Tuin aanleggen Amsterdam

Een tuin aanleggen in Amsterdam is maatwerk. In veel gevallen is de ruimte beperkt of moet rekening worden gehouden met omliggende panden. Wilt u uw tuin in Amsterdam (opnieuw) aanleggen? De hoveniers van Tuinman Concurrent hebben een passie voor tuinen én groene vingers. Daarnaast hebben we tientallen jaren ervaring in het aanleggen van tuinen in Amsterdam en omgeving. Wat uw wens of budget ook is: wij helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin!

Tuin laten aanleggen door Tuinman Concurrent

Bij het aanleggen van een tuin komt behoorlijk wat kijken. Grotendeels is dat afhankelijk van uw wensen. Wilt u een simpele tuin met alleen bestrating en wat plantenbakken? Of wilt u liever een weelderige tuin met veel groen?  

Een tuin aanleggen in Amsterdam betekent vaak creatief omgaan met de beschikbare ruimte. Vooral tuinen in de binnenstad zijn meestal klein. Wat overigens niet wil zeggen dat u dan geen mooie tuin kunt hebben! Omdat wij al decennialang tuinen aanleggen in Amsterdam, weten wij hoe we creatief moeten omgaan met de ruimte. Wat uw idee of budget ook is: Tuinman Concurrent legt met passie uw nieuwe tuin aan in Amsterdam.

Tuin aanleggen Amsterdam: welke keuzes moet u maken?

Tuinontwerp zelf maken, door een architect of hovenier?

Een tuin aanleggen begint bij een ontwerp. Om kosten te besparen kunt u dit zelf doen, maar het is aan te raden dit door een hovenier of tuinarchitect te laten doen. Een tuin ontwerp is meer dan alleen het indelen van een tuin. Er moet ook gelet worden op de stand van de zon, welke planten groeien in welk seizoen, bestrating, een verlichtingsplan en meer. Een tuinarchitect is opgeleid in het ontwerpen van tuinen. Voor de uitvoering moet u vaak een extern bedrijf inschakelen. Laat u een tuinontwerp maken door Tuinman Concurrent? Dan kunnen onze eigen hoveniers uw nieuwe tuin direct voor u aanleggen!

Kiest u voor bestrating, gras of hout?

De basis van uw tuin wordt bepaald door de ondergrond. Kiest u voor gras, sierbestrating, vlonders of een groot terras? Een combinatie, of misschien wel alles?

Beplanting in uw nieuwe tuin

Een beetje tuin heeft natuurlijk planten. Welke planten, bomen en struiken wilt u graag terugzien in uw nieuwe tuin? Kiest u voor veel beplanting of juist weinig? Wilt u de planten netjes in bakken of liever een weelderige bloementuin?

Wilt u een overkapping?

Veel mensen kiezen voor een overkapping in de tuin. Zo kunt u in ieder seizoen heerlijk van de tuin genieten. In de zomermaanden biedt een overkapping beschutting tegen de zon, in de winter juist beschutting tegen kou en regen. Er zijn verschillende soorten overkappingen. Kies bijvoorbeeld voor een overkapping die aan uw woning vast staat, een vrijstaande overkapping, een pergola of prieel.

Wel of geen tuinhuis?

Een tuinhuis neemt natuurlijk wat ruimte in beslag, maar is ook erg praktisch als u veel spullen, speelgoed, fietsen of gereedschap wilt opbergen. Tuinhuisjes worden meestal gemaakt van hout, metaal of kunststof.

Wilt u een vijver in de tuin?

Veel mensen willen een vijver in de tuin. Een vijver is immers een oase van ontspanning en rust en is aan te leggen in alle soorten en maten. Of u nu een kleine of grote tuin heeft: in vrijwel alle gevallen is het mogelijk om een vijver aan te leggen in uw tuin.

Waarom Tuinman Concurrent

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Werkzaamheden tuin aanleggen

Een tuin aanleggen in Amsterdam omvat veel verschillende werkzaamheden. Hieronder een kleine selectie van de werkzaamheden die wij uitvoeren:

Tuin aanleggen Amsterdam

Kosten tuin aanleggen Amsterdam

Bent u benieuwd wat een tuin aanleggen in Amsterdam kost? De exacte prijs is grotendeels afhankelijk van uw wensen, de grootte van uw tuin en de gekozen materialen. De prijzen voor het aanleggen van een tuin lopen enorm uiteen van zo’n € 400,- tot wel € 20.000,-. 

Belangrijk om te vermelden is dat wij voor vrijwel ieder budget een tuin aanleggen in Amsterdam en omgeving! 

Wilt u graag een indicatie van de kosten voor het aanleggen van een tuin in Amsterdam? Onderstaand schema geeft u een richtlijn wat de verschillende elementen in een tuin kosten. 

Tuinman€ 35 – € 55 per uur
Aanleggen gazon€ 7 – € 12 per m2
Beplanting€ 12 – € 35 per m2
Houten terras€ 75 – € 225 per m2
Vijver€ 1075 – € 39.975
Verlichting€ 75 – € 95 per m2
Tuinhuisje€ 185 – € 10.000
Pergola€ 775 – € 4975
Prieel€ 1100 – € 6250
Schutting€ 55 – € 175 per meter
Bestrating€ 47 – € 145 per m2

Wilt u goedkoop een tuin aanleggen? Dan kiest u voor een tuin met alleen bestrating en beplanting. U bent dan gemiddeld € 75,- per m2 kwijt. Wilt u daarbovenop graag een overkapping en verlichting, dan betaalt u al snel € 100,- per m2. Kiest u voor een luxe tuin met een vijver en hardhout, dan betaalt u al snel zo’n € 250,- per m2.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Offerte tuin aanleggen Amsterdam

Een tuin aanleggen is maatwerk. Benieuwd wat het kost om uw droomtuin in Amsterdam te realiseren? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. 

Liever eerst een adviserend gesprek of een bezoek op locatie? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl