende daken en kunnen dit op een professionele en veilige manier voor u uitvoeren. Vervolgens renoveren we voor u het dak van uw schuur zodat deze er weer netjes uitziet en 100% veilig is.

Gevelrenovatie schuur

In de loop der jaren kunnen de gevels van uw schuur verslijten of aangetast raken. Meestal wordt dit veroorzaakt door weersomstandigheden. Wilt u grotere schade (en dus een hoop kosten) voorkomen? Laat de gevels van de schuur dan op tijd renoveren.

Deurrenovatie schuur

Verreweg de meeste schuurdeuren zijn gemaakt van hout. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, kan het mettertijd uitzetten waardoor het niet meer goed past. Ook kan een schuurdeur bij veelvoudig gebruik beschadigd raken. Wij kunnen uw schuurdeur renoveren of vervangen. Hierin heeft u volledig zelf de keuze uit het soort hout, het glaswerk etc.. Onze schuurdeuren zijn bovendien standaard uitgerust met een cilinderslot en dievenklauwen.

Raamrenovatie schuur

In een schuur wordt vaak gewerkt. Dan kan het wel eens voorkomen dat een ruit sneuvelt. Een kapotte ruit in uw schuur staat onverzorgd en zorgt er bovendien voor dat wind, tocht en regen de schuur kunnen binnendringen. Wij renoveren daarom uw schuurruiten. U kiest altijd zelf het gewenste glas- en raamwerk.

Zonnepanelen schuur

Wilt u zonnepanelen op uw schuur? Een duurzame investering! Door te kiezen voor zonnepanelen wekt u zelf stroom op, wat u veel geld bespaart op uw energierekening. Bovendien komt u voor het plaatsen van zonnepalen al snel in aanmerking voor subsidie. Onze zonnepanelen gaan ontzettend lang mee en de investering heeft u vaak al binnen 7 jaar terugverdiend! Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Schuur restylen

Is de schuur niet zozeer beschadigd, maar bent u wel toe aan iets anders? Wij restylen uw schuur helemaal naar uw wens! Wilt u een ander interieur? Een verhoogd dak? Een extra werkbank? Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij restylen uw schuur voor een zo laag mogelijke prijs!

Heeft u een renovatieklus in gedachten die hierboven niet genoemd wordt? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op! We denken graag met u mee en bekijken samen de mogelijkheden.

Schuur renoveren vergunning

Het is slim om te controleren bij de gemeente of er nog vergunningen nodig zijn voor het renoveren van de schuur. Wanneer het uitsluitend gaat om dingen repareren, is dit vaak niet nodig. Wilt u de schuur uitbreiden? Dan kan het slim zijn om de regels goed na te lezen of contact op te nemen met uw gemeente.

Let op: moeten wij asbest verwijderen? Dan moet u daarvan meestal melding maken.

Sedum dak aanleggen

Subsidies schuur renoveren

Voor sommige type schuurrenovaties kunt u subsidie aanvragen.

Asbestsubsidie

Zo is er een fonds opgericht om particulieren financieel te ondersteunen wanneer zij asbestdaken of -gevels moeten verwijderen. Vaak valt deze subsidie samen met duurzame oplossingen zoals isolatie of zonnepanelen.

Gevelrenovatie subsidie

Kiest u voor geïsoleerde panelen voor de nieuwe gevel van uw schuur? Controleer dan of u wellicht in aanmerking komt voor een EIA subsidie.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Offerte aanvragen voor schuur renoveren

Benieuwd naar de exacte prijs voor het renoveren van uw schuur? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. Liever eerst een adviserend gesprek of bezoek op locatie? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl