Sierbestrating Amsterdam

Bent u op zoek naar sierbestrating voor uw tuin, terras of oprit in Amsterdam? Sierbestrating is praktisch, u heeft vrijwel geen onderhoud meer aan uw tuin en het is erg sfeervol. Bij ons bent u aan het juiste adres voor de mooiste soorten sierbestrating tegen zeer betaalbare prijzen.

Soorten sierbestrating

Sierbestrating is er in alle soorten, maten en kleuren. Er is dus altijd een sierbestrating die bij uw tuin of smaak past! Of u nu van een landelijke of Industriële look houdt. Ook qua eigenschappen komt sierbestrating in vele vormen. Wat dacht u van onderhoudsvrije tegels, krasbestendige bestrating of extra duurzame tegels. 

Soorten sierbestrating die wij leveren:

  • Betontegels
  • Gebakken tegels
  • Natuursteen tegels
  • Keramische tegels
  • Stapelblokken
  • Abbeystones
  • Waaltjes

De meeste mensen kiezen voor sierbestrating in Amsterdam omdat het veel onderhoud scheelt aan de tuin. Zo heeft u nauwelijks last van onkruid. Sierbestrating heeft ook een erg praktische functie. Stoelpoten zakken niet meer weg in de aarde en ook met kinderen en huisdieren kan bestrating erg handig zijn. Sierbestrating is uiteraard prachtig te combineren met borders vol planten en bloemen zodat u toch het nodige groen in uw tuin heeft. 

Niet alleen in tuinen, maar ook op terrassen of opritten komt sierbestrating veel voor. Ook hier heeft het een praktische functie, maar het geeft ook meteen een nette en opgeruimde look.

Meest voorkomende sierbestrating in Amsterdam

Benieuwd welke soorten sierbestrating in Amsterdam het populairst zijn? Hieronder sommen we ze op met de bijbehorende eigenschappen.

Gebakken tegels

Gebakken tegels zijn immens populair door hun warme uitstraling en omdat je er ontzettend veel kanten mee op kunt. Ze zijn namelijk toepasbaar in allerlei legmotieven. Klinkers zijn een bekend voorbeeld van gebakken tegels. Naast dat deze tegels prima tegen een stootje kunnen, hebben ze ook een mooie nostalgische uitstraling.

Betontegels

De goedkoopste oplossing voor sierbestrating in Amsterdam zijn betontegels. Betontegels gaan lang mee en worden goedkoop geproduceerd. Ze zijn verkrijgbaar in vele maten waardoor je ze flexibel kunt toepassen. Het enige nadeel van betontegels als sierbestrating is dat er na enkele jaren een verkleuring kan optreden.

Natuursteen

Gaat u liever voor een luxueuze uitstraling in uw tuin of op uw terras of oprit? Dan kiest u voor natuursteen zoals graniet, kwartsiet of gneis. Deze stenen zijn door en door gekleurd waardoor verkleuring niet kan optreden. Ook zijn ze zeer goed bestand tegen krassen en verkrijgbaar in alle maten. Let op: niet alle soorten natuursteen houden van ons koude en vochtige klimaat. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Waarom Tuinman Concurrent

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Sierbestrating Amsterdam uitbesteden

U kunt sierbestrating leggen natuurlijk zelf doen, maar het is aan te raden om het uit te besteden aan een vakman.

Sierbestrating leggen is fysiek zwaar werk

Tegels leggen is zwaar. U zit op uw knieën en bij verkeerd tillen kunt u eenvoudig geblesseerd raken aan uw rug of nek. Als u dit zware werk niet gewend bent, kost stratenleggen u bovendien veel energie waardoor het betegelen een stuk langzamer gaat dan wanneer u het door een professionele stratenmaker laat doen.

Sierbestrating aanleggen is complexer dan u denkt

Sierbestrating aanleggen is meer dan alleen wat tegels neerleggen. Wist u bijvoorbeeld dat tegels gemiddeld 1 cm per meter moeten aflopen? Zonder dat dat overdreven zichtbaar is? Het zorgt ervoor dat regenwater kan aflopen en u geen last krijgt van verzakkingen in uw tuin. Daar komt bij dat veel soorten tegels werken. Ze krimpen of zetten uit onder bepaalde temperaturen en moeten daar dus ook de ruimte voor hebben. Als tegels te dicht op elkaar liggen kunnen ze scheef komen te liggen. Zonde van uw harde werk!

Kortom: wilt u verzekerd zijn van een professioneel resultaat? Dankzij jarenlange ervaring leggen de stratenmakers van Tuinman Concurrent uw sierbestrating in Amsterdam vaak al binnen een dag! Een op en top professioneel resultaat dus voor een zeer betaalbare prijs.

Hoe wij sierbestrating leggen

Bent u benieuwd hoe wij te werk gaan als we sierbestrating leggen in uw tuin of op uw terras of oprit? Hieronder nemen we u stap voor stap mee in ons werkproces. 

Stap 1: Plan maken – Samen met u nemen we uw wensen uitvoerig door. Welke soort sierbestrating vindt u het mooist? Hoe groot is uw tuin en welk verband kiest u? Met verband bedoelen we de manier waarop de stenen tegen elkaar liggen. Het bepaalt de stevigheid van de sierbestrating maar het heeft ook een decoratieve functie. 

Stap 2: Graven – Sierbestrating wordt altijd aangelegd op geel zand. Dit is namelijk het stevigst en zorgt ervoor dat de stenen niet scheef komen te liggen. Daarom graven we eerst zo’n 10 tot 20 cm diep. Daarna storten we geel zand dat we aanstampen met een trilplaat voor een mooi egaal resultaat. We houden in deze fase al rekening met een lichte afloop zodat regenwater eenvoudig weg kan lopen. 

Stap 3: Kantopsluiting plaatsen – Een kantopsluiting is een soort afbakening van het werkgebied. Binnen deze kantopsluiting leggen we de sierbestrating en het zorgt ervoor dat de tegels niet teveel bewegingsruimte hebben. 

Stap 4: Sierbestrating leggen – Nu kan het échte werk beginnen! Onze stratenmakers leggen snel maar zeer zorgvuldig alle sierbestrating volgens het gekozen legpatroon. Alle tegels worden voorzichtig aangestampt met een rubberen hamer en er wordt regelmatig gecontroleerd of de tegels waterpas liggen. Ook zorgen we voor voldoende en een gelijkmatige ruimte tussen de tegels zodat ze kunnen krimpen en uitzetten onder diverse weersomstandigheden. Bij lastige hoeken slijpen we tegels op maat met een haakse slijper of steenzaag. 

Stap 5: Voegzand – Om de kieren tussen de tegels op te vullen strooien we tot slot voegzand. Dit vegen we met een bezem tussen de tegels. Daarna voegen we nog wat brekerzand toe. Met een trilplaat trillen we de bestrating tot slot stevig aan en strooien dan nogmaals wat voegzand. Door regen kan het namelijk voorkomen dat de voegen iets inzakken waardoor er nog wat extra zand tussen de tegels geveegd zal moeten worden.

Sierbestrating Amsterdam

Minimale afmetingen sierbestrating

Sierbestrating moet mooi maar ook praktisch zijn. Daarom houden onze stratenmakers bepaalde afmetingen aan voor een optimaal resultaat. 

  • Tuinpad: 90 – 100 cm breed. Ideaal voor kinderwagens of wandelend met de fiets aan de hand.
  • Terras: minimaal 12-15 m2. Dé afmeting voor een tuinset met voldoende zitplaats.
  • Oprit: 3 x 5 meter. Dan past uw auto volledig op de oprit en kunt u aan beide kanten prettig uitstappen.

Kosten sierbestrating Amsterdam

De exacte kosten voor sierbestrating in Amsterdam zijn afhankelijk van het oppervlak van uw tuin, terras of oprit en de soort steen die u kiest.

Gemiddeld kost sierbestrating aanleggen tussen de € 50 en € 120 per m2. Waaruit bestaan deze prijzen?

Werkzaamheden / materiaalPrijs (incl. btw)
Uurtarief stratenmaker€ 35 – € 55
Stenen sierbestrating€ 12 – € 65 per m2
Geel zand en voegzand€ 50 – € 75 per m3
Opsluitbanden€ 2.50 – € 6 per meter

Voor een tuin van 30 m2 komt u uit op een totaalprijs tussen de € 1600 – € 1750, incl. btw.

Zoals u ziet lopen de prijzen van stenen nogal uiteen. Hieronder laten we u de gemiddelde prijzen van verschillende soorten sierbestrating zien.

Soort tegelKosten (incl. btw)
Betonsteen€ 15 – € 30 per m2
Natuursteen€ 35 – € 65 per m2
Koppelstones€ 17 – € 30 per m2
Flagstones€ 27 – € 40 per m2
Waaltjes € 25 – € 40 per m2

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Goedkope sierbestrating Amsterdam

Bent u op zoek naar een goedkoop alternatief voor sierbestrating in Amsterdam? Kies dan voor grind of split in plaats van tegels. Dit scheelt u al snel € 10 – € 15 per m2. Zo kost grind gemiddeld € 7.50 per m2 en split € 15 per m2.

Onder het grind worden grindplaten gelegd. Deze platen zorgen ervoor dat het grind op de juiste plek blijft liggen en kosten gemiddeld € 10 – € 15 per m2. Per m2 heeft u bovendien zo’n 70 kilo grind nodig. 

Voor een tuin van 30 m2 komt u dan uit op zo’n € 700 – € 750. Dat scheelt al snel de helft ten opzichte van sierstenen.

Offerte aanvragen sierbestrating Amsterdam

Wilt u uw tuin, terras of oprit in Amsterdam laten voorzien van sierbestrating? En bent u benieuwd wat het kost? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl