Tuinonderhoud

De tuin: een plek om tot rust te komen. Genieten van de zon, een etentje met familie, een borrel met vrienden of kinderen die lekker spelen. Een niet goed onderhouden tuin zorgt daarentegen juist voor onrust. Niemand houdt namelijk van een overwoekerde tuin vol onkruid of vieze tegels. Tuinonderhoud is iets wat periodiek moet gebeuren. Hoe groter uw tuin en hoe meer beplanting, hoe meer werk tuinonderhoud zal vergen. U kunt het onderhouden van uw tuin natuurlijk zelf doen, maar u kunt het ook uitbesteden aan een hovenier.

Tuinonderhoud uitbesteden

Waar de één dol is op tuinieren, is tuinonderhoud voor de ander een blok aan het been. Tuinonderhoud uitbesteden is in dat geval wellicht een goed idee. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u tuinonderhoud uit handen geeft aan een hovenier. Tijdgebrek door een drukke baan of kinderen bijvoorbeeld. U bent misschien slecht ter been of vindt het onderhouden van uw tuin simpelweg niet leuk om te doen. 

Onze hoveniers werken het hele jaar door aan alle soorten tuinen. Soms zijn dat kleine klusjes zoals grasmaaien of snoeien en soms zijn het grote projecten zoals een overwoekerde tuin weer begaanbaar maken of het kappen van bomen. 

Tuinonderhoud uitbesteden heeft veel voordelen. Niet alleen bespaart het u tijd, het bespaart u ook een hoop zwaar werk. Prettig dus als u dit kunt uitbesteden aan een paar sterke en kundige hoveniers. Ook hebben hoveniers kennis van tuinen. Zo weten we waar planten het best tot hun recht komen, wanneer we het best kunnen zaaien en hoe we uw tuintegels weer als nieuw krijgen. Ook gevaarlijke klussen zoals het kappen en afvoeren van bomen kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Bovendien beschikken onze hoveniers over de beste materialen en gereedschappen. Als u al deze spullen zelf moet aanschaffen, kan dat flink in de papieren lopen. Dat is zonde, vooral als u bedenkt dat u sommige materialen en gereedschappen maar eens per jaar nodig zal hebben. 

Tuinonderhoud uitbesteden? Wij zorgen er graag voor dat uw tuin er het hele jaar door prachtig bijligt! Zo kunt u weer volop genieten van uw tuin.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Hoe vaak tuinonderhoud?

Een tuin moet het hele jaar door onderhouden worden. Alleen in de wintermaanden zal dit iets minder zijn. Daarom voeren onze hoveniers zowel eenmalig tuinonderhoud als periodiek tuinonderhoud uit. U bepaalt zelf hoe vaak wij langskomen.

Eenmalig tuinonderhoud

Heeft uw tuin last van achterstallig onderhoud? Dan kunt u kiezen voor eenmalig tuinonderhoud. Onze hoveniers komen langs om in één keer uw tuin weer helemaal netjes te maken. Het is dan wel belangrijk dat u de tuin daarna zelf bijhoudt. Ook voeren wij eenmalig tuinonderhoud uit bij een groot project, zoals het kappen en afvoeren van een boom, het plaatsen van een schutting of het leggen van nieuwe grasmatten.

Periodiek tuinonderhoud

Wilt u dat uw tuin er het hele jaar door netjes bijligt, zodat u optimaal kunt genieten van uw tuin? Dan is het slim om periodiek tuinonderhoud te laten uitvoeren. Vaak bespaart dit u nog kosten ook! De tuin periodiek bijhouden is namelijk minder werk dan in één keer een groot project. Met periodiek onderhoud zorgt u ervoor dat er nooit achterstallig onderhoud is aan uw tuin. Samen met u stellen wij graag een plan op. Hoe vaak wij moeten langskomen is namelijk afhankelijk van uw tuin en de beplanting.

Tuin winterklaar maken of voorbereiden op het nieuwe seizoen

Ieder seizoen vraagt om bepaalde werkzaamheden. U kunt ons daarom inhuren om uw tuin helemaal klaar te maken voor het nieuwe seizoen. De bekendste is het winterklaar maken van de tuin. Zo voorkomen we dat uw beplanting kapot vriest en zorgen we ervoor dat uw tuin onder alle weersomstandigheden de winter goed doorkomt.

Tuinonderhoud per seizoen

Zoals hierboven al even genoemd, vraagt ieder seizoen om specifieke werkzaamheden in de tuin.

Voorjaar

De koude winter is voorbij en dat zal uw tuin uitbundig vieren! De beplanting komt weer tot leven, dieren en insecten ontwaken en ook het tuingereedschap kan weer voorzichtig uit de schuur. In het voorjaar kunnen wij u helpen om uw planten de juiste bemesting en voedingsstoffen mee te geven voor het aankomende seizoen. Ook moeten tegels vaak schoongemaakt worden na een lange winter.

Zomer

De zomer is het seizoen waarin alles groeit als kool door de vele zonuren. Uw gras zal regelmatig gemaaid moeten worden, uw plantjes gesnoeid en onkruid gewied. Gaat u op vakantie? Dan is de kans groot dat de boel aardig dreigt te overwoekeren. Ook wanneer u weg bent, onderhouden wij daarom graag uw tuin.

Najaar

In het najaar is er vaak veel tuinonderhoud nodig. Bomen laten hun bladeren vallen en er is veel snoeiwerk nodig om uw planten voor te bereiden op de winter. Ook is dit hét seizoen om uw gazon en planten te voorzien van de juiste voedingsstoffen. In het najaar beginnen wij vaak al met het winterklaar maken van uw tuin.

Winter

De winter is het seizoen waarin het minste tuinonderhoud nodig is. Toch kunnen wij u ook in dit seizoen van dienst zijn. Wij monitoren uw beplanting en verzorgen deze waar nodig. Zo weet u zeker dat uw planten de winter overleven. Ook kunnen we uw tuingereedschap onderhouden en uw tuin, paden of oprit sneeuwvrij maken.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Hoe wij tuinonderhoud uitvoeren

Iedere tuin vraagt om een eigen onderhoudsplan. Heeft u een tuin met veel bestrating en enkele bloemperken? Of juist een weelderige tuin vol gras en beplanting? Hoe uw tuin er ook uitziet: wij maken een passend onderhoudsplan voor u. Tuinonderhoud omvat veel verschillende werkzaamheden. Om u een indruk te geven van wat wij zoal kunnen uitvoeren, sommen wij hieronder enkele werkzaamheden voor u op:

 • Gazon maaien
 • Gazon verticuteren
 • Gazon aanleggen
 • Gazonranden knippen of steken
 • Onkruid wieden
 • Bemesting
 • Snoeien van hagen en bomen
 • Beplanting aanleggen (bijvoorbeeld in borders)
 • Blad blazen
 • Terras reinigen en algenbestrijding
 • Bestrating aanleggen
 • Bomen kappen en afvoeren
 • Tuin leegruimen en opnieuw aanleggen
 • Tuinrenovaties
 • Tuin egaliseren
 • Overkappingen en schuttingen plaatsen
 • Vijver aanleggen.
Tuinonderhoud Tuinman Concurrent

Tuinonderhoud prijzen

De exacte prijs van tuinonderhoud is afhankelijk van een aantal factoren. De grootte van uw tuin, de hoeveelheid werk en de moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden. Een vijver graven en inrichten is bijvoorbeeld meer werk dan het maaien van uw gazon.
Het uurtarief van een hovenier ligt gemiddeld tussen de € 30 en € 55. 

Laat u een hovenier periodiek komen, dan is hij vaak binnen een dagdeel klaar. Een grotere klus, zoals het laten kappen en afvoeren van een boom is meer werk en kost u tevens materiaalkosten. Daarbij moet u denken aan € 350 – € 750. Afhankelijk van de grootte van de boom uiteraard en of u de stronk wilt laten weghalen. Ook bij eenmalig onderhoud liggen de kosten vaak iets hoger, omdat er meer werk is. 

U kunt op de prijs van tuinonderhoud besparen door zoveel mogelijk zelf te doen. Ook kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld het tuinafval zelf af te voeren.

Offerte tuinonderhoud

Tuinonderhoud is maatwerk. Bent u benieuwd wat het kost om uw tuin te laten onderhouden door onze ervaren hoveniers? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. 

Liever eerst een adviserend gesprek of een bezoek op locatie? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl