Gazon onderhouden kosten

Een gazon brengt prachtig groen in uw tuin, maar vergt ook veel onderhoud. Heeft u zelf weinig kennis van gazononderhoud of heeft u simpelweg geen tijd? En wilt u weten wat het kost om uw gazon te laten onderhouden door een hovenier? Tuinman Concurrent heeft alle prijzen voor gazon onderhoud overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Kosten gazononderhoud

De prijs van gazononderhoud is doorgaans het uurtarief van een hovenier plus de materiaalkosten, zoals bemesting, voedingstoffen en het inhuren van machines. Een hovenier heeft een gemiddeld uurtarief van € 40,-.
Toch zijn er ook werkzaamheden binnen het gazononderhoud die een iets hoger tarief met zich meebrengen. Simpelweg omdat het een fysiek zeer zware klus is. 

Zo bent u voor het maaien van gras zo’n € 25,- tot € 35,- kwijt per 100 m2. Wilt u dezelfde oppervlakte laten verticuteren, dan kost dat u zo’n € 95,- tot € 135,-. 

Regulier tuinonderhoud kost ongeveer 4 uur werk. Als u bedenkt dat het uurtarief van een tuinman rond de € 40,- ligt, kost het totale tuinonderhoud u € 160,- + eventuele materiaalkosten.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Welk gazononderhoud is nodig?

Ons complete overzicht van gazononderhoud vindt u hier. 

Naast periodiek bemesten en bijzaaien, zal het gazononderhoud vooral bestaan uit grasmaaien en gras verticuteren. Het is afhankelijk van uw gazonoppervlak of dit met de hand of machinaal moet gebeuren. Hoe groter het oppervlak van uw gazon, hoe groter de kans dat de hovenier met grote machines moet komen. Hierdoor kan het uurtarief van de hovenier iets duurder uitvallen. Het gebruik van machines is meestal verwerkt in het uurtarief van uw tuinman.

Gras maaien

Gras moet regelmatig gemaaid worden. Als u het grasmaaien periodiek laat bijhouden is een tuinman sneller klaar dan wanneer het gras te hoog staat. Beter bijhouden dus dan te lang uitstellen. In het hoogseizoen (mei t/m oktober) is het het best als uw gazon wekelijks gemaaid wordt.

Gazon verticuteren

Na verloop van tijd ontstaat er een viltlaag in uw gazon. Deze laag bestaat uit mos, onkruid, gedroogd gras en ander organisch afval. Een beetje viltlaag is prima, maar als deze laag te dik wordt, kan het gras minder goed ademen en ook het opnemen van voedingsstoffen wordt steeds moeilijker. Hierdoor kan gras uitvallen met dorre of kale plekken tot gevolg. Daarom is het aan te raden om 2x per jaar uw gazon te verticuteren.

Gazon onderhouden

Prijs gazononderhoud: extra opties

Als het om de kosten voor gazononderhoud gaat, zijn er enkele extra opties die de prijs iets kunnen verhogen.

  • Gras afvoeren. Na het maaien blijft er natuurlijk gras liggen. Hoewel veel mensen dit op het gazon laten liggen, is het toch echt beter om het af te voeren. Los gras wat op uw gazon blijft liggen kan het gazon op den duur verstikken. Het afvoeren van gras kost gemiddeld € 2,- tot € 3,50 per 25 m2. Wilt u op de kosten besparen, kunt u dit natuurlijk ook zelf doen.
  • Groenafval afvoeren. Bij verticuteren van het gazon blijft nog meer groenafval over. Mos, onkruid, gras en ander organisch afval. Dit laten afvoeren door de hovenier kost u zo’n € 4,- tot € 7,- per 25 m2.
  • Kantsnijden. Uw gazon maaien of verticuteren is één ding. Om uw gazon er strak en netjes bij te laten liggen, kiezen veel mensen ervoor om de kanten van hun gazon te laten bijsnijden. Kantsnijden heet dit en het kost gemiddeld € 0,65 per meter.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Offerte gazononderhoud

Overweegt u uw gazon te laten onderhouden door de ervaren hoveniers van Tuinman Concurrent? En wilt u weten wat dat kost in uw situatie? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan bij Tuinman Concurrent. 

Wilt u liever eerst iemand spreken of een bezoek op locatie? Neem dan contact met ons op via de contactgegevens hieronder.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl