Hovenierskosten

Veel mensen zien af van het laten opknappen, onderhouden of renoveren van hun tuin vanwege de enorme hoeveelheid geld die ze kwijt zijn aan het uurloon van de hovenier. Bij Tuinman concurrent hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen kan genieten van een prachtige tuin. Daarom doen we er alles aan om onze kosten altijd zo laag mogelijk te houden. We kopen ons materiaal in bulk, huren getrainde professionals in en zorgen ervoor dat we altijd goed voorbereid aan het werk gaan. Uiteraard doet onze lage prijs niets af aan de kwaliteit van onze werkzaamheden. Dat kunnen al onze klanten beamen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan gauw verder.

Prijzen concurrenten

Bij Tuinman concurrent werken wij in de meeste gevallen met een vast uurloon voor onze hoveniers. Het gemiddelde uurloon van een hovenier is in Nederland voor simpele klussen ongeveer €40,-. Bij ons bent u hoogstens €30,- kwijt. De prijs is natuurlijk wel afhankelijk van de werkzaamheden die u uit laat voeren. Zo liggen de kosten voor eenvoudig tuinonderhoud vrij laag. Denk hierbij aan het verwijderen van onkruid, bijwerken van de beplanting en reinigen van de tegels. Voor het maken van een tuinontwerp bent u echter een hoger bedrag kwijt. Dit heeft te maken met de specialistische kennis die nodig is voor een creëren van een realistisch ontwerp, dat ook nog eens volledig aansluit op uw wensen. Al met al is het dus belangrijk om rekening te houden met het feit dat het uurloon van onze hoveniers per situatie kan verschillen.

Uurloon berekenen hovenier

Wanneer we kijken waar het uurloon van onze hoveniers uit is opgebouwd, komen we op een aantal dingen uit:

  1. Het kantoor van Tuinman concurrent is gevestigd in Haarlem en veel van onze werknemers komen dan ook uit deze omgeving. Het zal dus qua voorrijkosten verschillen of u in de Randstad of daarbuiten woont. Bovendien dient u rekening te houden met eventuele parkeerkosten. Deze liggen in Amsterdam bijvoorbeeld zeer hoog en worden uiteraard verrekend in de uiteindelijke factuur.
  2. Voorbereiding van de tuin. Indien uw tuin al een tijdje niet onderhouden is, zal de hovenier deze eerst moeten voorbereiden op zijn eigen werkzaamheden. Wanneer u ons bijvoorbeeld inhuurt voor het afgraven van de tuin, maar er overal nog struiken of bomen staan, zullen deze eerst verwijderd moeten worden. Ook hiervoor rekent de hovenier zijn uurloon, zelfs al zijn het niet de werkzaamheden waarvoor u ons in eerste instantie heeft ingehuurd.
  3. Toegankelijkheid van de tuin. Afhankelijk van hoe goed de bereikbaarheid van uw tuin is, zullen er andere kosten in rekening worden gebracht. Zo kunnen wij in sommige gevallen uw tuin afgraven met behulp van een kleine graafmachine, wat er uiteraard voor zorgt dat de werkzaamheden sneller afgerond worden. Is dit niet het geval, dan zullen we handmatig te werk moeten gaan. Dit kost natuurlijk een hoop meer tijd. Hoewel de toegankelijkheid van uw tuin het uurloon van de hovenier natuurlijk niet zal beïnvloeden, zal het wel invloed hebben op het aantal uur dat in rekening wordt gebracht.

Wanneer u al deze aspecten bij elkaar optelt, zult u tot de conclusie komen dat het uurloon van onze hoveniers relatief laag ligt. Wij kunnen u in ieder geval garanderen dat wij ver beneden het gemiddelde zitten, ondanks onze uitstekende kwaliteit.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Wat is het uurloon van een hovenier?

Zoals gezegd betaalt u voor een hovenier bij Tuinman concurrent hoogstens €30,-. Naast het uurloon van de hovenier, dient u echter ook nog rekening te houden met de overige kosten. Het gaat hierbij dan met name om de materiële kosten voor de specifieke klus die u laat uitvoeren. Denk hierbij aan de tegels, beplanting, hout, zand, grind of gras. Veel van deze materialen worden per m² in rekening gebracht. Aangezien wij werken met een vaste leverancier waar wij ons materiaal in grote hoeveelheden inkopen, kunnen wij ook deze kosten vrij laag houden in vergelijking tot onze concurrenten.

Per uur of een vast bedrag voor de tuinklus

Het uurloon van een hovenier wordt over het algemeen per uur berekend. Dit is de meest flexibele optie, waarbij de hovenier zich telkens kan aanpassen aan eventuele wijzigingen. Toch is het bij grote klussen vaak ook mogelijk om een vast bedrag af te spreken voordat de werkzaamheden beginnen. Dit kan voor u fijn zijn, omdat u dan precies weet waar u aan toe bent en niet hoeft te schrikken van de factuur die achteraf op de mat valt.

Boomstronk laten verwijderen

Gespecificeerde offerte

Als u het fijn vindt om voordat u ons inhuurt precies te weten wat u kunt verwachten qua kosten, is het een goed idee om een gratis offerte aan te vragen. Hierin geeft u aan wat voor werkzaamheden u gedaan wilt hebben en hoe groot uw tuin is. Wij gaan vervolgens aan de slag om uit te rekenen hoeveel uur ons dit ongeveer gaat kosten en wat voor materiaal er nodig is. Hierna tellen we het uurloon van de hovenier en de materiële kosten bij elkaar op en sturen we alles in een overzichtelijke tabel naar u terug. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u de prijzen eventueel nog op uw gemak vergelijken. Het aanvragen van een offerte is uiteraard geheel vrijblijvend.

Bespaar op het uurloon!

Wanneer u het werk door onze professionals laat uitvoeren, bespaart u al gauw tientallen euro’s op het uurloon. Bovendien kunt u een uitstekende service verwachten, waarbij we als volgt te werk gaan:

  1. We nemen contact met u op om te bespreken waar u ons precies voor nodig heeft. U kunt ons bijvoorbeeld inhuren voor het verwijderen van een boom, aanleggen van een gazon, een complete renovatie van uw tuin of gewoon een simpele opknapbeurt. Wat u ook gedaan wilt hebben, wij kunnen het regelen. Tijdens dit gesprek maken we ook een afspraak voor een persoonlijk huisbezoek.
  2. Tijdens het huisbezoek bekijken we uw tuin om een beeld te krijgen van het werk dat gedaan moeten worden en de verschillende mogelijkheden die we hebben. We kijken onder andere naar de toegankelijkheid van de tuin, eventuele voorbereidingswerkzaamheden die we uit moeten voeren en natuurlijk naar de omvang. Tijdens dit gesprek bespreken we ook uw wensen en hoe wij denken dat we deze het beste kunnen realiseren.
  3. Nadat we tijdens het huisbezoek een idee hebben gekregen van de klus die ons te wachten staat, gaan we aan de slag met het opstellen van een planning. We maken een overzicht van de individuele werkzaamheden, rekenen uit hoeveel tijd dit ongeveer in beslag zal nemen en wat voor materiaal hiervoor nodig is. Vervolgens maken we een schatting van de kosten door het uurloon van onze hoveniers op te tellen bij de te verwachte materiële kosten. En dat is nog niet alles. We kunnen namelijk op uw verzoek ook nog een ontwerp maken van de inrichting van uw tuin. Wilt u bijvoorbeeld een complete renovatie? Dan kunnen wij een schets maken in de stijl die u aantrekkelijk vindt. Uiteraard leggen we alle ideeën eerst aan u voor, voordat we ook daadwerkelijk aan de slag gaan. Pas nadat beide partijen het op alle punten volledig eens zijn, gaan we verder met de volgende stap. Zo weten we zeker dat u na afloop 100% tevreden zult zijn.
  4. Is dit allemaal gelukt? Dan gaan we aan het werk. We voeren al uw klussen snel en zorgvuldig uit en nemen meteen contact met u op in het geval van eventuele wijzigingen of vertragingen. Zo weet u altijd precies wat er gebeurt in uw tuin en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.
  5. Uiteraard laten we u na het afronden van de klus niet meteen aan uw lot over. We zorgen er altijd voor dat u precies wat hoe u uw nieuwe tuin het beste kunt onderhouden en geven handige tips en tricks die succes garanderen. Laat u het onderhoud liever aan een professional over? Dan kunt u ook altijd nog een onderhoudsabonnement bij ons afsluiten. Dit houdt in dat wij eens in de zoveel tijd langskomen om uw tuin bij te werken. De details van dit contract kunt u zelf in samenspraak met ons bepalen.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Neem gerust contact met ons op

Bij Tuinman concurrent vinden we het belangrijk dat we altijd bereikbaar zijn voor eventuele vragen of opmerkingen. Of u nu meer wilt weten over het uurloon van onze hoveniers of feedback wilt geven over het uitgevoerde werk, u bent altijd welkom. Sterker nog, we zijn heel blij met uw opmerkingen. We streven er namelijk iedere dag weer naar om onze service te verbeteren. Daarvoor is uw mening onmisbaar. Twijfel dus niet en neem gerust eens contact met ons op.

Tuinman concurrent is op verschillende manieren bereikbaar. U kunt ten eerste contact met ons opnemen door het contactformulier op onze website in te vullen. Hierin meldt u uw naam, telefoonnummer en hetgeen u ons wilt vragen of vertellen. Gelukt? Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook 24/7 bellen op 06 – 40 12 51 21 of een mailtje sturen naar info@tuinmanconcurrent.nl. We hopen u gauw eens te spreken!

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl