Tuinrenovatie kosten

De tuin, het is het eerste wat te zien is als mensen langs uw huis lopen. Eigenlijk is de tuin het visitekaartje van uw woning. Helaas zien we vaak dat de tuin totaal niet representatief is voor hoe de woning eruit ziet. Is dit bij u ook het geval? Dan is het misschien tijd voor een tuinrenovatie. Hiervoor bent u bij Tuinman Concurrent aan het juiste adres! We vertellen u dan ook graag alles over het renoveren van uw tuin en wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Waarom een tuinrenovatie?

Bij een tuinrenovatie wordt een verouderde tuin vernieuwd of wordt een verwaarloosde tuin weer helemaal opgeknapt zodat deze echt het visitekaartje van uw woning wordt! Oude bestrating wordt vernieuwd of hergebruikt en na ophoging van de tuin opnieuw gelegd, oude borders en planten vervangen en dat natuurlijk allemaal in nieuw modern ontwerp. Ook is het mogelijk uw tuin aan te passen op de stijl van uw huis zodat u buiten bij binnen betrekt en in de zomer heerlijk in een tuin kunt ontspannen die aansluit op de stijl van uw woning, wie wil dat nou niet?

Waarom een tuinrenovatie laten uitvoeren door een hoveniersbedrijf?

Als u handig bent kunt u natuurlijk zelf uw tuinrenovatie uitvoeren, of misschien bent u creatief en kunt u de stijl en het ontwerp van de tuin zelf bedenken. Toch zien wij vaak dat onze klanten niet helemaal weten hoe ze de renovatie van hun tuin aan moeten pakken. Vaak is dit omdat men niet over professioneel materiaal beschikken om mee te werken of omdat ze de klus te groot vinden maar ook vaak komen ze niet tot een praktisch en toch ook mooi ontwerp of hebben ze simpelweg te weinig kennis van planten. Gelukkig heeft Tuinman Concurrent het materiaal de kennis en de ervaring en creativiteit in huis om zo samen een mooie tuinrenovatie te realiseren.

Waarom Tuinman Concurrent

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Hoe gaat Tuinman Concurrent te werk bij een tuinrenovatie?

Maar hoe gaan wij dan te werk? Tuinman Concurrent werkt altijd volgens een aantal stappen.

  1. Allereerst maken we samen met u een ontwerp. Dit kan een geheel nieuw ontwerp zijn waarbij alles in de tuin vernieuwd wordt maar ook wordt er vaak samen met de klant gekeken wat vernieuwd moet worden en wat eventueel kan blijven of hergebruikt kan worden.
  2. Hierna wordt de tuin door ons grondig leeggemaakt. Alles dat niet meer gebruikt gaat worden in de nieuwe gerenoveerde tuin voeren wij af naar een vuilstort en alles dat hergebruikt gaat worden zoals bijvoorbeeld bestrating houden wij apart zodat dit later opnieuw geplaatst kan worden.
  3. Als de tuin leeg is zal er een nieuwe laag zand worden gestort om de tuin op te hogen, meestal gaat dit om 20 tot 40 cm. Indien u veel last van onkruid heeft kan hier bijvoorbeeld worteldoek onder worden geplaatst ook kunnen er bijvoorbeeld tempex platen worden aangebracht onder het zand om zakken van de bestrating tegen te gaan. Indien nodig wordt er een drainagesysteem aangelegd zodat regenwater goed weg kan lopen.
  4. Als al deze voorbereidingen zijn getroffen kan de nieuwe tuin worden ingericht. Eerst wordt er nieuwe bestrating aangelegd en daarna zullen planten worden geplant en het gras worden aangelegd.

Tuinrenovatie kosten; prijsbepalende factoren

Wat voor de renovatie van uw tuin ongeveer zal zijn is lastig te zeggen zonder dat we uw tuin gezien hebben en uw wensen met u hebben besproken. Een tuin is altijd maatwerk en ook zijn de kosten natuurlijk afhankelijk van de grootte van uw tuin en uw specifieke wensen. Daarbij zijn de tarieven voor de verschillende werkzaamheden ook verschillend zo liggen de tarieven voor het uitgraven van een tuin rond de € 17.50 per uur maar de tarieven voor de renovatie zelf zo tussen de € 35,- en € 55,- per uur. Natuurlijk zijn de kosten ook afhankelijk van het gekozen materiaal. Bij Tuinman Concurrent zullen we vooraf al uw wensen met u bespreken en zo een complete en scherpe offerte voor u maken. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u nooit voor verrassingen te staan.

Tuin gerenoveerd en onderhouden

Tuinrenovatie? Laat eerst een tuinontwerp maken!

Als u uw tuinrenovatie echt goed wilt aanpakken raden we u altijd aan eerst een tuinontwerp te laten maken. Door het maken van een tuinontwerp heeft u een goed beeld van hoe uw tuin er uit komt te zien. Zo voorkomt u dat u achteraf toch niet helemaal tevreden bent met uw tuin of dat uw tuin toch niet praktisch blijkt.

Een tuinontwerp kan bij Tuinman Concurrent al vanaf € 250,- gemaakt worden door een ervaren tuinarchitect, ook krijgt u bij dit tuinontwerp een offerte voor de aanleg van de voor u ontworpen tuin zo weet u ook nog eens precies wat uw droomtuin u gaat kosten.

Handige bespaartips

Heeft uw tuin echt een renovatie nodig maar heeft u een beperkt budget? Met deze handige tips is een tuinrenovatie ook haalbaar met een beperkt budget.

  • Als u toch geld uitgeeft aan het renoveren van uw tuin laat dit dat door een vakkundig bedrijf doen. Zo voorkomt u dat uw tuin over een aantal jaar weer aangepakt moet worden. Bij Tuinman Concurrent garanderen wij dat u tuin er voor minimaal 15 jaar weer tegenaan kan nadat wij deze gerenoveerd hebben.
  • Hergebruik materialen. Door het hergebruiken van bijvoorbeeld bestrating bespaart u een hoop geld. Kan uw bestrating echt niet meer een tweede ronde mee? Kijk dan is bij verschillende outlet bedrijven. Of kijk naar een B-keus terrastegel.
  • Ga voor winterharde beplanting. Als u door onze tuinarchitect een ontwerp met een beplantingsplan laat maken zullen we altijd voor planten gaan die winterhard zijn. Dit wil zeggen dat ze de koude winters in Nederland zullen overleven (mits ze op de juiste manier behandeld of gesnoeid worden) en zo in het voorjaar weer opnieuw in bloei komen. Dit scheelt een hoop geld doordat u niet elk jaar nieuwe planten hoeft te kopen.
  • Geef aan wat uw budget is. Als u aan onze tuinarchitect aangeeft wat het budget voor uw tuin is kan er worden gekeken wat er mogelijk is binnen uw budget. Een tuin kan zo duur mogelijk gemaakt worden maar ook voor het kleinere budget is een mooie tuinrenovatie mogelijk.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Laat uw tuinrenovatie over aan Tuinman Concurrent

Bij Tuinman Concurrent hebben wij jarenlange ervaring in de renovatie van kleine maar ook grote tuinen. Voor een klein of een groot budget alles is bij ons mogelijk! Wij nemen de tijd voor u, bespreken uw wensen en denken met u mee zodat ook u binnenkort in uw droomtuin met een lekker drankje van de zon kunt genieten!

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl