Drainage aan laten leggen

Voordelen afwatering

Waarom drainage aanleggen een goed idee is? Dat heeft alles te maken met het klimaat van Nederland. Regen, regen en nog eens regen. Dat is hoe we het misschien wel het beste kunnen omschrijven. Natuurlijk zijn we dit allemaal allang gewend en weten we er over het algemeen goed mee om te gaan. Helaas kan het in sommige gevallen toch nog wat vervelende problemen veroorzaken. Zoals bijvoorbeeld in uw tuin. Veel mensen hebben namelijk last van te natte grond of zelfs plassen in hun tuin. Dat is natuurlijk alles behalve gewenst en zorgt voor veel irritatie. Gelukkig hebben wij de oplossing. Tuinman concurrent is namelijk een betrouwbaar en efficiënt bedrijf gespecialiseerd in het aanleggen van drainage. Zo blijft uw tuin altijd mooi en droog. Wat wilt u nog meer?

Wat is een drainagebuis?

Wanneer uw tuin vaak onder water staat na een zware regenbui, zult u gaan merken dat dit invloed heeft op de gezondheid van uw planten en struiken. Een natte tuinbodem of gazon leidt tot rottende wortels, wat er uiteindelijk voor zal zorgen dat het groen langzaam afsterft. Bovendien is het natuurlijk ook niet prettig als uw tuin na elk buitje verandert in een grote modderboel. Dit kunt u allemaal voorkomen door goede drainage te laten aanleggen.

Soorten drainage

Elke tuin is anders en wij hebben er dan ook voor gezorgd dat onze werknemers verschillende soorten drainage kunnen aanleggen. De drie meest gebruikte technieken zijn:

  1. Dit is met name een goede oplossing als bepaalde plekken in uw tuin zeer nat zijn en zo voor problemen zorgen. Bij deze techniek worden de buizen zo’n 50 tot 70 cm onder de grond geplaatst om zo de afwatering te bevorderen.
  2. Dit is een modern afwateringssysteem dat steeds meer aan populariteit wint. En dat is ook niet zo gek. Hydroblob heeft namelijk geen afvoer nodig. Het overtollige water wordt simpelweg opgeslagen zolang het nodig is. Zodra de omringende grond dit weer aankan, wordt datzelfde water opnieuw afgegeven. Met deze milieuvriendelijke manier voorkomt u dus niet alleen wateroverlast, maar bespaart u ook water. Ideaal, toch?
  3. Deze laatste techniek wordt vaak gebruikt onder en rondom woningen en is iets duurder dan de bovenstaande alternatieven.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Wat kost drainage laten aanleggen?

Hoewel een drainage goed aanleggen veel werk en tijd kost, doen wij van Tuinman concurrent er alles aan om de prijs van onze service zo laag mogelijk te houden. Dit doen we onder andere door onze materialen in bulk in te kopen en ervoor te zorgen dat we telkens goed voorbereid aan de slag gaan. De uiteindelijke prijs die wij rekenen als we de drainage aanleggen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de omvang en de lengte van de buizen en het gewenste drainagesysteem. Ook de gekozen omhulling speelt hierbij een rol. Uiteindelijk zal het voor een kleine buis ongeveer uitkomen op een prijs van €70 tot €80 per 40 meter en voor een grotere buis tussen de €100 en de €140 per 40 meter. Dit is exclusief het opvullingsmateriaal, dat apart per m³ wordt berekend.

Tuin aanleggen

Plaatsen van drainage

Als u ons inhuurt voor het aanleggen van uw drainage, gaan wij als volgt te werk:

  1. We beginnen met een persoonlijk huisbezoek. Hierbij bespreken we uw wensen, bekijken we de tuin en geven we u een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Uiteraard wordt dit bezoek uitgevoerd door één van onze professionals en u kunt tijdens deze afspraak dan ook alle vragen stellen die in u opkomen.
  2. Zodra we alle informatie over uw tuin hebben verzameld, is het tijd om een plan op te stellen. Hierin zetten we uiteen wat er precies gedaan moet worden, hoelang dit ongeveer zal gaan duren en wat u kunt verwachten qua kosten.
  3. Nadat het plan is opgesteld, leggen we dit aan u voor ter goedkeuring. Pas als u helemaal tevreden bent, gaan we ook daadwerkelijk aan de slag met de werkzaamheden. Indien we tijdens het proces te maken krijgen met onverwachte gebeurtenissen of vertragingen, brengen we u hier zo snel mogelijk van op de hoogte. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.
  4. De allerlaatste stap is de nazorg. Ons werk stopt niet zodra we klaar zijn met de drainage aanleggen. We voorzien u namelijk ook nog van tips om uw tuin zo goed mogelijk te onderhouden en geven u zelfs de mogelijkheid een onderhoudscontract af te sluiten. Zo garanderen wij dat u nog jarenlang kunt genieten van uw prachtige tuin.

Waar kunt u een afwatering voor gebruiken?

Hoewel we het hier voornamelijk hebben over de afwatering van tuinen, stellen we ons ook beschikbaar voor het aanleggen van drainage op andere plekken in en rondom het huis. Heeft u bijvoorbeeld problemen met wateroverlast in uw kelder, kruipruimte of onder het terras? Geen probleem. Onze werknemers weten altijd wel een geschikte oplossing te vinden om uw specifieke situatie te verbeteren.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Drainage tuin: diepte

Voordat wij de drainage kunnen aanleggen, dient u wel de nodige voorbereidingen te treffen. U dient zelf een gleuf te graven waar de buis in komt te leggen. Deze gleuf dient, afhankelijk van het soort drainage dat u wilt laten aanleggen, tussen de 50 en de 70 cm diep te zijn. Zo zorgt u ervoor dat de buis volledig onder de grond komt te liggen en later niet voor problemen zal zorgen. Het is zeer belangrijk dat de gleuf helemaal recht is, aangezien de buizen uiteraard niet flexibel zijn. Daarnaast dient u er ook nog voor te zorgen dat gleuf opgevuld wordt met het juiste materiaal, zoals besproken in de vorige alinea.

Drainage aan laten leggen: prijzen

Als u benieuwd bent hoeveel het u zal kosten als wij uw drainage aanleggen, kunt u natuurlijk altijd een offerte aanvragen via onze website. Het enige wat u hoeft te doen is aangeven hoe groot uw tuin is en wat u gedaan wilt hebben. Wij gaan vervolgens aan de slag om te berekenen hoeveel dat u ongeveer zal kosten, rekening houdend met de keuzes die u zelf nog moet maken tijdens het proces. We sturen de offerte altijd zo snel mogelijk naar u terug. Het aanvragen van een offerte is uiteraard volledig vrijblijvend.

Vragen of opmerkingen?

Bij Tuinman concurrent vinden we het belangrijk dat onze klanten altijd weten waar ze aan toe zijn. Daarom zijn we ook 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden. Wilt u meer weten over hoe wij te werk gaan als we drainage aanleggen? Geen probleem! Hebben wij onze werkzaamheden bij u al afgerond, maar bent u op zoek naar advies over hoe u uw tuin nu moet onderhouden? Ook dan staan we voor u klaar. Daarbovenop staan we ook altijd open voor uw feedback. Wij streven ernaar onze service continu te verbeteren en hechten dus veel waarde aan uw mening. Neem dus gerust eens contact met ons op voor uw vragen, opmerkingen of eventuele verbeterpunten.

Tuinman concurrent is telefonisch bereikbaar via 06 – 40 12 51 21. Daarnaast kunt u ook een mailtje sturen naar info@tuinmanconcurrent.nl of het contactformulier op de website invullen. Nemen we niet meteen op of heeft u een berichtje gestuurd? Dan doen we ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen. We hopen u gauw eens te spreken!

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl