Tuinonderhoud Hilversum

Uw tuin is een plek om te genieten. Heerlijk tot rust komen met een goed boek of een borrel, een gezellig etentje met de hele familie en kinderen die lekker spelen. Maar een tuin moet ook onderhouden worden. Waar de één dol is op tuinieren, is tuinonderhoud voor de ander een blok aan het been. Wilt u het onderhouden van uw tuin liever uitbesteden? Tuinman Concurrent verzorgt professioneel tuinonderhoud in Hilversum en omgeving.

Tuinonderhoud Hilversum uitbesteden

Er zijn veel redenen te bedenken om tuinonderhoud uit te besteden. Door tijdgebrek bijvoorbeeld, omdat u groene vingers mist of slecht ter been bent. Maar het kan ook slim zijn om tuinklussen uit te besteden omdat u het juiste tuingereedschap niet heeft. Sommige klussen (zoals het kappen van een boom) vragen om heel specifiek gereedschap. Het is vaak goedkoper om een hovenier of tuinman in te huren dan het gereedschap zelf te kopen. Vooral als u zich bedenkt dat u het gereedschap maar enkele keren of zelfs eenmalig gebruikt. 

Wij verzorgen tuinonderhoud in Hilversum en omgeving met veel expertise en plezier. Zo kunt u volop genieten van uw tuin (zonder een pijnlijke rug en knieën) terwijl wij het zware werk doen. Of u nu op zoek bent naar eenmalig tuinonderhoud of periodiek uw tuin wilt laten onderhouden: bij Tuinman Concurrent bent u aan het juiste adres. 

Niemand houdt van een overwoekerde tuin of een smerig terras. Tuinonderhoud zorgt ervoor dat uw tuin een fijne plek is die ook nog eens mooi is om te zien. Heeft u veel groen in de tuin? Dan zorgt professioneel tuinonderhoud er tevens voor dat uw beplanting gezond blijft en dus lang meegaat.

Tuinonderhoud Hilversum door Tuinman Concurrent

Iedere tuin vraagt om een eigen onderhoudsplan. Misschien heeft u een groene tuin vol weelderige beplanting en een prachtig gazon. Wellicht heeft u een tuin met een terras en enkele borders. Hoe uw tuin er ook uitziet: wij zorgen ervoor dat hij er altijd keurig onderhouden bijligt. 

Tuinonderhoud omvat veel verschillende werkzaamheden. Bent u benieuwd welk tuinonderhoud in Hilversum wij zoal uitvoeren? Hieronder sommen we enkele werkzaamheden voor u op:

 • Gazon maaien
 • Gazon verticuteren
 • Gazon aanleggen
 • Gazonranden knippen of steken
 • Onkruid wieden
 • Bemesting
 • Snoeien van hagen en bomen
 • Beplanting aanleggen (bijvoorbeeld in borders)
  Blad blazen
 • Terras reinigen en algenbestrijding
 • Bestrating aanleggen
 • Bomen kappen en afvoeren
 • Tuin leegruimen en opnieuw aanleggen
 • Tuinrenovaties
 • Tuin egaliseren
 • Overkappingen en schuttingen plaatsen
 • Vijver aanleggen.

Onze hoveniers werken het hele jaar door in alle soorten tuinen. Soms zijn dat kleine klusjes zoals grasmaaien of snoeien en soms zijn het grote projecten zoals een overwoekerde tuin weer begaanbaar maken of het kappen en afvoeren van bomen. 

Al onze hoveniers zijn ervaren vakmensen met verstand van groenonderhoud. U kunt ervan op aan dat zij precies weten welke voeding uw planten nodig hebben, hoe vaak het gazon gemaaid moet worden en wanneer het seizoen is aangebroken om te snoeien. 

Tuinman Concurrent is altijd in de buurt, dus u hoeft niet bang te zijn voor lange wachttijden. Daarnaast vinden wij dat tuinonderhoud voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom werken onze hoveniers voor betaalbare tarieven.

Waarom Tuinman Concurrent

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Hoe vaak tuinonderhoud?

Een tuin heeft het hele jaar door onderhoud nodig. Alleen in de wintermaanden zal dit iets minder zijn. Bij Tuinman Concurrent kunt u terecht voor eenmalige projecten, maar ook voor periodiek tuinonderhoud. U bepaalt zelf hoe vaak wij langskomen.

Eenmalig tuinonderhoud Hilversum

Heeft u een eenmalig project in uw tuin? Zoals het kappen en afvoeren van een boom, het plaatsen van een schutting of het graven en inrichten van een vijver? Of heeft u bijvoorbeeld een enorm verwilderde tuin die u graag eenmalig helemaal netjes wilt laten maken? Onze hoveniers staan voor u klaar.

Periodiek tuinonderhoud Hilversum

Wilt u vooral plezier van uw tuin, maar niet het onderhoud? Dan is het slim om periodiek tuinonderhoud te laten uitvoeren. Onze hovenier zorgt ervoor dat uw tuin er altijd netjes bijligt! Vaak bespaart dit u nog kosten ook. De tuin periodiek bijhouden is namelijk minder werk dan in één keer een groot project. Kiest u voor periodiek onderhoud aan uw tuin in Hilversum of omgeving? Dan is er nooit sprake van achterstallig onderhoud. We stellen samen met u een onderhoudsplan op, geheel naar uw wensen en budget.

Tuin seizoensklaar maken

Ieder seizoen vraagt om specifiek tuinonderhoud. U heeft vast wel eens gehoord van een tuin winterklaar maken, maar wist u dat het ook slim is om uw tuin voor te bereiden op de zomer? Denk aan het verticuteren van uw gazon, bemesten en snoeien.

Tuinonderhoud Hilversum per seizoen

Voorjaarsonderhoud

De koude winter is voorbij en uw tuin komt weer voorzichtig tot leven. De eerste scheuten schieten uit en dieren en insecten ontwaken. Het tuingereedschap kan weer voorzichtig uit de schuur. In het voorjaar draait het vooral om het toedienen van de juiste voedingsstoffen en bemesting. Zo is uw tuin helemaal voorbereid op het warme zomerseizoen. Ook moeten tuin- of terrastegels vaak flink geschrobd worden na de winter.

Zomeronderhoud

De zomer is hét seizoen waarin alles groeit als kool. Uw gras zal regelmatig gemaaid moeten worden, maar wel op de juiste tijdstippen! Anders beschadigt uw gazon alleen maar. Ook zullen uw plantjes gesnoeid en onkruid gewied moeten worden. Gaat u op vakantie? Dan is de kans groot dat de boel aardig overwoekerd is tegen de tijd dat u terug komt. Ook wanneer u weg bent, onderhouden wij graag uw tuin. Dat is nog eens fijn thuiskomen!

Najaarsonderhoud

In het najaar verliezen bomen hun blaadjes en alles kleurt langzaam maar zeker bruin. Het najaar vergt veel tuinonderhoud. Zo is er veel snoeiwerk nodig om uw beplanting voor te bereiden op de naderende winter. En wat dacht u van voldoende voedingsstoffen om de winter überhaupt te overleven? In het najaar beginnen wij al met het winterklaar maken van uw tuin.

Tuin winterklaar maken

De winter is het seizoen waarin het minste tuinonderhoud nodig is. Toch kunnen wij u ook in dit seizoen van dienst zijn. Wij monitoren uw beplanting en verzorgen deze waar nodig. Zo weet u zeker dat uw planten de winter overleven. Ook kunnen we uw tuingereedschap onderhouden en uw tuin, paden of oprit sneeuwvrij maken.

Tuinonderhoud Hilversum

Kosten tuinonderhoud Hilversum

Onze hoveniers hebben een uurtarief tussen de € 30 en € 55. De exacte prijs van tuinonderhoud is afhankelijk van o.a. de grootte van uw tuin, de hoeveelheid werk en de moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden. Een vijver graven en inrichten is bijvoorbeeld meer werk dan het maaien van uw gazon. 

Laat u onze hovenier periodiek komen, dan is hij vaak al binnen een dagdeel klaar. Een grotere klus, zoals het kappen en afvoeren van een boom is meer werk en kost u tevens materiaalkosten. Daarbij moet u bijvoorbeeld denken aan € 350 – € 750. Afhankelijk van de grootte van de boom uiteraard en of u tevens de stronk wilt laten weghalen. 

Wilt u goedkoop tuinonderhoud in Hilversum? U kunt flink op de kosten besparen door zoveel mogelijk zelf te doen of door bijvoorbeeld het tuinafval zelf af te voeren.

Offerte tuinonderhoud Hilversum

Woont u in Hilversum of omgeving en bent u op zoek naar een professionele én betaalbare hovenier die uw tuin kan onderhouden? Dan bent u bij Tuinman Concurrent aan het juiste adres. Onze deskundige hoveniers hebben jarenlange ervaring in tuinonderhoud in uw regio en steken de handen graag uit de mouwen! 

Benieuwd wat het kost om uw tuin in Hilversum te laten onderhouden door onze hoveniers? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl