Boomwortels laten verwijderen

Wilt u boomwortels in uw voor- of achtertuin verwijderen, maar weet u niet goed waar te beginnen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in allerlei soorten tuinwerkzaamheden, inclusief het verwijderen van boomwortels. We zorgen ervoor dat de wortels op de juiste manier worden verwijderd, zodat u er niet op een later moment nogmaals last van krijgt. Bovendien zijn we ook beschikbaar voor het geven van advies over de juiste nazorg, indien u ervan houdt zelf de handen uit de mouwen te steken. En dat alles voor een zacht prijsje. Wat wilt u nog meer?

Boomwortels verwijderen: de materialen

Wanneer u besluit ons in te huren om in uw tuin boomwortels te verwijderen, gaan we als volgt te werk:

  1. We maken eerst een (telefonische) afspraak met u om de details van de klus te bespreken. We vragen u tijdens dit gesprek onder andere om wat voor boom het gaat, waar de wortels zich bevinden en wat u precies van ons verwacht. Daarna bespreken we op welke termijn we de klus kunnen uitvoeren en wat dit u ongeveer gaat kosten. Zodra we het eens zijn over de voorwaarden, maken we een afspraak om de boomwortels te komen verwijderen.
  2. Er zijn een aantal manieren om de boomwortels te verwijderen. Welke techniek wij besluiten te gebruiken, is afhankelijk van de specifieke situatie. Voor het verwijderen van oude, achtergebleven wortels gebruiken we vaak zoutzuur of een andere chemische samenstelling. Deze zorgen ervoor dat er niets overblijft en beperken het risico op het vrijkomen van giftige stoffen. Een andere optie is het gebruiken van een stobbenfrees, die de aanwezige wortels binnen no-time tot kleine snippers vermaalt. Deze snippers hoeven in principe niet eens verwijderd te worden, tenzij u van plan de ondergrond direct weer te betegelen.
  3. Nadat we de wortels hebben verwijderd, bieden we ook nog de nodige nazorg. Dit wordt later in deze tekst verder besproken.

Kosten boomwortels laten verwijderen

Bij Tuinman concurrent vinden we het belangrijk dat onze service voor iedereen betaalbaar is. Daarom doen we er alles aan om onze kosten zo laag mogelijk te houden. Ten eerste kopen we al ons materiaal in bulk in, zodat de prijs per stuk lager wordt. Daarnaast besteden we veel aandacht  aan onze voorbereiding, waardoor we tijdens de werkzaamheden niet onverwacht voor vervelende verrassingen komen te staan. Mocht er onverhoopt toch nog iets misgaan, dan hebben onze medewerkers meer dan genoeg ervaring om het probleem snel en efficiënt op te lossen.

De precieze prijs die u betaalt om boomwortels te laten verwijderen is afhankelijk van de hoeveelheid wortels en de dikte hiervan. Dit heeft er alles mee te maken dat dikke wortels vaak veel beter vastzitten in de grond en daarom een stuk moeilijker te verwijderen zijn. Dit kost niet alleen meer tijd, maar vraagt ook om meer mankracht. Hier dient u rekening mee te houden wanneer u gebruik wilt maken van onze service.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Vraag een gratis offerte aan

Wilt u van tevoren precies weten hoeveel u kwijt zult zijn aan onze service? Vraag dan gerust een gratis offerte aan via onze website. Dit is heel simpel. U vertelt ons wat voor werkzaamheden u gedaan wilt hebben en voor wanneer. Wij gaan vervolgens aan de slag met het berekenen van de precieze kosten. We doen altijd ons best om de offerte binnen enkele werkdagen naar u terug te sturen, zodat u snel weet wat u van ons kunt verwachten. Het aanvragen van een offerte bij Tuinman concurrent is altijd volledig vrijblijvend.

Wanneer u een hovenierofferte voor uw tuinklus van ons ontvangt, zijn er een aantal gegevens die u hier altijd op kunt vinden en die belangrijk zijn om goed door te nemen:

  • De algemene voorwaarden van ons bedrijf. Het is belangrijk deze zorgvuldig te lezen voordat u akkoord gaat met onze prijs.
  • Ons belasting- en KVK-nummer. Deze nummers zijn voor ieder bedrijf uniek en stellen u in staat in het handelsregister te controleren of een bedrijf ook wel echt bij de Kamer van Koophandel is ingeschreven.
  • De geldigheidsduur van de offerte. Deze geldigheidsduur is minimaal 4 weken en verwijst naar hoelang de gegevens op deze specifieke offerte geldig blijven. Nadat deze termijn verloopt, kunt u zich dus niet beroepen op de hierin genoemde prijzen.
  • De garantietermijn. Deze termijn verwijst naar de duur van de garantie van de door ons geleverde werkzaamheden en materialen. Er is hiervoor geen wettelijk minimum, maar meestal komt het neer op een aantal jaren.
Boomstronk laten verwijderen

Verwijderen van boomwortels: let goed op!

Het is belangrijk om u te realiseren dat het klusje na het verwijderen van de boomwortels vaak nog niet geklaard is. Er zijn een aantal handelingen die u moet uitvoeren om ervoor te zorgen dat uw tuin ook weer goed herstelt van de werkzaamheden:

  1. Wanneer u het deel van de tuin waaruit de wortels zijn verwijderd weer wilt gebruiken voor andere doeleinden, is het belangrijk om de overgebleven houtsnippers te verwijderen. Als u deze laat liggen, blijft de grond namelijk ongelijk en is uw doel nog steeds niet bereikt.
  2. Nadat u de houtsnippers heeft verwijderd, is het een goed idee om de grond te bemesten. Dit zorgt ervoor dat de bodemlaag opnieuw vruchtbaar wordt en gebruikt kan worden voor nieuwe beplanting.
  3. Als u van plan bent deze grond te betegelen, dient u eerst wat tijd te besteden aan de egalisering hiervan. Dit kunt u doen met een trilplaat of gewoon met de hand. Zorg er wel voor dat u hierbij goed voorbereid te werk gaat, zodat u niet onnodig veel tijd besteedt aan een pad dat uiteindelijk ongelijk blijkt te zijn.

Het verwijderen van boomwortels is dus niet altijd een eenvoudig klusje. Daarom is het verstandig om ook de voorbereidende werkzaamheden en de nazorg aan een professional over te laten. Tuinman concurrent is daarvoor de ideale kandidaat.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Vragen of opmerkingen?

Wilt u onze hulp inroepen voor het verwijderen van boomwortels, maar heeft u eerst nog een vraag of opmerking over onze service? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij vinden het namelijk zeer belangrijk dat al onze klanten na afloop van onze werkzaamheden 100% tevreden zijn. Dit proberen we te bereiken door onze service continu te verbeteren en daar hebben we uw feedback voor nodig. We zijn op verschillende manieren te bereiken. U kunt ons het hele jaar door van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bellen op 06 – 40 12 51 21 of een mailtje sturen naar info@tuinmanconcurrent.nl. Daarnaast vindt u op onze website een contactformulier dat u kunt invullen. We proberen uw berichtjes altijd binnen twee werkdagen te beantwoorden en hopen u binnenkort eens te woord te kunnen staan!

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl