Boom laten verwijderen

Ook een boom laten verwijderen bij jou in de tuin? Dan raden wij jou aan om dit artikel even goed door te lezen, wij zullen je namelijk vandaag alles laten zien wat je maar moet weten over het alten verwijderen van een boom. Als klusbedrijf weten wij wat er allemaal komt kijken bij het verwijderen van deze boom, hierdoor hebben wij de beste tips voor jou.

Een boom verwijderen is niet zo lastig als wel eens wordt gedacht, echter komt er wel het een en ander bij kijken. Je zal in de boom moeten klimmen met een speciaal werktuig. Dit stelt je in staat om van boven naar onder te werken. Door stuk voor stuk van de boom af te zagen zal je de boom kunnen verwijderen uit de tuin. Wij laten je in dit artikel alles zien wat je moet weten over het verwijderen van een boom bij jou in de tuin, zo weet je wat je staat te wachten.

Het verwijderen van een boom

Goed, je wilt dus een boom laten verwijderen. Hoe laat je dit precies doen? Bij het verwijderen van een boom zal er een vakman werkelijk in de boom klimmer, dit noemen we dan ook wel eens een boomklimmer. Met behulp van speciaal materiaal is het voor deze vakman mogelijk om de boom eenvoudig te verwijderen. Hij zal op de eerste plaats de losse takken weghalen. Dit kan hij met een kettingzaag doen, maar het kan ook zijn dat hij hiervoor een grote snoeischaar gebruikt. Wanneer de takken zijn verwijderd zal hij van boven naar beneden aan de slag gaan met het verwijderen van de boomstam. Hierbij kan hij gebruik maken van een touw om alles langzaam te laten zakken, al is het ook mogelijk dat hij het gewoon op de grond laat vallen als dit bij jou in de tuin kan.

Wanneer dit is gedaan zal hij steeds verder naar de stronk van de boom toe werken. Vaak is het zo dat het bedrijf zelf het afval van de boom zal opruimen, maar dit is niet altijd het geval. Controleer dit dus even goed voordat je besluit om iemand in te schakelen. Afhankelijk van wat je graag wilt is het mogelijk om de stronk ook te laten verwijderen. Hier zullen we straks even op terug komen. Het is verstandig om een professional in te schakelen voor het verwijderen van de boom, dit gezien het feit dat er aardig wat werk wij zal komen kijken. Door te kiezen voor een professionele partij weet je zeker dat de boom op de juiste manier zal worden verwijderd.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Wat is gewoonlijk inbegrepen bij het verwijderen van de boom?

Er zijn veel verschillende diensten beschikbaar bij het verwijderen van een boom, maar meestal zijn er een paar basis taken die worden verricht. Het is duidelijk dat de boom gekapt moet worden. Doorgaans zal de klusser ook stukken van de boom moeten een touw neer moeten halen door de boom te beklimmen en deze in kleine stukken te zagen. In veel gevallen kan het afval van de boom zonder extra kosten worden weggehaald.  Diensten die extra geld kunnen kosten bij het verwijderen van de boom zijn onder ander:

  • Stronkverwijdering – Stronkverwijdering is bijna nooit inbegrepen in de prijs van het verwijderen van een boom. Tenzij je extra betaalt voor deze service, zal je meestal zelf de stronk moeten weghalen. Soms kan e een speciale prijs afspreken om de boomstronk ook te laten verwijderen. Er is echter ander soort apparatuur voor nodig. De diameter van de stronk helpt bij het bepalen van de kosten voor het verwijderen van de stronk . Je kunt verwachten dat je tussen de 60 en 350 euro per stronk betaalt. Een rottende stronk zal goedkoper te verwijderen zijn dan een stevige stomp.
  • Het chippen van de boom – In plaats van meer te betalen om de takken weg te laten halen, kan je ervoor kiezen om ze te laten chippen. Als er een versnipperaar beschikbaar is, zou dit niet veel meer moeten kosten dan voor de verwijdering van de boom. Als dit niet is inbegrepen, moet je denken aan 75 euro om het te laten doen.
  • Het afvoeren van het hout – Het bedrijf dat de boomstammen verwijdert, moet op zijn minst de boomstam in kleinere stukken zagen zodat je het weg kunt brengen. Als je wilt dat het bedrijf ze voor je weghaalt zal je waarschijnlijk meer moeten betalen. Het bedrag dat je betaalt zal variëren, echter kan je toch wel aan 50 tot 100 euro denken voor deze speciale service.
  • Reiskosten – Als je in een afgelegen gebied woont en het bedrijf voor het verwijderen van bomen een vrij lange afstand zal moeten afleggen zal je waarschijnlijk ook reiskosten moeten betalen. Dit kan al dan niet de rijtijd omvatten.
  • Het splitsen van de stam – Voor mensen die open haarden hebben, is dit een leuke extra service. Als dit wordt aangeboden zal het bedrijf zelf een houtbloksplijtingsmachine meenemen. Er is geen vaste prijs voor deze service, maar houdt rekening met een extra bedrag van 75 euro op de totaalprijs. Voordeel is dat je hierna een hele hoop hout hebt om mee te stoken.
Boomstronk laten verwijderen

Waar op letten bij een boom laten verwijderen

Als je ervoor kiest om een professional in te schakelen bij het verwijderen van een boom is het handig dat je aan enkele zaken denkt voordat je een persoon inschakelt. Wij hebben hieronder de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet:

  • Huur een bedrijf in wat verzekerd is  Zorg ervoor dat je het bedrijf dat je inhuurt goed onderzoek. Wij kunnen dit niet genoeg benadrukken. Een vergunning en een bewijs van verzekering is erg belangrijk wanneer je wilt dat iemand bomen verwijdert in de tuin. Als ze niet in staat zijn om deze dingen te laten zien dan raden wij aan om een ander bedrijf te zoeken. Een vergunning betekent dat ze weten wat ze doen, daarnaast weet je zeker dat je niet zelf verantwoordelijk bent als er iets mis gaat. Dit is vooral belangrijk als er een boom in de tuin dicht bij het huis staat, je wilt niet denken aan wat er fout kan gaan.
  • Kijk naar referenties – Een handige tip is om je buren te vragen of ze bomen hebben laten verwijderen, wie ze hebben gebruikt, en of ze die aanbieder prettig vonden. Dit is vooral handig voor de mensen die nog nooit eerder een boomverwijderingsservice hebt gebruikt. Dit geldt niet alleen voor het verwijderen van bomen, maar elke keer dat je een vakman inhuurt. Door rond te vragen aan mensen in je omgeving of zij iemand kennen weet je zeker dat je te maken hebt met een zeer betrouwbare partij.
  • Stronk verwijderen of niet – Wil je dat de overgebleven boomstronken en wortels in de grond ook worden verwijderd? Als je dit wilt laten doen raden wij aan om dit door de professional te laten doen. Ze brengen een machine aan op de boomstronk en zullen zo de onderliggende wortels vermalen Als je ervoor kiest om het niet te laten doen, zal de boom waarschijnlijk zo dicht mogelijk bij de grond worden omgezaagd. Hierdoor blijft de platte boomstronk en de groep wortels gewoon in de grond zitten.
  • Is het de investering waard – De grootte van de bomen, hoe dicht ze bij je huis staan en of ze in de voor- of achtertuin staan, spelen allemaal mee in de kosten van deze klus. Als een boom groot is zal het veel duurder zijn om hem te laten verwijderen dan bij een kleine boom. Je zal voor jezelf een afweging moeten maken of je het de investering waard vindt. Mocht de boom niet dichtbij het huis staan en ben je wel handig aangelegd dan is het mogelijk om het ook zelf te proberen. Dit is een afweging die je zelf zal moeten maken.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Kapvergunning voor bomen verwijderen

Het is niet ongebruikelijk dat bij het kappen van een boom een kapvergunning nodig is. Deze kan bij de gemeente aangevraagd worden. De kapvergunning valt onder de omgevingsvergunning. Niet voor iedere boom is een kapvergunning nodig. Wanneer een kapvergunning nodig is verschilt per gemeente. Bij sommige gemeentes is een kapvergunning uberhaupt niet nodig. Veel gemeentes houden een minimale lengte aan die varieert van 5 tot 10 meter. Pas als een boom boven deze minimale lengte is is een kapvergunning nodig. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen beschermde bomen en gewone bomen en zijn de regels vaak soepeler voor bomen die niet in het zicht staan. Tot slot zijn er nog verschillende regels voor een boom wanneer deze niet op uw eigen grond staat.

U kunt natuurlijk altijd contact opnemen. Bij de meeste gemeentes weten onze tuinmannen wel wat de regels zijn. Weten wij het niet dan kunnen wij dit voor u uitzoeken.

Laat meerdere bomen in één keer verwijderen

Mocht je buren hebben die ook van een boom af willen komen dan is het verstandig om samen met hen af te spreken om een professional in te schakelen. Vaak is het namelijk mogelijk om aanzienlijk veel korting te krijgen wanneer je meerdere bomen in de tuin laat verwijderen. Door de hele straat te contacteren zal je in staat zijn om aanzienlijk veel geld te besparen. Je kunt altijd aan de vakman in kwestie vragen of dit tot de mogelijkheden behoord.

Door een professional in te schakelen zal ook jij in staat zijn om jouw bomen in de tuin te laten verwijderen. Voor je het weet is jouw tuin weer helemaal glad, hier kan je vervolgens beplanting aanleggen. Dankzij de vele vakmensen in ons land is het voor iedereen mogelijk om een boom te laten verwijderen. Voor meer informatie over het verwijderen van een boom bij jou in de tuin zit je hier op de site goed, hier vind je alle info die je mogelijk nodig kunt hebben.

U kunt natuurlijk altijd contact opnemen. Bij de meeste gemeentes weten onze tuinmannen wel wat de regels zijn. Weten wij het niet dan kunnen wij dit voor u uitzoeken.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl