Boomverzorging

Bomen zijn essentieel voor ons bestaan. Ze geven ons zuurstof, schaduw en een groenere planeet. Belangrijk dus om onze kostbare bomen goed te verzorgen. Kunnen uw bomen wel wat liefde en onderhoud gebruiken? Voor boomverzorging moet u bij Tuinman Concurrent zijn!

Wat is boomverzorging?

Boomverzorging zijn alle werkzaamheden omtrent het verzorgen van bomen. Denk aan het aanplanten van bomen, verankeren van bomen, snoeien van bomen en het opsporen en bestrijden van boomziekten. 

Maar ook het snoeien of kappen van bomen valt onder boomverzorging. Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar soms staat een boom andere bomen of beplanting in de weg. Ook als een boom simpelweg té ziek is (en dus eigenlijk niet meer te redden) kan het beter zijn om de boom te kappen. Of wat dacht u van een boom die uw dakgoot of dakpannen beschadigt?

Met de juiste boomverzorging kunt u extra lang genieten van de bomen in uw tuin of op uw land.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Waarom uw boomverzorging uitbesteden?

Een boom verzorgen is specialistisch werk. Waar veel mensen nog prima weten hoe ze een heg moeten snoeien of planten moeten verzorgen, is dat bij bomen vaak een stuk lastiger. De boomverzorgers van TuinmanConcurrent zijn stuk voor stuk opgeleid en/of gecertificeerd voor het uitvoeren van alle soorten werkzaamheden omtrent boomverzorging. 

Daarnaast is het slim om boomverzorging uit te besteden omdat u wellicht niet over het juiste materiaal beschikt. Zo kan het nodig zijn om een hoogwerker in te zetten of ander specialistisch gereedschap om de vaak dikke takken van bomen te verzorgen of bij te snoeien. 

Tot slot kan het verzorgen van bomen gevaarlijk werk zijn. Een boom kappen of hoge takken snoeien is nu eenmaal riskant. Als onze boomverzorgers aan het werk zijn, dragen zij daarvoor speciale handschoenen en bescherming, gebruiken het juiste gereedschap voor de klus en eventuele klimtechnieken.

Boomverzorging

Boomverzorging door Tuinman Concurrent

TuinmanConcurrent is een erkend boomverzorgingsbedrijf en tevens hoveniersbedrijf. We hebben verstand van bomen, maar ook van al het andere tuinonderhoud. Het voordeel hiervan is dat u met TuinmanConcurrent een alles-in-1 oplossing heeft voor uw tuin.

Onze werkzaamheden op het gebied van boomverzorging:

 • Bomen snoeien
 • Bomen planten
 • Bomen verankeren
 • Boomziekten opsporen en bestrijden
 • Bomen kappen

Maar u kunt bij ons ook terecht voor:

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Boomverzorging werkzaamheden

Boomverzorging omvat een breed scala aan werkzaamheden. De meest voor de hand liggende werkzaamheden zijn bomen snoeien en bomen aanplanten. Maar wist u dat wij ook boomziektes opsporen en bestrijden? En dat we bomen verankeren zodat ze niet scheef groeien? Hieronder sommen we beknopt enkele van onze meest voorkomende werkzaamheden voor u op. Heeft u een vraag over boomverzorging of een klus die hier niet tussen staat? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Boom snoeien

Soms is het nodig om een boom te snoeien. Bomen snoeien kan verschillende redenen hebben. 

 • De boom onderhouden (dood hout en probleemtakken worden verwijderd).
 • De boom begeleiden (jonge boom snoeien om de gewenste vorm te bereiken).
 • Veiligheidsredenen (de boom of bepaalde takken vormen een gevaar voor de omgeving).

Wat de redenen voor het boom snoeien ook is: u kunt het snoeien van bomen het beste overlaten aan een expert. Een boomverzorger weet welke takken gesnoeid mogen worden en met welk gereedschap.

Bomen knotten

Het komt regelmatig voor dat de takken zo zwaar worden dat een boom dreigt te scheuren of om te vallen. U kunt in dat geval kiezen voor bomen knotten. Boom knotten is een specialistische manier van snoeien waarbij alle takken worden teruggesnoeid tot de stam. U houdt als het ware een knot over. Uit de stam groeien vervolgens weer jonge scheuten. Deze zullen waarschijnlijk niet zo groot en zwaar worden als de oude takken, maar de boom kan op deze manier prima verder leven en uw tuin of landschap nog steeds verfraaien!

Bomen toppen

Heeft u een rij bomen in uw tuin staan en wilt u dat die allemaal even hoog zijn? Bomen toppen is een specialistische snoeiwijze die op de juiste manier moet gebeuren! Daarnaast kan bomen toppen niet bij alle soorten bomen worden toegepast. Wilt u weten of uw bomen geschikt zijn om te toppen? Vraag het onze boomverzorgers.

Bomen planten

Wilt u graag meer groen creëren in uw tuin of op uw land? Het planten van bomen is lastiger dan u denkt. Zo mag een boom niet te diep staan, maar ook niet te ondiep. Ook de plaats waar de boom geplant wordt is bepalend voor de verdere ontwikkeling van de boom. Het planten van bomen kunt u met een gerust hart uitbesteden aan boomverzorgingsbedrijf Tuinman Concurrent.

Bomen verankeren

Als een boom eenmaal geplant is, wilt u natuurlijk dat deze mooi en recht groeit. Hiervoor kan het nodig zijn om de boom te verankeren. Een boom verankeren zorgt er bijvoorbeeld voor dat jonge bomen niet scheef groeien bij harde wind. Wij kunnen bomen zowel ondergronds als bovengronds verankeren, afhankelijk van de boom en uw tuinsituatie.

Bomen verplaatsen

Staat een boom in de weg, maar vindt u het zonde om hem te moeten kappen? Het is vaak mogelijk om een boom te verplaatsen. Hierdoor blijft de boom gespaard en kan deze op een andere plek prachtig verder groeien. Zoals u zich vast kunt voorstellen is het verplaatsen van een boom gevaarlijk en specialistisch werk. Wij hebben de juiste kennis en materialen om uw boom veilig te verplaatsen.

Boom kappen

Hoewel de woorden ‘boomverzorging’ en ‘boom kappen’ een beetje tegenstrijdig klinken, kan het soms beter zijn om een boom te kappen. Bijvoorbeeld wanneer deze erg ziek is of een gevaar vormt voor andere bomen of de omgeving. Stel dat de boom uw dakgoot of dakpannen beschadigt kan het beter zijn om de boom te kappen of verplaatsen.

Boomverzorgingsbedrijf Tuinman Concurrent beoordeelt snel en vakkundig of de boom gekapt moet worden of nog gespaard kan blijven. Mocht het eerste het geval zijn, beschikken wij over alle kennis en materiaal om uw boom vlot en deskundig te kappen. Bij het kappen van bomen blijven de stronk en wortels achter in de grond. Mocht u die ook verwijderd willen hebben, dan kiest u voor bomen rooien.

Bomen rooien

Een alternatief voor een boom kappen is bomen rooien. Bij deze techniek wordt de boom verwijderd inclusief boomstronk en wortels. Desgewenst kunnen onze boomverzorgers en hoveniers de boom voor u versnipperen met een stobbenfrees. Deze houtsnippers kunt u vervolgens prima verwerken in uw (nieuwe) tuin.

Bomen verwijderen na stormschade

Het weer in Nederland lijkt soms steeds heviger te worden. De ene storm volgt de andere op. Vaak zijn bomen hier de dupe van. Ontwortelde bomen, geknakte bomen: stormschade kan groot zijn. Bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf om uw boom na stormschade te verwijderen? Dan bent u bij Tuinman Concurrent aan het juiste adres. Wij verwijderen bomen op een veilige, snelle en voordelige manier.

Boomziektes opsporen en bestrijden

Een boom kan ziek worden. Helaas komen er steeds meer boomziektes voor in Nederland. Twijfelt u of uw boom lijdt aan een boomziekte? Onze boomverzorgers kunnen boomziekten opsporen én bestrijden. Wees er op tijd bij, want dan is de kans groter dat wij uw boom kunnen redden.

Wij bestrijden o.a. de volgende boomziekten:

 • Eikenprocessierups. De eikenprocessierups is de laatste jaren flink aan zijn opmars bezig en verschijnt meestal in mei. De eikenprocessierups vreet eikenbomen kaal, en zorgt tevens voor veel jeukoverlast bij mensen en dieren.
 • Schimmel. Een boom kan last krijgen van schimmel. Sommige bomen zijn daar gevoeliger voor dan andere boomsoorten. Vaak dringt een schimmel via het blad de boom in en zorgt ervoor dat de boom minder voedingsstoffen kan opnemen. U kunt schimmel herkennen aan verkleuringen op de bladeren of het afsterven van bladeren.
 • Kastanje ziekte. Paardenkastanjeboomen willen nog eens last krijgen van de kastanje ziekte. Dit uit zich in vlekken op de stam en een boom die donker vocht bloedt.
 • Prunus plaag. Deze plaag heet ook wel vogelkers. Dit is een plant die zich razendsnel voortplant en de neiging heeft uw hele tuin te overwoekeren. Wij bestrijden deze plaag op een effectieve manier.

Wat kost boomverzorging?

De exacte kosten voor boomverzorging zijn geheel afhankelijk van de werkzaamheden. Een boom snoeien is bijvoorbeeld goedkoper dan een boom kappen. Ook wordt de prijs bepaald door het aantal bomen die u wilt laten verzorgen en de hoogte en bereikbaarheid van de bomen.

Om u een indicatie te geven: voor bomen snoeien betaalt u gemiddeld € 30 tot € 50 per uur. Een boom kappen kost tussen de € 425 en € 775 per boom.

Offerte boomverzorging

Benieuwd wat boomverzorging door Tuinman Concurrent kost in uw situatie? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl