Bomen kappen Amsterdam

Is uw boom te groot geworden? Is hij ziek of veroorzaakt de boom gevaarlijke situaties? Dan kan het nodig zijn om een boom te kappen. Voor bomen kappen in Amsterdam moet u bij Tuinman Concurrent zijn. Wij zijn een gespecialiseerd boomverzorgingsbedrijf en hoveniersbedrijf in één. Bij ons heeft u dus een alles-in-één oplossing voor uw tuin. Bovendien kunt u bij ons rekenen op vakwerk voor een concurrerende prijs. In dit artikel leggen we u uit hoe wij bomen kappen in Amsterdam en omgeving.

Waarom een boom kappen?

De meest voorkomende redenen om een boom te kappen zijn:

 • De boom is ziek;
 • De boom is te groot voor de omgeving;
 • De boom veroorzaakt onveilige situaties;
 • De boom blokkeert de lichtinval;
 • Andere bomen kunnen onvoldoende ontwikkelen door het formaat van de boom;
 • Er is een andere bestemming voor de plek waarop de boom staat.

Wanneer mag je bomen kappen?

Goed om te weten is dat het verboden is om bomen te kappen waar vogelnestjes in zitten. Het broedseizoen van vogels is van 15 maart t/m 15 juli. In deze periode mag u alleen een boom kappen als u zeker weet dat er geen nest in zit. Dit is overigens knap lastig te ontdekken omdat vogels hun nestjes zo goed mogelijk verstoppen. Ook is het verboden om bomen te kappen die in de buurt van een vogelnestje staan. Dit is opgenomen in de Flora- en faunawet.

Waarom Tuinman Concurrent

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Boom zelf kappen of uitbesteden?

Wij raden het af om een boom zelf te kappen. Een boom kappen is gevaarlijk werk omdat het werk in de hoogte is, omdat het fysiek zwaar werk is en er eenvoudig gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Wist u dat u een boom maar zelden in één keer kunt omzagen? Vaak moet dit in fases gebeuren: eerst het zagen van alle takken en daarna de stam in gedeelten afzagen. 

Een boom kappen is vakwerk. De boomverzorgers van Tuinman Concurrent zijn stuk voor stuk opgeleid en/of gecertificeerd voor het kappen van bomen. Ook zijn wij gespecialiseerd in bomen kappen die dicht bij een woning, schuur of overkapping staan. Iets wat in Amsterdam vaak het geval is.

Daarnaast is het slim om bomen kappen uit te besteden omdat u waarschijnlijk niet over het juiste gereedschap beschikt. Zo kan het nodig zijn om een hoogwerker in te zetten of ander specialistisch gereedschap om de boom te kappen.

Boom kappen Amsterdam vergunning

In veel gevallen heeft u voor bomen kappen in Amsterdam een vergunning nodig. Amsterdam is namelijk erg zuinig op het groen in de stad. De stelregel is dat u een vergunning moet aanvragen als de boom op een hoogte van 1,30 meter een omtrek heeft van minimaal 31 cm. Is de omtrek kleiner dan 31 cm, dan heeft u in de meeste gevallen geen kapvergunning nodig. 

Ook let de gemeente Amsterdam op de historische waarde van de boom, en de leefbaarheid. Als u een boom alleen kapt omdat hij de lichtinval blokkeert, krijgt u waarschijnlijk geen vergunning. Ook monumentale bomen mag u niet kappen. Daarnaast bent u in Amsterdam verplicht om een nieuwe boom te planten als u een kapvergunning krijgt. Lukt dit niet op dezelfde plek? Dan moet u een boom elders in de stad planten. 

Een vergunning aanvragen voor bomen kappen in Amsterdam kan lang duren. Vraag deze dus op tijd aan! In sommige gevallen kan een kapvergunning enkele maanden op zich laten wachten. Ook zijn er kosten verbonden aan een vergunning.

Boom kappen in Amsterdam

Boom kappen per seizoen

Een boom kappen kan in ieder seizoen. Toch hebben alle seizoenen hun voor- en nadelen als het om bomen kappen gaat. Hieronder sommen we deze voor- en nadelen voor u op, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken wanneer u uw boom laat kappen.

Boom kappen in de lente

 • Door de bladeren kunt u de conditie van de boom prima beoordelen.
 • De kans is groot dat er broedende dieren in de boom zitten.
 • De lente is een drukke tijd voor hoveniers, dus wellicht is er een langere wachttijd.

Boom kappen in de zomer

 • Door de bladeren kunt u de conditie van de boom prima beoordelen.
 • De kans is groter dat er broedende dieren in de boom zitten.
 • U heeft meer afval na het kappen door de grote hoeveelheid bladeren.

Boom kappen in de herfst

 • U kunt de conditie van de boom goed beoordelen en eventuele houtrot en schimmel zijn zichtbaar.
 • U heeft geen last van broedende dieren.
 • De boom heeft veel loszittend blad, waardoor veel groenafval ontstaat bij het kappen.

Boom kappen in de winter

 • De boom heeft weinig tot geen blad, dus heeft u minder groenafval na het kappen.
 • Geen broedende dieren.
 • De rustigste maand voor hoveniers, dus u bent sneller aan de beurt.
 • De open plek na het kappen kan in het voorjaar weer mooi dichtgroeien.
 • Vorst en sneeuw kunnen de werkzaamheden gevaarlijker maken.

Bomen kappen in Amsterdam door Tuinman Concurrent

Tuinman Concurrent is een erkend boomverzorgingsbedrijf en tevens hoveniersbedrijf. We hebben verstand van bomen, maar ook van al het andere tuinonderhoud. Het voordeel hiervan is dat u met Tuinman Concurrent een alles-in-1 oplossing heeft voor uw tuin.

Boom kappen

Wanneer een boom ziek is of een gevaar vormt voor andere bomen of de omgeving kan het nodig zijn om een boom te kappen. Tuinman Concurrent beoordeelt snel en vakkundig of de boom gekapt moet worden of nog gespaard kan blijven. Mocht het eerste het geval zijn, beschikken wij over alle kennis en materiaal om uw boom vlot en deskundig te kappen. Bij het kappen van bomen blijven de stronk en wortels achter in de grond. Mocht u die ook verwijderd willen hebben, dan kiest u voor bomen rooien.

Bomen rooien

Een alternatief voor een boom kappen is bomen rooien. Bij deze techniek wordt de boom verwijderd inclusief boomstronk en wortels. Desgewenst kunnen onze boomverzorgers en hoveniers de boom voor u versnipperen met een stobbenfrees. Deze houtsnippers kunt u vervolgens prima verwerken in uw (nieuwe) tuin.

Bomen verwijderen na stormschade in Amsterdam

Het weer in Nederland lijkt soms steeds heviger te worden. De ene storm volgt de andere op. Vaak zijn bomen hier de dupe van. Ontwortelde bomen, geknakte bomen: stormschade kan groot zijn. Bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf om uw boom na stormschade te verwijderen? Dan bent u bij Tuinman Concurrent aan het juiste adres. Wij verwijderen bomen op een veilige, snelle en voordelige manier.

Daarnaast kunt u terecht bij ons voor:

Als u uw bomen in Amsterdam laat kappen door Tuinman Concurrent kunt u erop vertrouwen dat wij uw tuin netjes achterlaten, het afval verwijderen en naar de stort brengen.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Boom kappen Amsterdam kosten

De exacte kosten voor bomen kappen in Amsterdam zijn geheel afhankelijk van de werkzaamheden. Hoe hoog en breed is de boom? Is de boom makkelijk te bereiken? Moet er een hoogwerker ingezet worden? Wilt u dat wij alleen de boom verwijderen of ook de stronk (rooien)?

Onderstaande tabel geeft u een indicatie van de kosten voor het kappen van een boom in Amsterdam:

Boom kappen AmsterdamGemiddelde kosten
Kleine boom kappen
(14-25 cm omvang, 4-6 m hoog)
€ 375,-
Gemiddelde boom kappen
(25-35 cm omvang, 5-8 m hoog)
€ 575,-
Grote boom kappen
(vanaf 35 cm omvang, 7-15m hoog)
€ 775,-
Boomstronk verwijderen€ 60,- – € 75,-

 

Offerte boom kappen Amsterdam

Wilt u een boom laten kappen in Amsterdam of omgeving? En bent u benieuwd naar de totale kosten in uw situatie? Hieronder vraagt u geheel vrijblijvend een offerte op maat aan van Tuinman Concurrent.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl