Tuinadvies

Wilt u uw tuin opnieuw inrichten maar hebt u geen idee hoe? Of wilt u weten welke voedingsstoffen het beste zijn voor uw planten? Tuinadvies helpt u om het maximale uit uw tuin te halen. Er zijn verschillende soorten tuinadvies. Advies over uw bestaande tuin en het bijbehorende onderhoud, of tuinadvies over het ontwerpen, aanleggen of renoveren van uw tuin. Voor alle soorten tuinadvies kunt u terecht bij Tuinman Concurrent! Wat extra handig is, is dat onze ervaren hoveniers het werk desgewenst direct voor u kunnen uitvoeren.

Soorten tuinadvies

Een tuin aanleggen of onderhouden vergt de nodige kennis. Wij geven antwoord op al uw tuinvragen en helpen u met deskundig tuinadvies! Bij Tuinman Concurrent kunt u terecht voor:

  • Tuinadvies over tuinonderhoud en beplanting
  • Tuinadvies over tuinontwerp
  • Advies over het aanleggen of renoveren van uw tuin

Advies tuinonderhoud

Als u een mooie tuin heeft wilt u die natuurlijk goed onderhouden. Waar de één dol is op tuinieren, heeft de ander niet bepaald groene vingers. En laten we eerlijk zijn: u moet natuurlijk maar net weten welke voeding ervoor zorgt dat uw plantjes mooi blijven. Of hoe uw gazon groen blijft terwijl een gedeelte in de schaduw ligt. Niet iedereen is immers een wandelende plantenencyclopedie.

Tuinman Concurrent geeft professioneel advies over hoe u uw tuin het beste kunt onderhouden. Zo kunt u lang genieten van een prachtig groene tuin.

Waarom Tuinman Concurrent

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons bedrijf is grashelder. Geen verrassingen, alleen een mooie tuin

Tuinadvies planten

Iedere plant heeft een eigen vorm van verzorging nodig. De ene plant heeft veel water nodig, de ander nauwelijks. En dan hebben we het nog niet over alle soorten voeding en bemesting. Tenzij je dol bent op tuinieren, kan het lastig zijn om uw planten het hele jaar door mooi te houden. Kunt u wel wat advies gebruiken over uw tuinplanten of gazon? Onze ervaren hoveniers helpen u graag aan een gezonde en mooie tuin!

Advies tuinontwerp

Bent u uitgekeken op uw huidige tuin? Of bent u recent verhuisd en wilt u een heel andere tuininrichting dan de vorige bewoners? Is er een kleine op komst waardoor de tuin kindvriendelijk moet worden ingericht?

TuinmanConcurrent is uw specialist als het gaat om advies over tuinontwerp en tuinrenovaties. 

Om wat voorbeelden te noemen:

  • Hoe zorg ik ervoor dat het regenwater weg kan lopen in mijn tuin? Vooral nu regenbuien steeds heviger worden door de klimaatveranderingen.
  • Waar moet ik beginnen met het aanleggen van een nieuwe tuin?
  • Kies ik voor grasmatten of kunstgras?
  • Hoe leg ik een vijver aan?
Tuinadvies

Het maximale halen uit tuinadvies

Om het maximale uit tuinadvies te halen, is het slim om het gesprek voor te bereiden. Stel uzelf bijvoorbeeld de volgende vragen:

Welk budget heeft u?

Een belangrijk punt om mee te beginnen bij tuinadvies is het budget. Het zou zonde zijn als er een prachtig tuinontwerp ligt die u niet kunt uitvoeren omdat u het budget niet heeft. Bereken daarom altijd voorafgaand aan het adviesgesprek wat uw budget is.

Welke elementen mogen niet ontbreken in uw tuin?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Ook als het om tuinen gaat lopen de smaken enorm uiteen. Van welke beplanting houdt u? Hoe moet uw terras eruit zien? Wilt u een gazon of liever sierbestrating? Welke sfeer wilt u creëren in uw tuin? Landelijk, industrieel, modern, weelderig of iets heel anders?

Welke functie krijgt de tuin?

Het doel van uw tuin is ook erg belangrijk voor het juiste tuinadvies. Moet het een oase van rust worden, of juist een kindvriendelijke tuin waar volop gespeeld wordt? Heeft u huisdieren of een hobby die vraagt om een groot tuinhuis? Of bent u dol op tuinieren en wilt u graag een moestuin? Allemaal zaken die van groot belang zijn voor tuinadvies.

Hoeveel tijd wilt u besteden aan tuinonderhoud?

Een groene weelderige tuin vergt meer onderhoud dan een betegelde tuin met enkele borders. Het is slim om bij het ontwerpen van de tuin al rekening te houden met de hoeveelheid tijd die u kwijt wilt zijn aan het onderhoud. En anders zijn er natuurlijk altijd nog hoveniers!

Sterke punten van ons hoveniersbedrijf

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag

Kosten tuinadvies

De exacte kosten voor tuinadvies zijn afhankelijk van het soort advies. Wilt u alleen advies over het onderhoud van uw beplanting? Of wilt u uw tuin opnieuw laten aanleggen? 

Het voordeel aan tuinadvies door Tuinman Concurrent is dat wij vrijwel alle werkzaamheden zelf kunnen uitvoeren. Onze ervaren hoveniers hebben jarenlange ervaring in alle soorten tuinonderhoud, maar ook in het renoveren en aanleggen van tuinen. 

Onderstaande prijzen geven u een indicatie wat tuinadvies kost:

Advies Gemiddelde prijs
Tuinadvies algemeen€ 50 – € 65 per uur
Tuinadvies op locatie€ 100 – € 175

Offerte aanvragen tuinadvies

Wilt u graag tuinadvies van een echt expert? Dan bent u bij Tuinman Concurrent aan het juiste adres. Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@tuinmanconcurrent.nl