Bomen snoeien Amsterdam

Bomen snoeien kan nodig zijn omdat de boom ziek is, te groot of vanwege een onveilige situatie. Voor bomen snoeien in Amsterdam moet u bij Tuinman Concurrent zijn. Wij zijn een gespecialiseerd boomverzorgingsbedrijf en hoveniersbedrijf in één. Bij ons heeft u dus een alles-in-één oplossing voor uw tuin. Bovendien kunt u bij ons rekenen op vakwerk voor een concurrerende prijs. In dit artikel vertellen we u hoe wij bomen snoeien in Amsterdam en omgeving.

Waarom bomen snoeien?

Bomen snoeien in Amsterdam gebeurt vaak vanwege één van de volgende 4 redenen:

 • Gezondheid van de boom;
 • Verjongen van de boom;
 • Het formaat van de boom;
 • Een onveilige situatie.

Gezondheid van de boom (onderhoud snoei)

Een boom met regelmaat snoeien zorgt ervoor dat een boom gezond blijft. Denk aan het verwijderen van probleemtakken of dood hout. Bij probleemtakken kunt u denken aan takken die over elkaar heen schuren. Ook plakoksels worden verwijderd om schimmelvorming en infecties te voorkomen. Tijdens een onderhoud snoei wordt de kroon van de boom vaak luchtiger gemaakt. Hierdoor is er minder belasting op de stam en takken waardoor de boom langer meegaat. Ook wordt de boomkroon hierdoor uiteindelijk voller.

Boom verjongen

Grote takken houden het zonlicht weg bij jonge scheuten. Door grote takken te snoeien en in te perken kan er meer zonlicht bij de jonge scheuten komen, waardoor deze kunnen groeien. Het aanmaken van nieuwe takken zorgt ervoor dat de boom jong blijft.

Formaat boom / onveilig situatie

Het formaat van de boom kan zorgen voor onveilige situaties. Denk bijvoorbeeld aan een boom die uw dakgoot of dakpannen beschadigt. Of zware takken die kunnen afbreken. Maar het formaat van een boom kan er ook voor zorgen dat uw tuin grotendeels in de schaduw ligt. Door de boom te snoeien kunt u weer (op een veilige manier) genieten van uw tuin.

Fruitbomen snoeien

Wist u dat als u fruitbomen regelmatig snoeit, u meer vruchten krijgt van de boom? De scheuten worden sterker, de kroon wordt mooier en u creëert door het extra zonlicht ook vruchthout onderaan de boom. Door dit extra zonlicht krijgt u bovendien grotere vruchten aan de boom die beter rijpen.

Waarom Tuinman Concurrent

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Wanneer snoeien?

Bomen snoeien in Amsterdam kan gedurende het hele jaar. Veel mensen denken onterecht dat je bomen alleen kunt snoeien in de winter. Dit is echter geheel afhankelijk van de boomsoort en het type snoeiwerk.

Soorten snoeiwerkzaamheden Amsterdam

Wij snoeien bomen in Amsterdam en omgeving. Hoe wij snoeien is vooral afhankelijk van uw wensen, maar ook van het type boom en het seizoen. Daarnaast verzorgt Tuinman Concurrent ook gespecialiseerde snoeiwerkzaamheden, zoals bomen knotten en bomen toppen.

Bomen knotten

Het komt regelmatig voor dat de takken zo zwaar worden dat een boom dreigt te scheuren of om te vallen. U kunt in dat geval kiezen voor bomen knotten. Boom knotten is een specialistische manier van snoeien waarbij alle takken worden teruggesnoeid tot de stam. U houdt als het ware een knot over. Uit de stam groeien vervolgens weer jonge scheuten. Deze zullen waarschijnlijk niet zo groot en zwaar worden als de oude takken, maar de boom kan op deze manier prima verder leven en uw tuin of landschap nog steeds verfraaien!

Bomen toppen

Heeft u een rij bomen in uw tuin staan en wilt u dat die allemaal even hoog zijn? Bomen toppen is een specialistische snoeiwijze die op de juiste manier moet gebeuren! Daarnaast kan bomen toppen niet bij alle soorten bomen worden toegepast. Wilt u weten of uw bomen geschikt zijn om te toppen? Vraag het onze boomverzorgers.

Bomen snoeien Amsterdam

Waarom bomen snoeien uitbesteden?

Een boom snoeien is vakwerk. Waar veel mensen prima weten hoe ze een heg moeten snoeien, is dat bij bomen vaak een stuk lastiger. De boomverzorgers van Tuinman Concurrent zijn stuk voor stuk opgeleid en/of gecertificeerd voor het snoeien van bomen. Zo weten onze hoveniers welk type boom op welke manier gesnoeid moet worden, en zien zij wanneer een boom toe is aan een snoeibeurt.

Daarnaast is het slim om bomen snoeien uit te besteden omdat u wellicht niet over het juiste materiaal beschikt. Zo kan het nodig zijn om een hoogwerker in te zetten of ander specialistisch gereedschap om de vaak dikke takken van bomen te snoeien. U kunt dit gereedschap natuurlijk huren, maar de kosten daarvan wegen vaak niet op tegen de werkzaamheden.

Tot slot kan het snoeien van bomen gevaarlijk werk zijn. Hoge takken snoeien is nu eenmaal riskant. Als onze boomverzorgers aan het werk zijn, dragen zij daarvoor speciale handschoenen en bescherming, gebruiken het juiste gereedschap voor de klus en eventuele klimtechnieken.

Risico’s bomen zelf snoeien

Omdat bomen snoeien een klus in de hoogte is, loopt u het risico op vallen of blessures als u dit gevaarlijke werk zelf doet. Onze hoveniers hebben jarenlange ervaring in het snoeien van diverse soorten bomen, in allerlei werkomstandigheden. Grote tuinen, kleine tuinen, hoge bomen, instabiele bomen, etc. 

Daarnaast kan het vervelende gevolgen hebben voor de boom als u deze niet op de juiste manier snoeit. Zo kan een boom scheef groeien of gaan rotten en uiteindelijk sterven. 

Onze hoveniers beschikken over een hoogwerker zodat zij zelfs de meest hoge bomen kunnen snoeien. Mocht uw tuin te klein of te lastig bereikbaar zijn voor een hoogwerker, hebben wij ook hoveniers in dienst die beschikken over speciale klimtechnieken.

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Bomen snoeien in Amsterdam door Tuinman Concurrent

Tuinman Concurrent is een erkend boomverzorgingsbedrijf en tevens hoveniersbedrijf. We hebben verstand van bomen, maar ook van al het andere tuinonderhoud. Het voordeel hiervan is dat u met Tuinman Concurrent een alles-in-1 oplossing heeft voor uw tuin.

Bij ons kunt u o.a. terecht voor:

 • Heg snoeien Amsterdam;
 • Kastanjeboom snoeien Amsterdam;
 • Eikenboom snoeien Amsterdam;
 • Wilg snoeien Amsterdam;
 • Naaldboom snoeien Amsterdam;
 • Leiboom snoeien Amsterdam.

Maar u kunt bij ons ook terecht voor:

 • Hovenierwerkzaamheden;
 • Tuin verzorgen;
 • Tuin aanleggen;
 • Tuin ontwerp;
 • Tuin renoveren;
 • Tuin onderhoud;
 • Terras aanleggen;
 • Schuttingen plaatsen;
 • Sierbestrating leggen.

Als u uw bomen in Amsterdam laat snoeien door Tuinman Concurrent kunt u erop vertrouwen dat wij de boom netjes en gezond achterlaten. Bovendien verwijderen wij al het snoeiafval en brengen het voor u naar de stort.

Boom snoeien Amsterdam kosten

De exacte kosten voor bomen snoeien in Amsterdam zijn geheel afhankelijk van de werkzaamheden. Hoeveel bomen wilt u laten snoeien? Zijn de bomen makkelijk te bereiken? Moet er een hoogwerker ingezet worden? 

Gemiddeld betaalt u voor bomen snoeien in Amsterdam tussen de € 30 en € 50 per uur. 

Wilt u besparen op de kosten? Dan kunt u ervoor kiezen om het snoeiafval zelf op te ruimen en naar de stort te brengen.

Offerte bomen snoeien Amsterdam

Benieuwd wat het kost om uw bomen in Amsterdam te laten snoeien door Tuinman Concurrent? Hieronder vraagt u geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl