Tuinman kosten

Heeft u een mooie tuin, maar ontbreekt het u aan tijd of zin om de tuin te onderhouden? Of heeft u recent een woning gekocht met een compleet overwoekerde tuin? Een tuinman biedt de helpende hand! Met zijn groene vingers en kennis van tuinonderhoud ligt uw tuin er binnen een handomdraai weer keurig onderhouden bij. Maar wat kost een tuinman nu eigenlijk? Tuinman Concurrent zet alle tuinman kosten overzichtelijk voor u op een rij.

In het kort: wat doet een tuinman?

Tuinman is een ontzettend veelzijdig beroep. Niet zo gek dus dat mensen een tuinman inhuren voor de meest uiteenlopende klusjes. Zo kan een tuinman een complete tuin ontwerpen en aanleggen, maar natuurlijk ook onderhouden. Hieronder ziet u de meest voorkomende werkzaamheden van een tuinman.

 • Tuin aanleggen.
 • Tuin ontwerpen.
 • Tuin onkruidvrij maken.
 • Terrastegels schoonmaken.
 • Tuin winterklaar maken of voorbereiden op het hoogseizoen.
 • Trimmen en snoeien van bomen, heggen en planten.
 • Gras maaien en ander gazon onderhoud.
 • Bemesting en het toedienen van de juiste voedingsstoffen aan gazon, planten of bomen.
 • Plantenziekten voorkomen, opsporen en behandelen.
 • Bloemen verzorgen.
 • Zaaien van gras of planten.
 • En nog veel meer!

Wilt u weten wat een tuinman kost in uw situatie? Geef bij een offerte aanvraag dan altijd door welke werkzaamheden de tuinman bij u mag komen uitvoeren.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Wat kost een tuinman per uur?

Wij krijgen regelmatig de vraag: hoeveel kost een tuinman per uur? Hoewel iedere tuinman een eigen prijs hanteert, ligt het gemiddelde uurtarief van een tuinman rond de € 40,-. Dit is de prijs voor tuinaanleg en tuinonderhoud. Wilt u een tuin laten ontwerpen door een tuinman? Houd dan rekening met een gemiddeld uurtarief van € 60,-. 

Naast de kosten van een tuinman per uur, moet u rekening houden met voorrijkosten en materiaalkosten, zoals kosten voor bemesting, beplanting, zand of grasmatten.

Wat kost een tuinman per dag?

Als u benieuwd bent naar de kosten voor een tuinman per dag, kunt u het best een offerte opvragen. Veel tuinmannen hanteren namelijk een staffelkorting. Uiteraard kunt u ook een onderhoudscontract aanvragen, daarover later meer.

Wat kost een tuinman per m2?

Hoewel de meeste tuinmannen werken met een uurtarief, zijn er ook tuinmannen die vaste kosten rekenen per m2. 

Bij tuinonderhoud zijn de kosten voor een tuinman per m2 gemiddeld € 30,-. Voor het aanleggen of renoveren van een tuin moet u rekening houden met een m2 prijs van € 45,- tot € 95,-. 

Ook bij tuinman kosten per m2 zijn de materiaalkosten en voorrijkosten meestal niet inbegrepen. Houd er dus rekening mee dat dit nog bovenop de prijs komt.

Tuinman kosten

Tuinman kosten bestaan grofweg voor 75% uit arbeidsuren en voor 25% uit materiaalkosten. Hier kunt u slim mee omgaan om op de prijs voor uw tuinman te besparen. Zo kunt u zelf (tweedehands) materalen aanschaffen. Meer bespaartips? Lees dan zeker even onze bespaartips onderaan dit artikel.

Zoals hierboven al even genoemd bestaan er meer mogelijkheden dan alleen het betalen van een uurtarief voor uw tuinman.

Tuinman inhuren kosten

Omdat de kosten voor het inhuren van een tuinman aardig in de papieren kunnen lopen wanneer u wilt dat hij regelmatig langs komt, kan het lonen om een onderhoudscontract op te stellen. 

U spreekt met de tuinman af dat hij periodiek langskomt en in ruil voor die zekerheid ontvangt u vaak wat korting. 

Hoe vaak u een tuinman laat langskomen bij een onderhoudscontract is uiteraard geheel aan u. Heeft een groot gazon, dan is het slim om dat regelmatig te laten maaien. Maar heeft u een groot terras, dan volstaat twee maal per jaar grondig schoonmaken prima. Heeft u veel beplanting? Dan laat u bijvoorbeeld eens per 2 weken of eens per maand een tuinman langskomen. Zo ligt uw tuin er altijd piekfijn onderhouden bij.

Werkzaamheden tuinman

Hoe wordt een tuinman prijs opgebouwd?

Tuinman prijzen bestaan naast het uurtarief voor de arbeid uit nog een aantal andere factoren:

 • Materiaalkosten, zoals beplanting, tegels, mest en voedingsstoffen, zand, grasmatten etc.
 • Tuinoppervlak. Hoe groter de tuin, hoe hoger de prijzen.
 • De soort werkzaamheden. Zo is een geheel nieuwe tuin aanleggen een stuk duurder dan een bestaande tuin renoveren.

Tuinman Concurrent bespaartips

Wilt u slim besparen op de kosten voor een tuinman? Lees dan vooral even deze 3 handige tuinman bespaartips van Tuinman Concurrent! 

 • Kies voor een tuinman uit uw eigen plaats of regio. Dat bespaart een hoop op de voorrijkosten!
 • Doe een aantal klusjes of voorbereidend werk zelf. Zo kan de tuinman direct aan de slag.
 • Vraag altijd meerdere offertes op. Prijzen vergelijken = besparen. Maar let niet alleen op de prijs onderaan de streep! Bekijk ook altijd even de voorwaarden.

Offerte tuinman

Wilt u weten wat het kost om uw tuin te laten aanleggen, ontwerpen of onderhouden door een tuinman van Tuinman Concurrent? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. 

Wilt u liever eerst iemand spreken of een bezoek op locatie? Neem dan contact met ons op via de contactgegevens hieronder.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Kapvergunning voor bomen verwijderen

Het is niet ongebruikelijk dat bij het kappen van een boom een kapvergunning nodig is. Deze kan bij de gemeente aangevraagd worden. De kapvergunning valt onder de omgevingsvergunning. Niet voor iedere boom is een kapvergunning nodig. Wanneer een kapvergunning nodig is verschilt per gemeente. Bij sommige gemeentes is een kapvergunning uberhaupt niet nodig. Veel gemeentes houden een minimale lengte aan die varieert van 5 tot 10 meter. Pas als een boom boven deze minimale lengte is is een kapvergunning nodig. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen beschermde bomen en gewone bomen en zijn de regels vaak soepeler voor bomen die niet in het zicht staan. Tot slot zijn er nog verschillende regels voor een boom wanneer deze niet op uw eigen grond staat.

U kunt natuurlijk altijd contact opnemen. Bij de meeste gemeentes weten onze tuinmannen wel wat de regels zijn. Weten wij het niet dan kunnen wij dit voor u uitzoeken.

Laat meerdere bomen in één keer verwijderen

Mocht je buren hebben die ook van een boom af willen komen dan is het verstandig om samen met hen af te spreken om een professional in te schakelen. Vaak is het namelijk mogelijk om aanzienlijk veel korting te krijgen wanneer je meerdere bomen in de tuin laat verwijderen. Door de hele straat te contacteren zal je in staat zijn om aanzienlijk veel geld te besparen. Je kunt altijd aan de vakman in kwestie vragen of dit tot de mogelijkheden behoord.

Door een professional in te schakelen zal ook jij in staat zijn om jouw bomen in de tuin te laten verwijderen. Voor je het weet is jouw tuin weer helemaal glad, hier kan je vervolgens beplanting aanleggen. Dankzij de vele vakmensen in ons land is het voor iedereen mogelijk om een boom te laten verwijderen. Voor meer informatie over het verwijderen van een boom bij jou in de tuin zit je hier op de site goed, hier vind je alle info die je mogelijk nodig kunt hebben.

U kunt natuurlijk altijd contact opnemen. Bij de meeste gemeentes weten onze tuinmannen wel wat de regels zijn. Weten wij het niet dan kunnen wij dit voor u uitzoeken.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl