Vijver aanleggen

Een vijver is een prachtige aanvulling op uw tuin. Een oase van rust om naar te kijken en luisteren. Wist u dat er veel verschillende soorten vijvers zijn die u kunt laten aanleggen in uw tuin? Zo zijn er natuurvijvers, koivijvers en zwemvijvers. Maar wat zijn de kosten voor een vijver aanleggen? Wij zetten de kostprijs van vijvers overzichtelijk voor u op een rij.

Vijver laten aanleggen

Een vijver is een echte aanwinst voor uw tuin. Leuk om naar vissen te kijken, te luisteren naar kabbelend water of om baantjes te trekken! Jazeker! Want naast een natuur- of visvijver leggen wij ook zwemvijvers aan. Kort gezegd: een vijver zorgt voor leven in uw tuin! 

Bent u handig, dan kunt u ervoor kiezen om de vijver zelf aan te leggen. Het is dan aan te raden om voor een voorgevormde vijverbak te kiezen. Deze hoeft u in feite alleen in te graven, af te werken en in te richten. Het nadeel hiervan is wel dat u weinig creatieve vrijheid heeft. 

Als u een vijver op maat wilt laten aanleggen, dan is het slim om een vakman in te schakelen. Hoveniers zoals Tuinman Concurrent hebben jarenlange ervaring in vijvers aanleggen en maken de vijver precies zoals u dat wilt. Met een professional voorkomt u dat het vijverfolie binnen de kortste keren scheurt of dat de vijver opnieuw moet worden aangelegd. Bij een vijver aanleggen geldt: u kunt het beter in één keer goed laten doen om vervelende kosten achteraf te voorkomen. 

Bent u benieuwd wat de verschillende vijvers kosten? Dat laten we u hieronder graag zien.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Kosten vijver aanleggen

De kosten voor een vijver aanleggen liggen tussen de € 1000,- en € 3000,-. Dan hebben we het over een kleine natuurvijver met vissen en planten. Dit is de goedkoopste vijver om aan te laten leggen en is tevens de vijver die u in de meeste tuinen aantreft. Een koivijver of zwemvijver zijn een stuk duurder. 

De vijver prijs loopt zo uiteen omdat de precieze kosten voor een vijver worden bepaald door een aantal factoren:

  • Grootte van de vijver. Hoe groter de vijver, hoe hoger de kosten zou u denken. In zekere zin is dit ook zo. Maar in de uiteindelijke berekening zult u zien dat de m2 prijs lager wordt bij een grote vijver i.v.m. staffelkorting.
  • Materiaal van de vijver. Een voorgevormde vijverbak is het goedkoopst. Het nadeel is dan wel dat u met een standaard formaat moet werken. Wilt u zelf kunnen bepalen hoe groot en welke vorm de vijver wordt? Dan kunt u kiezen voor vijverfolie. De goedkopere varianten zijn PVC vijverfolie en HPDE vijverfolie. EPDM vijverfolie is dikker en gaat langer mee. Hier hangt dan ook weer een groter prijskaartje aan.
Materiaalsoort Prijs (gemiddeld)Levensduur
Voorgevormde vijverbak€ 90,- tot € 2250,-
PVC of HPDE vijverfolie€ 3 – € 8 per m210-15 jaar
EPDM vijverfolie€ 8 – € 11 per m225-30 jaar
  • Vijverfilter & vijverpomp. Een goed filtersysteem is essentieel voor uw vijver. Het reinigt de vijver waardoor het water schoon en gezond blijft. Ook krijgen algen geen kans om het water te vergiftigen. Er is enorm veel kwaliteitsverschil in vijverfilters en – pompen. Een goedkoop filtersysteem scheelt misschien in de aanschafprijs, maar verbruikt meestal veel meer stroom. De prijzen variëren tussen de € 100,- en € 1250,-.
Boomstronk laten verwijderen

Zwemvijver prijs

Een zwemvijver is een natuurlijk zwembad zonder chloor. Planten en/ of lavastenen zorgen ervoor dat uw zwemvijver gefilterd wordt en schoon blijft. Een zwemvijver is het ideale alternatief voor mensen die graag willen zwemmen in de tuin, maar een normaal zwembad niet mooi of wenselijk vinden. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag: wat kost een zwemvijver aanleggen?

De zwemvijver kosten liggen de tussen de € 25.000,- en € 45.000,-. Dit is voor een zwemvijver van ca. 30 – 35 m2. Voor een zwemvijver is namelijk een betonnen fundering nodig. Deze fundering bepaalt voor het grootste deel de prijs van de zwemvijver. U kunt ook kiezen voor vijverfolie als fundering, maar dat scheurt sneller bij intensief gebruik. Zwemt u slecht enkele keren per jaar? Dan kunt u prima vijverfolie gebruiken in uw zwemvijver.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Koivijver aanleggen kosten

Wilt u uw tuin een oosters tintje geven? Dan is een koivijver prachtig! Koivissen komen van oorsprong uit Japan en kunnen tot wel een meter lang worden. Het is daarom belangrijk dat een koivijver groot van formaat is. Hierdoor ligt de prijs van een koivijver doorgaans ook een stuk hoger dan die van een natuurlijke vijver. Bent u liefhebber, dan bent u vast benieuwd naar de kostprijs van een koivijver.

De kosten van een koivijver liggen tussen de € 4.000,- en € 5250,- voor 10 m2. Dit is de prijs exclusief koivissen. Houd er tevens rekening mee dat een koivijver veel onderhoud nodig heeft.

Vijver kosten: extra opties

Bij de vijver kosten in dit artikel zijn we uitgegaan van een basisvijver. Uiteraard kunt u de vijver zo luxe en uitgebreid laten maken als u zelf wilt. Wat dacht u van een luxe vijverrand die helemaal past bij uw tuin? De perfecte afwerking van uw prachtige nieuwe vijver! 

En wat dacht u van fonteinen of watervallen in de vijver? Tropische beplanting of mooie beelden rond uw vijver? Wilt u weten wat het precies kost om uw vijverwensen te verwezenlijken? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte op maat aan bij Tuinman Concurrent.

Offerte vijver laten aanleggen

Wilt u weten wat het kost om uw droomvijver te laten aanleggen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan bij Tuinman Concurrent. 

Wilt u liever eerst iemand spreken of een bezoek op locatie? Neem dan contact met ons op via de contactgegevens hieronder.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl