Schutting laten plaatsen

Voor meer privacy in uw tuin kan u ervoor kiezen om schuttingen te plaatsen. Daarmee kan u ook duidelijk aangeven waar uw perceel begint. U kan de schutting plaatsen op eigen grond op of voor (niet over) de erfgrens.  Zo kan u de tuin tussen u en uw buren scheiden of uw perceel afscheiden aan straatkant.

In bepaalde gevallen is er voorwerk nodig voordat de schutting kan worden neergezet, zoals het slaan van palen en het storten van beton. Ook dient u de tuin eerst te egaliseren als de oppervlakte erg onregelmatig is. Maar als eerste dient u van bepaalde zaken op de hoogte te zijn zoals het begin of het einde van uw perceel, zodat u niet onverhoopt de tuin van uw buren annexeert.

Regels bij plaatsen van schuttingen

Voordat u schuttingen kan plaatsen dient u na te gaan waar deze kunnen (en mogen) staan ten aanzien van de erfgrens. De schutting plaatsen in de gedeelde tuin gebeurt het beste in overleg met de buren, eventueel worden de kosten gedeeld. Om een schutting op eigen grond te plaatsen heeft u formeel gezien geen toestemming nodig van uw buren. Bij onenigheid over de plaatsing kan u vorderen dat er door de buren wordt ingestemd met uw plan voor de schutting.  Leg afspraken met uw buren op papier vast om in de toekomst misverstanden te voorkomen.

Een mondelinge overeenkomst is minder duidelijk, zeker na verjaring. Indien uw buren echt helemaal niet willen dat de schutting geplaatst wordt of het niet eens zijn over de perceelgrenzen, neem dan altijd contact op met de gemeente om de kadasterregistratie te raadplegen. Zij kunnen u helpen bij vragen over erfpacht, de dienstbaarheid van het erf en recht tot opstal, etc. In het extreme geval komt het erop aan om juridische stappen te ondernemen. De regels voor de meest voorkomende knelpunten bij dit onderwerp zijn wettelijk bepaald onder de noemer van het burenrecht, en zijn raadpleegbaar bij geschillen.

Bij het plaatsen van een schutting grenzend aan de openbare weg of straatkant kan u niet rekenen op subsidie of hulp van buren. Tenzij de schutting hoger is dan 2 meter is het niet nodig om een vergunning aan te vragen. Een schutting plaatsen is daarom een eenvoudige ingreep waarmee u meestal zonder opstootjes aan kan beginnen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Welke schutting past bij u?

Naar voorkeur kiest u een schutting die bij uw woonwensen past. Ten eerste kiest u voor een bepaalde hoogte, ten tweede voor een bepaald materiaal en als laatste voor een gewenste afwerking. Er zijn standaard ready-made schuttingen te verkrijgen, deze kunnen binnen korte tijd worden afgeleverd. Daarnaast kan u elke kant op met werk op maat. Er kan met losse onderdelen worden gewerkt, houten planken die aan steunpalen worden vastgeschroefd. Er kunnen allerlei handmatig vervaardigde details aan worden toegevoegd.

Denkt u ook eens na over de voordelen van groenbeplanting bij uw schuttingen. Het plaatsen van planten of bomen kan voor extra schutting zorgen mocht dit gewenst zijn. Ook bij groenbeplanting tegen erfgrens aan gebeurt dit het beste in overleg met buren, zij kunnen hier mogelijk hinder van ondervinden. We adviseren u graag over hoe u het beste schuttingen kan plaatsen met een eigenzinnig ontwerp dat goed past bij de omgeving.

Goedkoop een schutting laten plaatsen

Qua materiaal bent u normaal gezien het goedkoopste uit met een houten schutting, toch hangt de totaalprijs af van het soort hout, en de hoogte en lengte van de schutting. Houdt u er rekening mee dat hout regelmatig dient te worden onderhouden, met een verf of beits laag blijft het materiaal langer goed. Er wordt echter wel vaker gekozen voor houten schuttingen dan voor kunststof of natuurlijke schuttingen.

Er worden bovendien veelal in de meeste tuinen ready-mades geplaatst vanwege spoed of om de klus eenvoudig te houden. Een fabrieksmodel is snel geplaatst en kan vervolgens door uzelf worden geschilderd.

Schuttiing laten plaatsen

Materiaalkeuze

Er zijn zowel houten, natuurlijke als kunststof schuttingen. Houten schuttingen zijn doorgaans het voordeligst. Dit hangt echter van de uitvoering af, er bestaat duurder steviger hardhout maar ook goedkoper grenen hout. Hoe dan ook is het niet raadzaam om direct naar de goedkoopste materialen te grijpen. Kwaliteit duurt het langst en ziet er over het algemeen beter uit. Hout is een makkelijk te bewerken materiaal dat een sfeervolle toevoeging is in uw tuin.

Een kunststoffen schutting is vrijwel volledig onderhoudsvrij en heeft een moderne en strakke uitstraling. Hoewel kunststof duurder is weegt deze eenmalige uitgave af tegen de onderhoudskosten die regelmatig voor het bijhouden van bij hout en natuurlijke schuttingen worden gemaakt. Een natuurlijke schutting van bamboe, gevlochten knotwilgtakken of klimop is evengoed mogelijk maar dient dus goed te worden onderhouden omdat de schutting na verloop van tijd verwilderd. De natuurlijke schutting heeft een sfeervolle uitstraling en is bovendien een thuishaven voor insecten en vogels.

Monteren van een schutting

Als het nodige voorwerk is verricht kunnen we de schuttingen vervolgens plaatsen en koppelen deze eventueel aan de steunpalen, met of zonder schroeven en verbindingshoekjes, en brengen tot slot naar wens poort of deuren aan.  Er wordt een minimale afstand van ongeveer 8 cm aangehouden tussen de onderkant van de schutting en de ondergrond. Na het plaatsen van de schuttingen worden deze afgewerkt en naar wens geschilderd of gebeitst.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Zelf schutting plaatsen

Als u een beetje handig bent is het uiteraard mogelijk om de schuttingen zelf te plaatsen. Op deze wijze kan er worden bespaard op arbeidskosten. Voorts is de fabrieksoplage altijd voor een standaardprijs via de bekende bouwmarkten aan te leveren. De afwerking kan u vervolgens zelf doen. Als u liever met losse materialen zoals houten planken zelf gaat timmeren en dergelijke, bezint u dan eerst voor dat u begint. Kijk bijvoorbeeld een instructie filmpje over een schutting plaatsen op het internet.

Als u niet zeker weet welke maatregelen er nodig zijn voordat er een schutting kan worden geplaatst en voor andere vragen kan u ook contact met ons opnemen voor advies en een prijsindicatie.

De klus uitbesteden

Een hovenier heeft verstand van materiaalbewerking en weet welke voorbereidende maatregelen er nodig zijn om de schuttingen te plaatsen. De afwerking kan u eveneens uitbesteden. Schuttingen plaatsen zonder gedegen afwerking kan uiteindelijk tot structuurschade  of materiaalverweer leiden. Er is ook veel mogelijk met werk op maat, waarbij er in overleg met u een ontwerp is opgesteld.

Schuttingen plaatsen rondom uw tuin op de erfgrens is tevens een kwestie van openbare ruimtevulling, daarom is het aan te raden om dit op een professionele wijze te laten doen. Een omheining van uw tuin gaat beide kanten op. Bovendien wilt u er lang van genieten. Zeker als er ingrijpend voorwerk nodig is kan u de klus beter uitbesteden.

Kosten schutting laten plaatsen

Schuttingen worden per deel verkocht, een deel is meestal 180 bij 180 cm, deze kosten per stuk tussen de 25 en 170 euro. Er wordt ook wel gewerkt met een vierkante meter prijs  om de materiaalkosten te berekenen, een houten schutting kost meestal tussen de 50 tot 150 euro per m2. De hoeveelheid delen, de lengte die u nodig heeft en het soort product of het soort materiaal dat u kiest heeft invloed op de prijs.

Het laten plaatsen van de schuttingen door een hovenier kost vervolgens rond de 40 euro per uur ofwel 20 euro per m2, deze prijs kan hoger zijn als er gespecialiseerd voorwerk nodig. Daarbij worden er kosten gerekend voor zaken als steunpalen, betonfundering, verbindingsstukken, schroeven en deuren en poorten.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Nadat er metingen zijn verricht en er polshoogte is genomen over de noodzakelijke voorbereidende maatregelen kan er een prijs voor de werkzaamheden worden berekend. Wij berekenen na overleg de totaalkosten voor u en bieden dit aan in een eerste offerte, daarbij betrekken wij alle kosten van voor- installatie- en nawerk om de schuttingen te plaatsen. We rekenen in verhouding tot anderen op de markt een concurrerende prijs voor de werkzaamheden maar leveren niet in op kwaliteit. We streven naar een hoge servicegerichtheid en zien graag een tevreden werkgever.

Na versturen van een eerste offerte kan er uiteraard nog van alles worden besproken en veranderd aan de hand van uw wensen. Voordat wij gaan beginnen met de klus hebben we alles voor u op een rij gezet in een definitieve offerte. Met uw instemming gaan we graag voor u aan de slag.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl