Hovenier kosten

Een tuin vraagt om periodiek onderhoud. Toch is het begrijpelijk dat u daar niet altijd tijd voor of zin in heeft. Het inhuren van een hovenier biedt de oplossing! Een hovenier heeft groene vingers en zorgt ervoor dat uw tuin er binnen de kortste keren weer piekfijn onderhouden bijligt. Daarnaast kan het inhuren van een hovenier slim zijn als u een bestaande tuin wilt renoveren of een geheel nieuwe tuin wilt laten aanleggen. Maar wat kost een hovenier eigenlijk? Tuinman Concurrent heeft alle hovenier prijzen overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Waarvoor een hovenier inhuren?

Een hovenier kunt u voor de meest uiteenlopende klussen in uw tuin inschakelen. Een hovenier is namelijk veelzijdiger dan u wellicht denkt! Wist u dat een hovenier niet alleen een tuin onderhoudt, maar ook ontwerpt, aanlegt en renoveert? Hieronder vindt u de meest voorkomende werkzaamheden van een hovenier:

 • Tuin ontwerpen.
 • Tuin aanleggen of renoveren.
 • Tuin onkruidvrij maken.
 • Gras maaien en ander gazon onderhoud.
 • Trimmen en snoeien van bomen, heggen en planten.
 • Bemesting en het toedienen van de juiste voedingsstoffen aan gazon, planten of bomen.
 • Bloemen verzorgen.
 • Terrastegels schoonmaken.
 • Zaaien van gras of planten.
 • Tuin winterklaar maken of voorbereiden op het hoogseizoen.
 • Plantenziekten voorkomen, opsporen en behandelen.
 • En meer!

Gaat u een offerte aanvragen voor een hovenier? Bedenk dan altijd op voorhand welke soort werkzaamheden de hovenier in uw tuin mag uitvoeren. Weet u dit niet zeker? Maak dan een afspraak op locatie met de hovenier zodat hij een passende offerte voor u kan maken.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Uurtarief hovenier

‘Wat is het uurloon van een hovenier’, is een vraag die wij regelmatig krijgen. Hoewel iedere hovenier een eigen prijs hanteert, ligt het gemiddelde uurtarief van een hovenier rond de € 40,-. Dit is de prijs voor tuinaanleg en tuinonderhoud. Een tuin laten ontwerpen door een hovenier is iets duurder: gemiddeld € 60,- per uur.
Naast de uurprijs van een hovenier, moet u tevens rekening houden met voorrijkosten en materiaalkosten.

Hoeveel kost een hovenier per dag?

Bent u benieuwd naar de hovenier prijs als hij een hele dag in uw tuin aan het werk is? Veel hoveniers hanteren een staffelkorting. Vraag dus altijd om een offerte zodat de hovenier het aantal uur werk kan inschatten. Ook kunt u bij de meeste hoveniers terecht voor een onderhoudscontract.

Kosten hovenier per m2

De meeste hoveniers werken met een uurtarief, maar er zijn ook hoveniers die vaste kosten rekenen per m2. Hierbij moet u denken aan een prijs van € 30,- per m2 voor tuinonderhoud. Voor het aanleggen of renoveren van een tuin bent u een gemiddelde m2 prijs kwijt van € 45,- tot € 95,-. 

Ook bij hovenier prijzen per m2 zijn de materiaalkosten en voorrijkosten meestal niet inbegrepen.

Hovenier Amsterdam achtergrond

Tarief hovenier

De prijs van een hovenier bestaat voor zo’n 75% uit arbeidsuren en voor 25% uit materiaalkosten. Hier kunt u slim mee omgaan om op de prijs voor uw hovenier te besparen. Schaf bijvoorbeeld zelf (tweedehands) materialen aan. Meer bespaartips? Lees dan even onze bespaartips onderaan dit artikel.

Hovenier prijs

Wilt u dat de hovenier regelmatig bij u langskomt? Dan kan het lonen om een onderhoudscontract op te stellen. Zo bespaart u namelijk op de hovenier prijs. U spreekt met de hovenier af dat hij periodiek langskomt en in ruil voor die zekerheid ontvangt u korting. 

Het is uiteraard geheel aan u hoe vaak u een hovenier laat langskomen. Eens per week, maand, jaar: de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Heeft u een groot gazon, dan is het slim om hem regelmatig te laten maaien. Maar heeft u een groot terras, dan volstaat twee keer per jaar grondig schoonmaken prima. Kijk dus vooral naar de behoefte van uw tuin. Dan zorgen wij ervoor dat deze er altijd piekfijn onderhouden bijligt!

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Opbouw uurtarief hovenier

Het uurtarief van een hovenier bestaat natuurlijk in de eerste plaats uit arbeidsuren, maar ook uit een aantal andere factoren:

 • Materiaalkosten. Denk hierbij aan zand, grasmatten, beplanting, tegels, mest en voedingsstoffen.
 • Tuinoppervlak. Hoe groter uw tuin, hoe hoger de prijs.
 • De soort werkzaamheden. Zo is een nieuwe tuin aanleggen een stuk duurder dan een bestaande tuin renoveren.

Besparen? Tuinman Concurrent heeft 3 handige bespaartips!

Voor een hovenier hoeft u niet altijd diep in de buidel te tasten. Als u wilt besparen op de prijs voor een hovenier: lees dan even deze 3 handige bespaartips van Tuinman Concurrent! 

 • Kies voor een hovenier uit uw eigen plaats of regio. Dat bespaart op de voorrijkosten!
 • Probeer voorbereidend werk en kleine klusjes zoveel mogelijk zelf te doen. Des te sneller kan de hovenier aan de slag.
 • Vraag meerdere offertes op. Door prijzen te vergelijken kunt u flink besparen. Maar let niet alleen op de prijs onderaan de streep! Bekijk ook altijd even de voorwaarden.

Offerte hovenier

Wilt u weten wat het kost om uw tuin te laten aanleggen, ontwerpen of onderhouden door een hovenier van Tuinman Concurrent? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. 

Wilt u liever eerst iemand spreken of een bezoek op locatie? Neem dan contact met ons op via de contactgegevens hieronder.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl