Tuinontwerp

Een tuinontwerp is handig als u uw tuin gaat verbouwen. Of wanneer u recent verhuisd bent en de tuin helemaal anders wilt inrichten dan de vorige bewoners. Een tuinontwerp is een plattegrond of 3D-tekening van uw tuin waarop de nieuwe inrichting van de tuin te zien is. Overhandig het tuinontwerp aan een hovenier zodat hij direct aan de slag kan! Uw droomtuin is dichterbij dan u denkt!

Tuinontwerp maken

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tuinontwerp te laten maken. Het is namelijk nogal een uitdaging om een bestaande of nieuwe tuin anders in te richten of vanuit niks op te bouwen. Een ervaren tuinarchitect of hovenier ontwerpt samen met u uw ideale droomtuin. U kunt kiezen uit alle mogelijke stijlen: een strakke tuin met groot terras, een weelderige tuin met vijver of een Aziatische tuin met watervalletjes en beplanting en meer! Wat uw smaak ook is: een ervaren hovenier of tuinarchitect ontwerpt het voor u!

Een tuinontwerp is meer dan een tekening met een tuinindeling. Er wordt door een tuinarchitect of hovenier ook rekening gehouden met bijvoorbeeld de stand van de zon, hoe de wind staat, op welke plekken beplanting optimaal groeit en looproutes door de tuin. Heeft u kinderen of huisdieren? Ook hier kan rekening mee worden gehouden in een tuinontwerp.

Beplantingsplan

Als u een tuinontwerp laat maken, is het slim om meteen een beplantingsplan toe te voegen. Als u niet veel verstand heeft van planten is dat namelijk ten zeerste aan te raden. Op een beplantingsplan staat heel gedetailleerd aangegeven welke planten op welke plek staan en in welke hoeveelheden. Meestal wordt een beplantingsplan gemaakt door een hovenier. De hovenier kijkt hierbij naar de volgende aspecten:

  • Welke planten groeien goed in uw tuin?
  • Welke planten zetten we in de zon, welke in de schaduw?
  • Welke planten staan mooi bij elkaar, zonder dat ze elkaar overwoekeren?
  • Welke planten staan mooi bij elkaar qua kleurencombinaties, bladgrootte etc.
  • Welke plant bloeit in welk seizoen? Zo is er altijd kleur te zien in uw tuin!

Wilt u graag een onderhoudsvrije tuin? Een hovenier kan u tevens adviseren welke planten weinig tot geen onderhoud vergen.

Door wie tuinontwerp laten maken?

U kunt een tuinontwerp laten maken door een tuinarchitect en/of hovenier. Een tuinarchitect is gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen. Voor het beplantingsplan wordt vaak de hulp van een hovenier ingeroepen. U kunt het tuinontwerp ook direct laten maken door een hovenier, zoals Tuinman Concurrent. Het grote voordeel daarvan is dat wij het tuinontwerp direct kunnen uitvoeren!

De hoveniers van Tuinman Concurrent ontwerpen met zorg en aandacht uw nieuwe tuin. Hierbij wordt rekening gehouden met beplanting, kleuren, betegeling, schutting en meer. Daarnaast staat de overgang van binnen naar buiten bij ons centraal. Bovenal zorgen we ervoor dat u aan het einde van het traject een prachtige tuin hebt, geheel naar uw eigen smaak en stijl. Onze hoveniers kunnen het tuinontwerp direct voor u uitvoeren!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Zelf tuin ontwerpen

Om geld te besparen beginnen veel mensen zelf enthousiast aan hun tuinontwerp. Daar is niets mis mee natuurlijk, behalve dat veel mensen zich verkijken op de moeilijkheidsgraad van zo’n tuinontwerp. Tenzij u hovenier bent of een groot liefhebber van tuinieren, is het lastig om te bepalen welke beplanting optimaal groeit in uw tuin. Ook kleurencombinaties en het uitstralen van de juiste sfeer is een vak. Er is immers zoveel om uit te kiezen! 

Ook wilt u voorkomen dat u veel tijd en moeite steekt in een tuinontwerp, waarna in de praktijk blijkt dat veel dingen niet mogelijk of niet logisch zijn. Met een tuinplan van een hovenier bent u ervan verzekerd dat het tuinontwerp ook direct en probleemloos uitgevoerd kan worden. Een hovenier heeft alle kennis, ervaring en creativiteit in huis om van uw tuin een droomtuin te maken!

Tuinontwerp

Tuinontwerp door Tuinman Concurrent

Bij Tuinman Concurrent kunt u terecht voor alle soorten tuinontwerpen. Hieronder sommen we de meest voorkomende ontwerpen voor u op.

Voortuin ontwerp

De voortuin is het visitekaartje van uw woning. Het is namelijk het eerste dat mensen zien voordat ze uw woning betreden. Een mooie voortuin geeft dat echte ‘wauw’-effect! Wij ontwerpen met zorg een prachtige voortuin voor u. Of u nu van betegeling, beplanting of grind houdt. Ook moet een voortuin praktisch zijn. Zo moet er gedacht worden aan een looppad die breed genoeg is, wellicht moet u kliko’s op een onopvallende manier stallen of heeft u een oprit naast de voortuin.

Achtertuin ontwerpen

De achtertuin is meestal de plek waar u tot rust komt of samenkomt met familie en vrienden. Hoe wij een achtertuin ontwerpen is geheel afhankelijk van uw wensen en leefstijl. Heeft u kleine kinderen? Dan zullen er waarschijnlijk speeltoestellen in het tuinontwerp komen en moet er rekening worden gehouden met veiligheid. Wilt u een oase van rust creëren? Dan zorgen we in het tuinontwerp voor voldoende privacy, de mooiste beplanting, een lichtplan en een fijn terras.

Tuinontwerp kleine tuin

Veel mensen denken onterecht van een tuinontwerp alleen bedoeld is voor grote tuinen. Niets is minder waar! Bij Tuinman Concurrent maken we ook tuinontwerpen voor kleine tuinen. Juist omdat je met een kleine tuin creatiever om moet gaan met de ruimte. Met een tuinontwerp waar goed over is nagedacht lijkt uw kleine tuin zelfs groter!

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Kosten tuinontwerp

De kosten voor een tuinontwerp zijn vooral afhankelijk van de grootte van uw tuin. Hoe groter uw tuin namelijk is, hoe meer ontwerpruimte en dus elementen die in de tuin moeten komen.

Tuinontwerp (aantal m2)Kosten tuinontwerp
Tuinontwerp < 100 m2€ 175,- tot € 475,-
Tuinontwerp 100 – 200 m2€ 475,- tot € 575,-
Tuinontwerp 200 – 400 m2€ 600,- tot € 700,-
Tuinontwerp 400 – 800 m2€ 775,- tot € 875,-
Beplantingsplan+50% van de ontwerpkosten

Offerte tuinontwerp

Droomt u van een prachtige tuin? Maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Wij ontwerpen met zorg en aandacht uw ideale droomtuin. 

Benieuwd wat een tuinontwerp door Tuinman Concurrent kost voor uw tuin? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl