Tuin ophogen

Bij het opknappen van een tuin of het aanleggen van een nieuwe tuin bij bijvoorbeeld een nieuwbouw huis moet de tuin vaak worden opgehoogd. Misschien heeft u nu meerdere niveaus in uw tuin en wilt u naar een tuin zonder hoogteverschillen. Voor het ophogen van de tuin zijn er verschillende opties en natuurlijk wilt u ook weten wat het ophogen van een tuin u gaat kosten. Hieronder geven we u wat informatie met betrekking tot het ophogen van uw tuin.

Wat zijn de kosten voor het ophogen van uw tuin?

Om u een beeld te geven van wat het ophogen van uw tuin u gaat kosten gaan we even uit van ophogen met zand. Zand is in Nederland een veel gebruikt product om mee op te hogen en voor veel gebieden ook erg geschikt de prijs hiervoor is ongeveer € 10,- en € 15,- per m2 en wilt u ophogen met zand en uw bestrating terug laten leggen rekenen we een bedrag van € 20,- en € 25,- per m2.

Tuin ophogen kosten; prijsbepalende factoren

De kosten voor het ophogen van uw tuin is natuurlijk afhankelijk van het materiaal waarmee u de tuin op wilt laten hogen. Er zijn namelijk verschillende opties;

 • gebroken puin met daarover een laag zand – dit is handig voor zware belasting voor bijvoorbeeld een oprit waar een zware auto op staat.
 • Tempex met daarover een laag zand. Dit wordt veel gebruikt onder het terras gedeelte waar geen beplanting op komt.
 • Tuinaarde, dit wordt gebruikt voor gedeelten waar planten worden geplaatst.
 • Compost vermengd met grond ook gebruikt voor planten of bijvoorbeeld onder een moestuin
 • Zand, de voordeligste optie en goed geschikt voor gebieden met kleigrond hier zal uw tuin namelijk minder snel verzakken.

Graag adviseren we u met welk materiaal u uw tuin het beste kunt ophogen, dit is dus afhankelijk van het gebied waar u woont en wat u precies met uw tuin wilt.

Waarom Tuinman Concurrent

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Tuin ophogen met tuinaarde

Naast zand worden veel tuinen ook opgehoogd met tuinaarde. Dit is een goede optie als u veel beplanting of een mooi gazon in uw tuin wilt realiseren. Tuinaarde kan over een oud grasveld worden heen gestort en uitgevlakt hierna kan er weer een mooi nieuw grasveld worden aangeplant of mooie planten worden geplaatst. Weten of dit ook in uw geval een goede optie is? Neem dan contact met ons op, we adviseren u graag!

Tips voor het ophogen van uw tuin

Voordat u een uw tuin gaat ophogen is het slim om over een aantal zaken goed na te denken zodat u goed weet wat u wilt.

 • Bekijk even of het regenwater in uw tuin nu goed wegloopt want misschien is het handig om een drainagesysteem aan te laten leggen als u toch met uw tuin aan de slag gaat. Het zou zonde zijn als er in uw nieuwe opgehoogde tuin plassen water blijven staan.
 • Om uit te rekenen wat het ophogen van uw tuin u gaat kosten is het handig even goed te meten hoe groot uw tuin of het op te hogen gedeelte is.
 • Wat ligt er nu in de tuin? Waarover moet er dus opgehoogd worden?
 • Met wat wilt u uw tuin opgehoogd hebben, uiteraard kunnen wij u hierin adviseren!
 • Wat komt er in de tuin of waar wordt de tuin voor gebruikt, is dit een oprit, een terras, een grasveld of een border met beplanting? Als wij het doel van uw tuin weten kunnen wij u goed adviseren met welk product u het beste kunt ophogen!
Tuin ophogen

Handige bespaartips

Natuurlijk wilt u zo min mogelijk geld uitgeven aan het ophogen van uw tuin, zo houd u meer geld over voor de inrichting van uw tuin. Wij snappen dit helemaal en met onderstaande tips kunt u dan ook geld besparen;

 • Grote kans dat de tuin van uw buren ook verzakt is, vraag dit eens na. Door samen uw tuin op te hogen kunt u geld besparen. Zo hoeft er maar één keer een vrachtwagen met zand naar uw adres te rijden, lekker voor uw portemonnee!
 • Doe het voorbereidende werk zelf; trommel familie, vrienden en buren op en ruim zelf de tuin leeg, dit bespaart u geld en het is nog gezellig ook!
 • Vraag een offerte aan bij Tuinman Concurrent! Door groot en slim in te kopen kunnen wij u altijd een scherpe prijs aanbieden! Dus neem contact met ons op en laat u verrassen met onze scherpe tarieven!

Laat uw tuin ophogen door tuinman concurrent

Bij Tuinman Concurrent zorgen we ervoor dat uw tuin snel en vakkundig wordt opgehoogd en netjes en super strak opnieuw wordt bestraat! Daarbij bieden wij u altijd een scherpe offerte aan, benieuwd naar onze tarieven of wilt u graag advies over het ophogen van uw tuin? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Tuin renoveren kosten

De kosten voor een tuinrenovatie lopen enorm uiteen. Deels natuurlijk door uw wensen, maar ook door de oppervlakte van uw tuin of de hoeveelheid materialen die we kunnen hergebruiken. 

Gras is bijvoorbeeld goedkoper dan bestrating. Een schutting renoveren is goedkoper dan een nieuwe plaatsen en een hout is goedkoper dan kunststof. Zelf de tuin leeghalen is goedkoper dan het laten doen. 

Gemiddeld kunt u uitgaan van zo’n € 50 – € 100 per m2 bij een tuinrenovatie. Dit is inclusief materiaalkosten en een ervaren hovenier. 

Kosten tuinrenovatie per m2

Dienst Prijs (incl. btw)
Ervaren hovenier€ 30 – € 50 per uur
Tuin leegruimen€ 10 – € 14 per m2
Tuin uitgraven (bijv. voor een vijver)€ 10 – € 20 per m2
Tuin ophogen (omdat deze verzakt is)€ 12.50 – € 25 per m2
Gras aanleggen€ 5 – € 10 per m2
Bestrating aanleggen€ 45 – € 175 per m2
Houten terras of vlonders€ 75 – € 195 per m2
Beplanting aanleggen€ 10 – € 35 per m2
Tuinverlichting€ 75 – € 125 per m2
Schutting plaatsen€ 55 – € 225 per m2
Vijver aanleggen€ 165 – € 3.000 per m2
Tuinhuis bouwen€ 500 – € 5.500

De kosten voor een tuinrenovatie lopen enorm uiteen. Deels natuurlijk door uw wensen, maar ook door de oppervlakte van uw tuin of de hoeveelheid materialen die we kunnen hergebruiken. 

Goedkope tuinrenovatie

Een tuinrenovatie hoeft niet altijd duur te zijn. Wij renoveren tuinen binnen ieder budget! Is uw budget niet zo groot en bent u dus op zoek naar een goedkope tuinrenovatie? Ook daarin kunnen wij prima voorzien. Onderstaande bespaartips helpen om de kosten te drukken bij een tuinrenovatie.

Hergebruik materialen

U kunt eenvoudig op de materiaalkosten besparen door oude materialen te hergebruiken. Misschien niet in hun oorspronkelijke doel, maar wel creatief op een andere manier. Uw oude bestrating kan bijvoorbeeld dienen als fundering voor een terras of vlonderpad. Hout kan gebeitst of opgeschuurd worden. Uw oude schutting kan gerepareerd worden. Planten kunnen uitgegraven en verplaatst worden. Vaak kunnen er meer materialen hergebruikt worden dan u in eerste instantie zou denken.

Materialen verkopen

U kunt een deel van uw tuinrenovatie terugverdienen door oude tuinmaterialen te verkopen, bijvoorbeeld via Marktplaats. Denk aan uw bestrating wanneer u meer groen wilt laten aanleggen, of uw oude tuinmeubelen.

Zelf doen

Het grootste deel van de prijs voor een tuinrenovatie bestaat uit de manuren van de hovenier. U kunt dus flink besparen op de kosten door zoveel mogelijk zelf te doen. Bijvoorbeeld het voorbereidende werk zoals uw tuin leeghalen. Of het zelf afvoeren van het afval naar de milieustraat.

Offerte tuinrenovatie

Een tuin renoveren is maatwerk. Wij maken graag een tuin geheel naar uw wensen. Bent u benieuwd wat het kost om uw droomtuin te realiseren? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. 

Liever eerst een adviserend gesprek of een bezoek op locatie? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl