Goedkoop tuin aanleggen

Een tuin aanleggen kan bij Tuinman Concurrent voor ieder budget. Uiteraard geldt wel: hoe mooier en luxer de tuin, hoe groter het prijskaartje. Bent u op zoek naar tips hoe u goedkoop een tuin kunt aanleggen of naar leuke budget tuin tips? Lees dan even verder!

Kosten tuin aanleggen

Bent u op zoek naar een overzicht met kosten voor een tuin aanleggen? Bekijk dan even dit overzicht! Hierin sommen we overzichtelijk voor u op wat een tuin aanleggen kost.

Hoe u goedkoop een tuin kunt aanleggen

Voor het aanleggen van een tuin hoeft u echt niet altijd duizenden euro’s neer te tellen! Bij Tuinman Concurrent leggen we tuinen aan binnen ieder budget! Als het om tuinen gaat kunt u het natuurlijk zo bont maken als u zelf wilt. Maar wist u dat er vele slimme bespaartips zijn waarmee u goedkoop een tuin kunt aanleggen?

Bespaartip 1: Koop materialen zelf

U kunt ervoor kiezen om de hovenier alle tuinmaterialen te laten meenemen. Het voordeel hiervan is dat u er zelf geen omkijken naar heeft. Het nadeel is dat een hovenier vaak een hoge prijs rekent voor tuinmaterialen. Wilt u een goedkope tuin aanleggen? Dan loont het om zelf alvast de materialen te kopen. Scheelt ook weer in de bezorgkosten.

Bespaartip 2: Koop 2e hands materialen

Wilt u flink op de kosten voor een tuin aanleggen besparen, en ook nog eens milieubewust bezig zijn? Koop tuinmaterialen dan 2e hands. Het zal u verbazen wat u via Marktplaats voor een prikkie kunt ophalen.

Bespaartip 3: Doe voorbereidend werk zelf

Als u op het uurloon van de hovenier wilt besparen, loont het om zoveel mogelijk voorwerk zelf te doen. Denk aan het leeghalen van de tuin zodat de hovenier direct kan starten met de tuinaanleg. Als u handig bent, kunt u tijdens het aanleggen van de tuin wellicht helpen.

Bespaartip 4: Leg de tuin aan in delen

Een vijver, pergola of tuinhuisje kan de kosten van het tuinaanleg behoorlijk verhogen. U kunt ervoor kiezen om een basic tuin aan te leggen (alleen wat bestrating en planten) of uw tuin in delen te laten aanleggen. Overleg met uw hovenier welk seizoen geschikt is voor welk deel van de tuin. Zo kan de hovenier in de winter prima de bestrating alvast leggen en de beplanting aanpakken in de lente. Zo heeft u tussentijds de tijd om wat extra geld te sparen.

Bespaartip 5: Kies voor een onderhoudsvrije tuin

Een goedkope tuin aanleggen is één ding, maar een tuin onderhouden kan ook flink in de papieren lopen. Zo heeft een vijver doorgaans veel onderhoud nodig. En moet een heg regelmatig gesnoeid worden. Wellicht heeft u zelf groene vingers, maar als u het liever uitbesteedt, kunt u kiezen voor een (zo goed als) onderhoudsvrije tuin. Denk aan goedkopere terrastegels, kunstgras of onderhoudsvriendelijke beplanting. Wilt u het beste van beide? Dan kunt u bestrating en beplanting afwisselen.

Bespaartip 6: Koop goedkope beplanting

Wist u dat een jonge boom of plant veel goedkoper is in aanschaf dan een volgroeide boom of plant? U kunt qua beplanting dus flink besparen op de kosten. En hoe leuk is het om uiteindelijk alle planten en bomen zelf te zien groeien in uw nieuwe tuin?

Bespaartip 7: Kies een goede hovenier

Een goede hovenier is essentieel om goedkoop een tuin aan te leggen. Niet alleen is een bekwame hovenier dankzij zijn ervaring sneller klaar met de werkzaamheden; hij legt de tuin ook dusdanig aan dat u er voorlopig geen onderhoud aan heeft!

Bespaartip 8: Kies een hovenier uit uw regio

Heeft u wel eens offertes opgevraagd? Schrikt u ook altijd zo van de hoogte van voorrijkosten? Een goedkope tuin aanleggen begint bij een hovenier uit uw eigen regio! Sommige hoveniers rekenen bij bepaalde grote klussen helemaal geen voorrijkosten, dus vergelijken loont!

Bespaartip 9: Vraag meerdere offertes op

Zoveel hoveniers, zoveel prijzen. Wilt u goedkoop een tuin aanleggen, dan is het slim om meerdere offertes op te vragen. Zo kunt u rustig alle prijzen vergelijken. Let wel op dat u niet alléén naar prijzen kijkt. Soms is een aanbod simpelweg te mooi om waar te zijn. Kijk dus ook altijd naar de voorwaarden en eventuele acties. Wist u dat u bij Tuinman Concurrent bijvoorbeeld 1x gratis tuinonderhoud krijgt bij het aanleggen van een tuin?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Offerte aanvragen goedkope tuin aanleggen

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan bij Tuinman Concurrent.

Wilt u liever eerst iemand spreken of een bezoek op locatie? Neem dan contact met ons op via de contactgegevens hieronder.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl